‘Çok iddialıyım benim ekmeklerim kilo aldırmaz'

Başlığı görünce 'ah nerde o ekmekler' diyenlerden olabilirsiniz ama sanıklardan birinin de siz olduğunuzun farkında mısınız? Değerlerimizi koruma konusunda sizde hiçbir şey yapmayanlardansanız ve ekmek zannıyla gördüğünüz herşeyi yiyenlerdenseniz 'nerede o eski ekmekler demeye' hakkınız var mı? Ah keşke demeden önce bari ekmeklerinizi koruyabilseydik! Ah! Keşke!

‘Çok iddialıyım benim ekmeklerim kilo aldırmaz'

Ebru DOĞAN /New York / TurkishNY

Brooklyn'de 6 yıldır hizmet veren Crystal Bakery'in sahibi Ercan Sadak, ekmeklerinin kilo aldırmadığını ve dünyanın en iyi kepek ekmeğini yaptığını söyledi.

Brooklyn Knapp Plaza'da 6 yıldır üretim yapan Crystal Bakery, Amerika'da 140 noktaya ekmek dağıtıyor. Ramazan ayı boyunca direkt olarak sıcak pidenin satın alınabileceği fırının sahibi Ercan Sadak, aileden kalma fırıncılık işini devam ettiriyor.

‘Fırıncılık işi benim dededen kalma işim. Dedem ve babamdan sonra, ben üçüncü kuşak olarak bu işi yapıyorum. Daha önce Türkiye'de de yaptım, babam ve aile fertlerinden hala bu işi yapan var.' diye konuşan Sadak, üç günü geçince bayatlamayan ekmeklerin yenmemesi gerektiğini belirtti.
 

Ekmeklerini, dededen kalma yöntemlerle yaptığını söyleyen Sadak, bu yöntemler sayesinde yaptığı ekmeklerin kilo aldırmadığını ifade etti. Sadak, sözlerine şöyle devam etti:

‘Ekmeklerim, dededen kalma tecrübeyle yapılıyor. Kesinlikle yeni yöntemlerle yapmıyoruz. Bizim yöntemlerimizle yapılan ekmekler, kilo aldırmaz. Çünkü bakliyatta kilo aldıran, nişasta ve glütendir. Biz bunun nişastasını da glütenini de hamuru yoğururken öldürüyoruz. Biz gerçek ekmek yapıyoruz. Diğerlerinde çok fazla kimyasal kullanılıyor. Bir ekmek üç günü geçince bayatlamıyorsa kesinlikle yemeyin. Biz ekmeğimizde, un, tuz, maya ve sudan başka bir şey kullanmıyoruz.'



Amerika'da 140 satış noktası var

Brooklyn, Manhattan, New Jersey ve Queens'te 140 noktaya ekmek dağıtımı yapan Crystal Bakery, bulunduğu noktada direkt olarak satış yapmıyor. Satış noktalarının ağırlıklı olarak Türk ve Rus marketleri ile Türk ve Rus restoranları olduğunu belirten Sadak, bu zamana kadar ekmeklerinden hiç şikayet duymadığını, geri gelen ürünü olmadığını söyledi.

Dünyanın en güzel kepekli ekmeğini yaptığını da iddia eden Sadak,  kepek ekmeğinin farkını görmek için mutlaka yenilmesi gerektiğini belirtti. Sadak, çavdar ekmeğinin de dünyanın en sağlıklı ekmeği olduğunu sözlerine ekledi.
 

Özel günlerde sipariş alıyor

Crystal Bakery, ekmek dağıtımın yanı sıra, özel günlerde camilere, evlere börek, tatlı dağıtımı da yapıyor. Bu alanda bir internet sitesi kurmayı planlayan Sadak, internet üzerinden gelen siparişlere cevap vererek, müşteri potansiyelini artırmayı planlıyor.

Okunacak kitaplar 3: Gerçek Ekmek

Yorum Yap

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı!
CHP'den eksik ama doğru tohum hamlesi

CHP'den eksik ama doğru tohum hamlesi

2006 yılında çıkarılan ve yürürlükteki 5553 sayılı kanın kadim / atalık /ananevi / eski / fıtrî / tabii tohumlarla ilgili pek çok konuda yasaklar getiriyordu. Genetik yapısıyla oynanıp hibrit adı altında satılan tohumları dayatan ve tabii tohumlara yönelik yasak getiren kanunun değişmesi için CHP, TBMM'ye teklif sundu. Gıda Hareketi olarak tüm siyasi partilere bu teklifi destekleme ve bir an evvel kanunlaştırma çağrısı yapıyoruz.

Bayer insanlığı kanser yaptığını kabul etti

Bayer insanlığı kanser yaptığını kabul etti

Alman ilaç ve kimya devi Bayer, yabani otlara karşı kullanılan glifosat maddesinin kansere yol açtığı gerekçesiyle hakkında açılan davalarda anlaşma yoluna gitti. Bayer, davacılara 10 milyar 900 milyon dolar ödeyecek.

GDO'lu tohum yok cümleleri yalanmış, işte gerçekler

GDO'lu tohum yok cümleleri yalanmış, işte gerçekler

Türkiye’de GDO’lu tohumun üretim ve satışı yasak olmasına rağmen büyük bir skandal ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığının her türlü deneme ve incelemeleri yapılarak satışına izin verilen belgeli tohum da bile GDO tespit edildi.

Meyve ve sebzelerdeki büyüme hormonuna dikkat

Meyve ve sebzelerdeki büyüme hormonuna dikkat

Karpuzun içindeki çatlaklar çok büyük bir tehlikenin habercisi olabilir. Bu çatlaklar, forchlorfenuron adındaki büyümeyi artırıcı kimyasalın sonucunda oluşuyor.

Şeker ve şekerli içecekler kanser riskini artırıyor

Şeker ve şekerli içecekler kanser riskini artırıyor

Fransız bilim adamlarının yaptığı araştırma, günde fazladan 100 mililitre şekerli içeceğin, kansere yakalanma riskini yüzde 18 artırdığını gösterdi.

Gerçekler er geç ortaya çıkar: İşte ilginç bir araştırma

Gerçekler er geç ortaya çıkar: İşte ilginç bir araştırma

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesinde bir grup bilim insanı, deney hayvanlarıyla yaptığı çalışmada, yayık tereyağının 'öğrenmeyi olumlu etkilediğini', 'margarinin ise 'depresyonu tetiklediğini' tespit etti. Kaynak: Bilim adamları margarin, ayçiçek yağı, zeytinyağı ve tereyağını inceledi sonuç şaşırtıcı

'Aflatoksin içermeyen süt bulamadım'

'Aflatoksin içermeyen süt bulamadım'

Akredite laboratuarda yaptırdığım analiz sonuçlarında aflatoksin içermeyen süt bulamadım. Tamamen önlenebilir bu durum üretici hatası olup, sütü işleyen firmalarla hiçbir ilgisi yoktur.

Yerli sığır ırklarımız ve sağlıklı süt

Yerli sığır ırklarımız ve sağlıklı süt

Ülkemizde, dünya sığır ırkları listesine girmiş 4 ana sığır ırkı bulunmaktadır.

Gıda Hareketi bir kez daha haklı çıktı

Gıda Hareketi bir kez daha haklı çıktı

Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi'nin dünyada bir benzeri daha olmayan Ambalajlı İçme Suları Raporu yayınlandığında başta su firmaları olmak üzere Sağlık Bakanlığı'nın saldırısına maruz kalmıştı. Suç duyurularında bulunulmuş ancak savcılar Gıda Hareketi yetkililerini haklı bulmuştu.