ABD'de son dönemde koma, felç ve hatta ölümle sonuçlanan beyin kaynaklı vakalarda hızlı bir artış olması dikkat çekiyor.
ABD'nin önde gelen sindirim sistemi parazitleri uzmanı Dr. Theodore Nash, bu vakaların büyük bir çoğunluğunun genellikle sindirim sisteminde görülen solucanların beyne yerleşmesinden kaynaklandığına dikkat çekiyor.
Nash, "ABD'de şu anda kaç kişide beyin solucanı olduğu bilinmiyor" dedi. Nash'in tahminlerine göre, şu anda 1,500-2,000 kişide bu hastalık görülüyor ve bu rakam hızla artıyor.
Nash, dünyada en az 5 milyon beyin solucanı vakası olduğunu tahmin ediyor.
Solucanlar, insan vücudunda en çok bağırsaklarda görülüyor. Yetişkinliğe eriştiklerinde bir kurdele gibi bağırsakları sarabiliyorlar ve boyları da altı metreye ulaşıyor.
Ancak solucanlar yetişkinliğe ulaşmadan önce büyük kistlerin içinde larva olarak yaşıyor ve bu larvalar daha sonra vücutta hareket ederek beyne yerleşebiliyor. (mynet)
2006 yılında çıkarılan ve yürürlükteki 5553 sayılı kanın kadim / atalık /ananevi / eski / fıtrî / tabii tohumlarla ilgili pek çok konuda yasaklar getiriyordu. Genetik yapısıyla oynanıp hibrit adı altında satılan tohumları dayatan ve tabii tohumlara yönelik yasak getiren kanunun değişmesi için CHP, TBMM'ye teklif sundu. Gıda Hareketi olarak tüm siyasi partilere bu teklifi destekleme ve bir an evvel kanunlaştırma çağrısı yapıyoruz.
Alman ilaç ve kimya devi Bayer, yabani otlara karşı kullanılan glifosat maddesinin kansere yol açtığı gerekçesiyle hakkında açılan davalarda anlaşma yoluna gitti. Bayer, davacılara 10 milyar 900 milyon dolar ödeyecek.
Türkiye’de GDO’lu tohumun üretim ve satışı yasak olmasına rağmen büyük bir skandal ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığının her türlü deneme ve incelemeleri yapılarak satışına izin verilen belgeli tohum da bile GDO tespit edildi.
Karpuzun içindeki çatlaklar çok büyük bir tehlikenin habercisi olabilir. Bu çatlaklar, forchlorfenuron adındaki büyümeyi artırıcı kimyasalın sonucunda oluşuyor.
Fransız bilim adamlarının yaptığı araştırma, günde fazladan 100 mililitre şekerli içeceğin, kansere yakalanma riskini yüzde 18 artırdığını gösterdi.
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesinde bir grup bilim insanı, deney hayvanlarıyla yaptığı çalışmada, yayık tereyağının 'öğrenmeyi olumlu etkilediğini', 'margarinin ise 'depresyonu tetiklediğini' tespit etti. Kaynak: Bilim adamları margarin, ayçiçek yağı, zeytinyağı ve tereyağını inceledi sonuç şaşırtıcı
Akredite laboratuarda yaptırdığım analiz sonuçlarında aflatoksin içermeyen süt bulamadım. Tamamen önlenebilir bu durum üretici hatası olup, sütü işleyen firmalarla hiçbir ilgisi yoktur.
Ülkemizde, dünya sığır ırkları listesine girmiş 4 ana sığır ırkı bulunmaktadır.
Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi'nin dünyada bir benzeri daha olmayan Ambalajlı İçme Suları Raporu yayınlandığında başta su firmaları olmak üzere Sağlık Bakanlığı'nın saldırısına maruz kalmıştı. Suç duyurularında bulunulmuş ancak savcılar Gıda Hareketi yetkililerini haklı bulmuştu.
Yorum Yap
Yorumlar