Firma adı: Değirmenci Dayı
Geleneksel Sertifikalı ürünü: (Sarıbaşak+Koca buğday+İmam buğdayı karşısımı Tam Buğday Unu
Gerçelilik: Bu sertifika firmanın sadece adı geçen ürünü için geçerli olup diğer ürünleri için geçerli değildir.
Sertifika Geçerlilik Tarihi: 03.09.2025
Telefon: 0535 678 24 85
E-posta: halilayar16@hotmail.com
Adres: Mustafakemalpaşa / Bursa
"Balıkesir'in organik ve geleneksel tarıma uygun bölge seçilmesinde sonrasında bu bölgede faaliyete başladım. Geleneksel Sertifika'yı aldıktan sonra Balıkesir'deki değirmenimiz talepleri karşılamaya yetmez duruma geldi.
Ardından da Bursa Mustafakemalpaşa İlçesi Söğütalan Mahallesindeki tarîhî su değirmenini aldım. Atıl durumda olan bu bu su değirmeni restore ederek faaliyete geçirdim.
Önce üretici köylülerle iş birliği yaparak yetiştirdikleri ürünlerde gübre ve kimyevî ilaç kullanmadan tamamen eski tohumlarla üretim yapmaları için üreticileri ikna ettim. İlk yıl 3 üretici ile başladım. Şuan pek çok üretici köylü ile tamamen yerel tohumlarla ilaç ve gübresiz olarak mahsul yetiştirmekteyiz. Bu ürünlerin üretim süreçlerini bizzat takip etmekteyim. Elde edilen hasadı su değirmeninde yüzde 100 tabiî ve katkısız olarak tam buğday ununa dönüştürüyorum."
Değirmenci Dayı firması kurucusu
Halil Ayar
Kemâl Özer, 2012 yılında Halil Ayar'a ilk sertifikasını takdir ederken...
Yorum Yap
Yorumlar