Çalışan anneleri ilgilendiren yeni yasa tasarısında 3 çocuk doğuranlar 6 yıl erken emeklilik hakkı elde etmiş olacak. Yasa tarısı Meclis'e sunuldu. Ne zaman yasalaşacağı ise henüz tam belli değil. Ama şimdı sorun bu bebekleri GDO'lu ürünlerle nasıl besleyeceğimiz...
Madencilik sektörüyle ilgili düzenlemeleri içeren ve TBMM'ye sunulan Torba Yasa tasarısına göre, çalışırken doğum yapan kadınlar ücretsiz doğum ve analık izni süreleri ile doğumdan sonra çalışmadıkları süreleri borçlanmak suretiyle erken emekli olabilecekler.
Daha önce her bir çocuk için 2'şer yıl olmak üzere sadece iki çocukla sınırlanan borçlanma hakkı 3 çocuğa çıkartıldı.
Böylece, 3 çocuk annesi bir kadın, doğum sonrasında ücretsiz izne ayrılmış veya çalışmaya ara vermişse, her bir çocuk için 2 yıl olmak üzere 6 yıllık primi kendisi ödeyerek erken emekli olabilecek.
Bu hak daha önce sadece işçi statüsündeki kadınlarla sınırlı iken, şimdi memurlar ve Bağ-Kur'lu kadınlar da borçlanmak suretiyle erken emeklilik hakkına kavuşacak.
3 ÇOCUĞU DESTEKLİYORUZ
Her 3 yeni evli çiftten birinin kısır olduğu Türkiye2de 2030'da büyük genç nüfus kalmayacak. Bu nedenle ülke büyük bir kaosla karlı karşıya kalacak.
ÇOCUKLARI GDO'LU MAMALAR YA DA ANNELERİ GDO'LU GIDALARLA BESLEYEREK BUNU NASIL YAPACAĞIZ?
Buna yönelik önlemler her türlü takdirin üstünde. Fakat hükümete bu çocukları GDO'lu mamalarla, GDO'lu yemlerle beslenen hayvansal ürünlerle, GDO'lu gıdalarla nasıl besleyip, sağlıklı kılacağımızı soruyoruz.
Sahi gıda teröristlerinin devlet eliyle korunduğu bu ülkede bunu nasıl başaracağız?
2006 yılında çıkarılan ve yürürlükteki 5553 sayılı kanın kadim / atalık /ananevi / eski / fıtrî / tabii tohumlarla ilgili pek çok konuda yasaklar getiriyordu. Genetik yapısıyla oynanıp hibrit adı altında satılan tohumları dayatan ve tabii tohumlara yönelik yasak getiren kanunun değişmesi için CHP, TBMM'ye teklif sundu. Gıda Hareketi olarak tüm siyasi partilere bu teklifi destekleme ve bir an evvel kanunlaştırma çağrısı yapıyoruz.
Alman ilaç ve kimya devi Bayer, yabani otlara karşı kullanılan glifosat maddesinin kansere yol açtığı gerekçesiyle hakkında açılan davalarda anlaşma yoluna gitti. Bayer, davacılara 10 milyar 900 milyon dolar ödeyecek.
Türkiye’de GDO’lu tohumun üretim ve satışı yasak olmasına rağmen büyük bir skandal ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığının her türlü deneme ve incelemeleri yapılarak satışına izin verilen belgeli tohum da bile GDO tespit edildi.
Karpuzun içindeki çatlaklar çok büyük bir tehlikenin habercisi olabilir. Bu çatlaklar, forchlorfenuron adındaki büyümeyi artırıcı kimyasalın sonucunda oluşuyor.
Fransız bilim adamlarının yaptığı araştırma, günde fazladan 100 mililitre şekerli içeceğin, kansere yakalanma riskini yüzde 18 artırdığını gösterdi.
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesinde bir grup bilim insanı, deney hayvanlarıyla yaptığı çalışmada, yayık tereyağının 'öğrenmeyi olumlu etkilediğini', 'margarinin ise 'depresyonu tetiklediğini' tespit etti. Kaynak: Bilim adamları margarin, ayçiçek yağı, zeytinyağı ve tereyağını inceledi sonuç şaşırtıcı
Akredite laboratuarda yaptırdığım analiz sonuçlarında aflatoksin içermeyen süt bulamadım. Tamamen önlenebilir bu durum üretici hatası olup, sütü işleyen firmalarla hiçbir ilgisi yoktur.
Ülkemizde, dünya sığır ırkları listesine girmiş 4 ana sığır ırkı bulunmaktadır.
Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi'nin dünyada bir benzeri daha olmayan Ambalajlı İçme Suları Raporu yayınlandığında başta su firmaları olmak üzere Sağlık Bakanlığı'nın saldırısına maruz kalmıştı. Suç duyurularında bulunulmuş ancak savcılar Gıda Hareketi yetkililerini haklı bulmuştu.
Yorum Yap
Yorumlar