naturalnews.com sitesinin haberine göre Bolivya halkı dünyanın fast-food devi Mc.Donalds’a kapıyı göstermiş. Halk istemediği, protesto ettiği ve rağbet göstermediği için firma ülke genelinde ki tüm restoranlarını kapama kararı alıyormuş.
Araştırmalara göre Bolivya halkının %60′ı, “o kadar kısa süre içersinde hazırlanan yemeklere” itimat etmiyormuş. Ne kadar doğru bir saptama. Eskinin tavukları 2 saatte pişerken, şimdi ki tavukları kızartmak 5 dakika sürüyor.
Bolivya halkı çok fakir, McDonalds da fiyatlarını çok düşük tutuyor ancak buna rağmen halk direnmiş.
Bolivya'nın La Paz, Cochabamba ve Santa Cruz de la Sierra gibi şehirlerindeki bu restoran zincileri son 10 yıldır sürekli zarar ediyormuş, buna rağmen açık tutulmuş. Neyse ki sonunda firma pes etmiş.
Zarar ettiği halde bir restoran zincirini bir ülkede 10 yıl açık tutmak nasıl bir “ticari” zihniyettir, anlamak zor.
Yoksa işin içinde “ekine fesat karıştırma” kültüründen ilhamla yapılan bir ülkenin “yemek kültürünü” yok etme dürtüsü de mi var?
Bolivyalılar becermiş, darısı bizim başımıza. (haricihaber.com)
2006 yılında çıkarılan ve yürürlükteki 5553 sayılı kanın kadim / atalık /ananevi / eski / fıtrî / tabii tohumlarla ilgili pek çok konuda yasaklar getiriyordu. Genetik yapısıyla oynanıp hibrit adı altında satılan tohumları dayatan ve tabii tohumlara yönelik yasak getiren kanunun değişmesi için CHP, TBMM'ye teklif sundu. Gıda Hareketi olarak tüm siyasi partilere bu teklifi destekleme ve bir an evvel kanunlaştırma çağrısı yapıyoruz.
Alman ilaç ve kimya devi Bayer, yabani otlara karşı kullanılan glifosat maddesinin kansere yol açtığı gerekçesiyle hakkında açılan davalarda anlaşma yoluna gitti. Bayer, davacılara 10 milyar 900 milyon dolar ödeyecek.
Türkiye’de GDO’lu tohumun üretim ve satışı yasak olmasına rağmen büyük bir skandal ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığının her türlü deneme ve incelemeleri yapılarak satışına izin verilen belgeli tohum da bile GDO tespit edildi.
Karpuzun içindeki çatlaklar çok büyük bir tehlikenin habercisi olabilir. Bu çatlaklar, forchlorfenuron adındaki büyümeyi artırıcı kimyasalın sonucunda oluşuyor.
Fransız bilim adamlarının yaptığı araştırma, günde fazladan 100 mililitre şekerli içeceğin, kansere yakalanma riskini yüzde 18 artırdığını gösterdi.
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesinde bir grup bilim insanı, deney hayvanlarıyla yaptığı çalışmada, yayık tereyağının 'öğrenmeyi olumlu etkilediğini', 'margarinin ise 'depresyonu tetiklediğini' tespit etti. Kaynak: Bilim adamları margarin, ayçiçek yağı, zeytinyağı ve tereyağını inceledi sonuç şaşırtıcı
Akredite laboratuarda yaptırdığım analiz sonuçlarında aflatoksin içermeyen süt bulamadım. Tamamen önlenebilir bu durum üretici hatası olup, sütü işleyen firmalarla hiçbir ilgisi yoktur.
Ülkemizde, dünya sığır ırkları listesine girmiş 4 ana sığır ırkı bulunmaktadır.
Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi'nin dünyada bir benzeri daha olmayan Ambalajlı İçme Suları Raporu yayınlandığında başta su firmaları olmak üzere Sağlık Bakanlığı'nın saldırısına maruz kalmıştı. Suç duyurularında bulunulmuş ancak savcılar Gıda Hareketi yetkililerini haklı bulmuştu.
Yorum Yap
Yorumlar