Gazze Osmanlı idaresindeyken doğan 115 yaşında olmasına rağmen çok sağlıklı olana Alemiya Hamoda'ya 'Türkiye' deyince akan sular duruyor. İşte Alemiya nineden tavsiyeler...
Gazze'nin Osmanlı sınırları içinde yer aldığı dönemde, bir Osmanlı askerinin kızı olarak dünyaya gelen Hamoda nine, AA ekibini "Ölmeden önce Türkleri gördüm, çok şükür Allah'a" sözleriyle karşıladı.
TEKRAR HOŞGELDİNİZ
Osmanlı döneminde hep Türklerle birlikte yaşadıklarını anlatan Hamoda nine, "Türkiye'yi nasıl sevmem? Tüm Türk milletine tek tek selamlarımı iletin. Allah şehitlerinize rahmet etsin. Tekrar hoşgeldiniz" diye konuştu.
TÜRKLER HEDİYE GETİRDİ
Çeşitli Türk yardım kuruluşlarının evine kadar geldiğini ve un, tereyağı, para yardımında bulunduklarını aktaran Hamoda nine, "Beni öptüler, bana çok saygı gösterdiler. Onları çok sevdim" dedi.
HİÇ DOKTORA GİTMEDİM ÇÜNKÜ...
Hamoda nine, hayatı boyunca hiç doktora gitmediğini ve şu anda da tedavi gerektiren bir hastalığının bulunmadığını söyledi.
Sigaradan uzak durduğunu ve sürekli zeytinyağı ile beslendiğini ifade eden 115 yaşındaki Hamoda nine, günlük hayatını kendi kendine sürdürebildiğini kaydetti.
İSRAİL'DEN KORKMAM
İsrail'e karşı verilen tarihi mücadeleye şahitlik eden Hamoda nine, "Artık savaşlara alıştım. Ben buradayım, hiçbir yere gitmiyorum. Ne yaparlarsa yapsınlar İsrail'den korkmam" sözleriyle vatanına bağlılığını vurguladı.
Babasının askerden döndükten bir ay sonra, eşinin ise 41 yıl önce vefat ettiğini anlatan Alemiya Hamoda'nın 4 kız, 1 erkek çocuğu var.
En büyük çocuğu 95 yaşında olan Hamoda nine, 80 yaşındaki oğlu ve 78 yaşındaki geliniyle birlikte yaşıyor.
AA
2006 yılında çıkarılan ve yürürlükteki 5553 sayılı kanın kadim / atalık /ananevi / eski / fıtrî / tabii tohumlarla ilgili pek çok konuda yasaklar getiriyordu. Genetik yapısıyla oynanıp hibrit adı altında satılan tohumları dayatan ve tabii tohumlara yönelik yasak getiren kanunun değişmesi için CHP, TBMM'ye teklif sundu. Gıda Hareketi olarak tüm siyasi partilere bu teklifi destekleme ve bir an evvel kanunlaştırma çağrısı yapıyoruz.
Alman ilaç ve kimya devi Bayer, yabani otlara karşı kullanılan glifosat maddesinin kansere yol açtığı gerekçesiyle hakkında açılan davalarda anlaşma yoluna gitti. Bayer, davacılara 10 milyar 900 milyon dolar ödeyecek.
Türkiye’de GDO’lu tohumun üretim ve satışı yasak olmasına rağmen büyük bir skandal ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığının her türlü deneme ve incelemeleri yapılarak satışına izin verilen belgeli tohum da bile GDO tespit edildi.
Karpuzun içindeki çatlaklar çok büyük bir tehlikenin habercisi olabilir. Bu çatlaklar, forchlorfenuron adındaki büyümeyi artırıcı kimyasalın sonucunda oluşuyor.
Fransız bilim adamlarının yaptığı araştırma, günde fazladan 100 mililitre şekerli içeceğin, kansere yakalanma riskini yüzde 18 artırdığını gösterdi.
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesinde bir grup bilim insanı, deney hayvanlarıyla yaptığı çalışmada, yayık tereyağının 'öğrenmeyi olumlu etkilediğini', 'margarinin ise 'depresyonu tetiklediğini' tespit etti. Kaynak: Bilim adamları margarin, ayçiçek yağı, zeytinyağı ve tereyağını inceledi sonuç şaşırtıcı
Akredite laboratuarda yaptırdığım analiz sonuçlarında aflatoksin içermeyen süt bulamadım. Tamamen önlenebilir bu durum üretici hatası olup, sütü işleyen firmalarla hiçbir ilgisi yoktur.
Ülkemizde, dünya sığır ırkları listesine girmiş 4 ana sığır ırkı bulunmaktadır.
Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi'nin dünyada bir benzeri daha olmayan Ambalajlı İçme Suları Raporu yayınlandığında başta su firmaları olmak üzere Sağlık Bakanlığı'nın saldırısına maruz kalmıştı. Suç duyurularında bulunulmuş ancak savcılar Gıda Hareketi yetkililerini haklı bulmuştu.
Yorum Yap
Yorumlar