Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birlik Başkanı Cahit Çetin, üçüncü dünya savaşlarının tarlada çıktığını ve silahının da üretim olduğunu söyledi.
Tariş Başkanı Çetin, oda üyelerine, babalarından kalma doğal tohumları varsa saklamalarını ve onlardan ürün elde etmeleri gerektiğini belirtti.
ORGANİK LAFI YANLIŞ KULLANILIYOR BUNA TABİÎ DEMEK LAZIM
Edremit Ziraat Odası genel kurulunda konuşan TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birlik Başkanı Cahit Çetin, üyelere seslenerek, "Hibrit tohumdan yerli tohumu kaybettik. Evinizde varsa, eğer babanızdan kalan tohumu lütfen saklayın ve onları üretin. Yarın onlara ihtiyacımız olacak. Şimdi organik, organik tarım diyorlar ya organik tarım hikaye. Dünyada iki tane element vardır. Organik elementler, inorganik elementler vardır. Organik elementler et, süt, yumurta. İnorganik elementler ise şişe kapağı inorganiktir. Organik lafı yanlış kullanılıyor esasında, buna tabiî demek lazım.
HİBRİT TOHUM İNSANIN GENETİĞİNİ DE BOZAR
Eski mısırların lezzetini arıyorum, kestiğin zaman mis gibi suyu akan, mis gibi kokan domatesin tadını arıyorum. Lütfen varsa kendi değerlerinizi saklayın ve üretin. Üretin, çünkü bu hibrit tohum ne kadar doğal yaparsan yap, hibrit tohum esasında insanın genetiğini dahi bozacak maddeler içeriyor." şeklinde konuştu.
TARİŞ BAŞKANINI KUTLARIZ
Tarih Başkanı Cahit Çetin'in açıklamasılarını son derece isabetli olduğunu söyleyen Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi Başkanı Kemal Özer, Başkan Çetin'i alkışlıyoruz. Ancak bu açıklama ile yetinilmemeli ve kendi sektörlerinde hibrit tohumların kullanımını engellemek için tüm imkanlarını da sefer etmeliler. Kendilerine yakışan budur" dedi. Organik ürünün masal olduğunu belirten Kemal Özer, "organik ürün demek GDO'suz demek değildir. Bu tür masallar yağmurdan kaçarken ki yakalandığınız başka sorunlara benzer bir sorun" dedi.
HİBRİT TOHUM DA GENETİK TOHUMDUR
Hibrit tohumların da genetiğiyle oynandığını belirten Gıda Hareketi Başkanı Özer; "Hibrit tohum güvenlidir, GDO'lu değildir masalına inanayın" dedi. Genetiği ile oynanmamışsa tohum nasıl kısır hale getirildiği ve nasıl ilaca bağımlı hale getirildiği " diye soran Özer, "Tüm insanlığı kandırıyorlar" dedi.
ORGANİK SERTİFİKASI SOYGUNDUR
Organik sertifikası adıyla üreticilerin soyulduğunu iddia eden Gıda Hareketi Başkanı, organik, naturel, doğal, gibi kelimelerle toplum aldatılıyor. Organik, naturel, doğal, hibrit, GDO, antibiyotik, pestisit, hormon bunlar hepsi yaratılışa ve tabiata savaş açmadır. Biz tabiî ürün istiyoruz" dedi.
TARIM BAKANI TOPLUMDAN DEĞİL ENDÜSTRİDEN TARAF
Tarım Bakanı'nın sürekli tohumcuların destekleyten açıklamalr yaparak tüketiciden değil endüstireden yana olduğunu gösterdiğini söyleyen Özer, tüketiciden taraf olması gerekenler yanlış tarafı seçerek hata yapmatalar. Yıllardır bize randevu vermeyen Bakan hergün tohumcularla birlikte. Bu davranış siyasi etikle bağdaşmaz. Bunun hesabını Allah'a veremezler. Kendi geleceklerini de insanlığın geleceğini mahvediyorlar. Vicdanlarına sesleniyoruz. Yaptığınız hatadır ve gittiğiniz yol yol değildir" dedi.
2006 yılında çıkarılan ve yürürlükteki 5553 sayılı kanın kadim / atalık /ananevi / eski / fıtrî / tabii tohumlarla ilgili pek çok konuda yasaklar getiriyordu. Genetik yapısıyla oynanıp hibrit adı altında satılan tohumları dayatan ve tabii tohumlara yönelik yasak getiren kanunun değişmesi için CHP, TBMM'ye teklif sundu. Gıda Hareketi olarak tüm siyasi partilere bu teklifi destekleme ve bir an evvel kanunlaştırma çağrısı yapıyoruz.
Alman ilaç ve kimya devi Bayer, yabani otlara karşı kullanılan glifosat maddesinin kansere yol açtığı gerekçesiyle hakkında açılan davalarda anlaşma yoluna gitti. Bayer, davacılara 10 milyar 900 milyon dolar ödeyecek.
Türkiye’de GDO’lu tohumun üretim ve satışı yasak olmasına rağmen büyük bir skandal ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığının her türlü deneme ve incelemeleri yapılarak satışına izin verilen belgeli tohum da bile GDO tespit edildi.
Karpuzun içindeki çatlaklar çok büyük bir tehlikenin habercisi olabilir. Bu çatlaklar, forchlorfenuron adındaki büyümeyi artırıcı kimyasalın sonucunda oluşuyor.
Fransız bilim adamlarının yaptığı araştırma, günde fazladan 100 mililitre şekerli içeceğin, kansere yakalanma riskini yüzde 18 artırdığını gösterdi.
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesinde bir grup bilim insanı, deney hayvanlarıyla yaptığı çalışmada, yayık tereyağının 'öğrenmeyi olumlu etkilediğini', 'margarinin ise 'depresyonu tetiklediğini' tespit etti. Kaynak: Bilim adamları margarin, ayçiçek yağı, zeytinyağı ve tereyağını inceledi sonuç şaşırtıcı
Akredite laboratuarda yaptırdığım analiz sonuçlarında aflatoksin içermeyen süt bulamadım. Tamamen önlenebilir bu durum üretici hatası olup, sütü işleyen firmalarla hiçbir ilgisi yoktur.
Ülkemizde, dünya sığır ırkları listesine girmiş 4 ana sığır ırkı bulunmaktadır.
Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi'nin dünyada bir benzeri daha olmayan Ambalajlı İçme Suları Raporu yayınlandığında başta su firmaları olmak üzere Sağlık Bakanlığı'nın saldırısına maruz kalmıştı. Suç duyurularında bulunulmuş ancak savcılar Gıda Hareketi yetkililerini haklı bulmuştu.
Yorum Yap
Yorumlar