Birleşmiş Milletler'in aşıları 15 dakikada Suriye'de onlarca çocuğun ölümüne yol açtı. Aşı hayranı propagandacılar kına yakabilir.
Suriye'nin İdlib kentinde, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından desteklenen kampanyada aşı olan en az 20 çocuk hayatını kaybetti.
Muhalifler tarafından kurulan geçici hükümete bağlı sağlık bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, İdlib'in çeşitli bölgelerinde yürütülen bir buçuk milyon çocuğu kapsayan UNICEF ve WHO destekli kızamık aşısı kampanyasında, bir ila beş yaşlarında en az 20 çocuk, aşı vurulduktan yaklaşık on beş dakika sonra vefat etti.
Bakanlığın sosyal paylaşım sitesinden yapılan açıklamaya göre, muhaliflerin kontrolündeki İdlib'in Maaret en-Numan ilçesinde sürdürülen kızamık aşısı kampanyasının ikincisinde ölüm ve zehirlenme vakalarıyla karşılaşıldı.
Bunun üzerine Bakanlık, aşı kampanyasının durdurulması ve gerekli sağlık kontrollerinin yapılması yönünde karar aldı. Dünya Sağlık Örgütü ölümleri doğruladı. Özellikle Afrika'da sık çok miktarda çocuğun aşılar yüzünden ölmesi ve bu ölümlerin medyaya yansımaması için ailelere baskı yapıldığı ve çocuk başına 50 bin dolar tazminat ödenerek ailelerin düşürüldüğü, konuşanların ise tehdit edildiği taşınmaya zorladığı bilgileri batı basınına yansımıştı.
2006 yılında çıkarılan ve yürürlükteki 5553 sayılı kanın kadim / atalık /ananevi / eski / fıtrî / tabii tohumlarla ilgili pek çok konuda yasaklar getiriyordu. Genetik yapısıyla oynanıp hibrit adı altında satılan tohumları dayatan ve tabii tohumlara yönelik yasak getiren kanunun değişmesi için CHP, TBMM'ye teklif sundu. Gıda Hareketi olarak tüm siyasi partilere bu teklifi destekleme ve bir an evvel kanunlaştırma çağrısı yapıyoruz.
Alman ilaç ve kimya devi Bayer, yabani otlara karşı kullanılan glifosat maddesinin kansere yol açtığı gerekçesiyle hakkında açılan davalarda anlaşma yoluna gitti. Bayer, davacılara 10 milyar 900 milyon dolar ödeyecek.
Türkiye’de GDO’lu tohumun üretim ve satışı yasak olmasına rağmen büyük bir skandal ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığının her türlü deneme ve incelemeleri yapılarak satışına izin verilen belgeli tohum da bile GDO tespit edildi.
Karpuzun içindeki çatlaklar çok büyük bir tehlikenin habercisi olabilir. Bu çatlaklar, forchlorfenuron adındaki büyümeyi artırıcı kimyasalın sonucunda oluşuyor.
Fransız bilim adamlarının yaptığı araştırma, günde fazladan 100 mililitre şekerli içeceğin, kansere yakalanma riskini yüzde 18 artırdığını gösterdi.
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesinde bir grup bilim insanı, deney hayvanlarıyla yaptığı çalışmada, yayık tereyağının 'öğrenmeyi olumlu etkilediğini', 'margarinin ise 'depresyonu tetiklediğini' tespit etti. Kaynak: Bilim adamları margarin, ayçiçek yağı, zeytinyağı ve tereyağını inceledi sonuç şaşırtıcı
Akredite laboratuarda yaptırdığım analiz sonuçlarında aflatoksin içermeyen süt bulamadım. Tamamen önlenebilir bu durum üretici hatası olup, sütü işleyen firmalarla hiçbir ilgisi yoktur.
Ülkemizde, dünya sığır ırkları listesine girmiş 4 ana sığır ırkı bulunmaktadır.
Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi'nin dünyada bir benzeri daha olmayan Ambalajlı İçme Suları Raporu yayınlandığında başta su firmaları olmak üzere Sağlık Bakanlığı'nın saldırısına maruz kalmıştı. Suç duyurularında bulunulmuş ancak savcılar Gıda Hareketi yetkililerini haklı bulmuştu.
Yorum Yap
Yorumlar