Baz istasyonlarına sınırlama geliyor!

Toplum sağlığını korumak için “Baz istasyonlarına sınırlama geliyor!” Sağlık Bakanlığı, Çevre Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve Telekominikasyon Kurumu ile ortak yapılan çalışma ile bir genelge hazırlandı. Prof. Dr. Murat Tuncer anlatıyor.

Baz istasyonlarına sınırlama geliyor!

Bir yanda 3G, bir yanda wirefon, diğer bir yanda ise kablosuz internet hepsinin buluştuğu ortak nokta yaydığı elektromanyetik dalgalar! Teknoloji gelişiyor, iletişim hızlanıyor diye ortada bayram havası var ama bu teknolojinin faturası kime çıkacak? Cep telefonları ve kablosuz iletişim organları sağlığımız açısından ne kadar riskli? Aileler çocuklarının geleceği için nelere dikkat etmeli? Devlet ne gibi önlemler alıyor? Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Dairesi Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncer iyilikgüzellik.com'dan Nihal Doğan'ın sorularını cevapladı.

İşte Prof. Dr. Murat Tuncer'in açıklamaları:

“Geçtiğimiz yıl İsveç'te yayınlanan bir araştırma ile cep telefonlarının beyin tümörü riskini 2 kat, işitme kaybı riskini de 2,4 kat artırdığı ortaya çıktı. Yapılan araştırma cep telefonlarının duyma sinirlerine ve beyine olumsuz etkilerini açıkça göstermektedir.

Çevremizde elektromanyetik akım arttıkça kanser oranı da artar. Cep telefonunun etkileri 10-30 yıl arasında ortaya çıkar, şu an 50-60 yaşlarında olanlarda etki görülmeyebilir ancak yeni nesilde özellikle 30'lu yaşlara geldiklerinde olumsuz etkileri ortaya çıkacaktır. Şimdilerde cep telefonunu elden düşürmeyen çocuk ve gençler o zaman geldiğinde “a biz ne yaptık” diyecekler!

İnsan vücudu elektromanyetik bir yapıdadır, EKG çekilirken bu net bir şekilde görülmektedir. İnsan vücudu ile iletişime giren elektromanyetik dalga yayan her şey bu elektromanyetik yapıyı etkilemektedir. Kalp ritim bozuklukları, ruhsal rahatsızlıklar, bağırsak ve mide hastalıkları elektromanyetik dalgaların neden olduğu en sık görülen şikayetlerdir. Son yıllarda kanser de çok ciddi bir risktir.

Toplum sağlığını korumak için “Baz istasyonlarına sınırlama geliyor!” Sağlık Bakanlığı, Çevre Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve Telekominikasyon Kurumu ile ortak yapılan çalışma ile bir genelge hazırlandı. TBMM şu an tatilde. Meclis açılınca genelge Başbakanlığa sunulacak ve onaylandıktan sonra Başbakanlık Genelgesi olarak yayınlanacak. Genelgeye göre baz istasyonlarına sınırlama getirilecek, baz istasyonlarının bulunduğu yerlere uyarılar konacak ve halk zararları konusunda bilgilendirilecek.

*Cep telefon görüşmeleri 30-45 sn'yi aşmamalı. Ne kadar az konuşulursa o kadar az risk taşıyor.

*Çocuklu evlerde  wi-fi denen wireless fidelity yani basit adıyla kablosuz network ve cep telefonu kullanılmamalıdır. Bu tür teknoloji sistemlerini aciliyet hallerinde kullanmak ve özellikle cep telefon görüşmelerinde kulaklık kullanılmasını sağlamak gerekli.

*Kulağa yakın tutulmamalı, kalbe yakın taşınmamalı.

*Üreme organlarına muhtemel etkilerinden dolayı, pelvik bölge alanına yakın taşınmamalı.

*Cep telefonları sürekli açık tutulmamalı, gün içinde zaman zaman kapalı konuma getirilip ihtiyaç halinde açılmalı."  

 

Yorum Yap

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı!
CHP'den eksik ama doğru tohum hamlesi

CHP'den eksik ama doğru tohum hamlesi

2006 yılında çıkarılan ve yürürlükteki 5553 sayılı kanın kadim / atalık /ananevi / eski / fıtrî / tabii tohumlarla ilgili pek çok konuda yasaklar getiriyordu. Genetik yapısıyla oynanıp hibrit adı altında satılan tohumları dayatan ve tabii tohumlara yönelik yasak getiren kanunun değişmesi için CHP, TBMM'ye teklif sundu. Gıda Hareketi olarak tüm siyasi partilere bu teklifi destekleme ve bir an evvel kanunlaştırma çağrısı yapıyoruz.

Bayer insanlığı kanser yaptığını kabul etti

Bayer insanlığı kanser yaptığını kabul etti

Alman ilaç ve kimya devi Bayer, yabani otlara karşı kullanılan glifosat maddesinin kansere yol açtığı gerekçesiyle hakkında açılan davalarda anlaşma yoluna gitti. Bayer, davacılara 10 milyar 900 milyon dolar ödeyecek.

GDO'lu tohum yok cümleleri yalanmış, işte gerçekler

GDO'lu tohum yok cümleleri yalanmış, işte gerçekler

Türkiye’de GDO’lu tohumun üretim ve satışı yasak olmasına rağmen büyük bir skandal ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığının her türlü deneme ve incelemeleri yapılarak satışına izin verilen belgeli tohum da bile GDO tespit edildi.

Meyve ve sebzelerdeki büyüme hormonuna dikkat

Meyve ve sebzelerdeki büyüme hormonuna dikkat

Karpuzun içindeki çatlaklar çok büyük bir tehlikenin habercisi olabilir. Bu çatlaklar, forchlorfenuron adındaki büyümeyi artırıcı kimyasalın sonucunda oluşuyor.

Şeker ve şekerli içecekler kanser riskini artırıyor

Şeker ve şekerli içecekler kanser riskini artırıyor

Fransız bilim adamlarının yaptığı araştırma, günde fazladan 100 mililitre şekerli içeceğin, kansere yakalanma riskini yüzde 18 artırdığını gösterdi.

Gerçekler er geç ortaya çıkar: İşte ilginç bir araştırma

Gerçekler er geç ortaya çıkar: İşte ilginç bir araştırma

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesinde bir grup bilim insanı, deney hayvanlarıyla yaptığı çalışmada, yayık tereyağının 'öğrenmeyi olumlu etkilediğini', 'margarinin ise 'depresyonu tetiklediğini' tespit etti. Kaynak: Bilim adamları margarin, ayçiçek yağı, zeytinyağı ve tereyağını inceledi sonuç şaşırtıcı

'Aflatoksin içermeyen süt bulamadım'

'Aflatoksin içermeyen süt bulamadım'

Akredite laboratuarda yaptırdığım analiz sonuçlarında aflatoksin içermeyen süt bulamadım. Tamamen önlenebilir bu durum üretici hatası olup, sütü işleyen firmalarla hiçbir ilgisi yoktur.

Yerli sığır ırklarımız ve sağlıklı süt

Yerli sığır ırklarımız ve sağlıklı süt

Ülkemizde, dünya sığır ırkları listesine girmiş 4 ana sığır ırkı bulunmaktadır.

Gıda Hareketi bir kez daha haklı çıktı

Gıda Hareketi bir kez daha haklı çıktı

Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi'nin dünyada bir benzeri daha olmayan Ambalajlı İçme Suları Raporu yayınlandığında başta su firmaları olmak üzere Sağlık Bakanlığı'nın saldırısına maruz kalmıştı. Suç duyurularında bulunulmuş ancak savcılar Gıda Hareketi yetkililerini haklı bulmuştu.