10 yıl sonrasına randevu

Ömrünüz yeterse 10 yıl sonra dişimizi tedavi ettirebileceksiniz. Diş hastanelerinde tedavi olmak isteyenler 10 yıl beklemek zorunda...

10 yıl sonrasına randevu

Türkiye'de diş hastanelerinin Ortodonti bölümleri, hastalara randevu vermek için bile iki yıldan on yıla kadar sonraya gün veriyor.

Ortodonti Bölümü'nün, hastalarına tedavi için iki yıl sonrasına gün vermesi, hasta ve hasta yakınlarına büyük sıkıntı yaşatıyor.

BAĞKUR, Emekli Sandığı, SSK'lı ve yeşil kart sahiplerinin ortodonti (Çapraşık dişleri düzeltmek) tedavisi için başvuru yapabilecekleri tek kamu hastanesi olması nedeniyle de yoğun talebin olduğu Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi talebi karşılayamıyor.

Ortodonti hastalığının tedavisinin uzun olması ve hekimlerin belli sayıda hastanın dışında hastayı alamamaları, tedavi sırasında yoğunluk yaratıyor. Hastanede, hastalar da hekimler de ciddi sıkıntı yaşıyor.

Her yıl binlerce hastanın müracaat ettiği üniversitelerin Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti bölümünde, hastalara 10 yıl sonraya randevu verilmeye başlandı.

Devlet hastanelerinde ortodontik tedavinin yapılmaması ve birçok fakültenin bu tedavide yetersiz kalması sebebiyle her gün onlarca hastanın akın ettiği Ortodonti bölümüne bugün müracaat eden bir hasta, ancak 2019 yılında tedavi olabilecek.

Bazı üniversiteler yoğun talep karşısında çaresi kalarak randevu sistemlerini donduruyor. Bunlardan biri Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodontik bölümü... Hastaneler hastaları acil ve normal şeklinde kategorilere ayırarak ilk etapta acil hastaların tedavisini yapmaya çalışıyor.

Toplam 17 asistan ve 5 öğretim üyesi ile ortodonti bölümünde her gün onlarca hastayı tedavi ettiklerini belirten Prof. Dr. Erden, sorunun ancak Sağlık Bakanlığı hastanelerindeki diş ünitelerinde ortodonti bölümü açmakla çözümlenebileceğini dile getiriyor.

Sorun sadece bir üniversiteyle sınırlı değil. Türkiye'de Ortodonti bölümünün yer aldığı tüm üniversitelerde aynı sorunları yaşıyor. En son örneğiyse Konya Selçuk Üniversitesi Ortodonti bölümünde yaşandı. Şu an hastaneden randevu alanlar tedavi olmak için 10 yıl beklemek zorunda. Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili hala bir girişimde bulunmuyor. (timeturk.com)

 

Yorum Yap

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı!
CHP'den eksik ama doğru tohum hamlesi

CHP'den eksik ama doğru tohum hamlesi

2006 yılında çıkarılan ve yürürlükteki 5553 sayılı kanın kadim / atalık /ananevi / eski / fıtrî / tabii tohumlarla ilgili pek çok konuda yasaklar getiriyordu. Genetik yapısıyla oynanıp hibrit adı altında satılan tohumları dayatan ve tabii tohumlara yönelik yasak getiren kanunun değişmesi için CHP, TBMM'ye teklif sundu. Gıda Hareketi olarak tüm siyasi partilere bu teklifi destekleme ve bir an evvel kanunlaştırma çağrısı yapıyoruz.

Bayer insanlığı kanser yaptığını kabul etti

Bayer insanlığı kanser yaptığını kabul etti

Alman ilaç ve kimya devi Bayer, yabani otlara karşı kullanılan glifosat maddesinin kansere yol açtığı gerekçesiyle hakkında açılan davalarda anlaşma yoluna gitti. Bayer, davacılara 10 milyar 900 milyon dolar ödeyecek.

GDO'lu tohum yok cümleleri yalanmış, işte gerçekler

GDO'lu tohum yok cümleleri yalanmış, işte gerçekler

Türkiye’de GDO’lu tohumun üretim ve satışı yasak olmasına rağmen büyük bir skandal ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığının her türlü deneme ve incelemeleri yapılarak satışına izin verilen belgeli tohum da bile GDO tespit edildi.

Meyve ve sebzelerdeki büyüme hormonuna dikkat

Meyve ve sebzelerdeki büyüme hormonuna dikkat

Karpuzun içindeki çatlaklar çok büyük bir tehlikenin habercisi olabilir. Bu çatlaklar, forchlorfenuron adındaki büyümeyi artırıcı kimyasalın sonucunda oluşuyor.

Şeker ve şekerli içecekler kanser riskini artırıyor

Şeker ve şekerli içecekler kanser riskini artırıyor

Fransız bilim adamlarının yaptığı araştırma, günde fazladan 100 mililitre şekerli içeceğin, kansere yakalanma riskini yüzde 18 artırdığını gösterdi.

Gerçekler er geç ortaya çıkar: İşte ilginç bir araştırma

Gerçekler er geç ortaya çıkar: İşte ilginç bir araştırma

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesinde bir grup bilim insanı, deney hayvanlarıyla yaptığı çalışmada, yayık tereyağının 'öğrenmeyi olumlu etkilediğini', 'margarinin ise 'depresyonu tetiklediğini' tespit etti. Kaynak: Bilim adamları margarin, ayçiçek yağı, zeytinyağı ve tereyağını inceledi sonuç şaşırtıcı

'Aflatoksin içermeyen süt bulamadım'

'Aflatoksin içermeyen süt bulamadım'

Akredite laboratuarda yaptırdığım analiz sonuçlarında aflatoksin içermeyen süt bulamadım. Tamamen önlenebilir bu durum üretici hatası olup, sütü işleyen firmalarla hiçbir ilgisi yoktur.

Yerli sığır ırklarımız ve sağlıklı süt

Yerli sığır ırklarımız ve sağlıklı süt

Ülkemizde, dünya sığır ırkları listesine girmiş 4 ana sığır ırkı bulunmaktadır.

Gıda Hareketi bir kez daha haklı çıktı

Gıda Hareketi bir kez daha haklı çıktı

Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi'nin dünyada bir benzeri daha olmayan Ambalajlı İçme Suları Raporu yayınlandığında başta su firmaları olmak üzere Sağlık Bakanlığı'nın saldırısına maruz kalmıştı. Suç duyurularında bulunulmuş ancak savcılar Gıda Hareketi yetkililerini haklı bulmuştu.