Çok az uzak durabildiği illet cep telefonları insanlığın başına bela. Brezilyalı akademisyenler Brezilya’nın Belo Horizonte şehrindeki ölümle sonuçlanan kanser vakalarını cep telefonu baz istasyonlarına bağlamış, bir diğer deyişle bunu ispatlamış.
Kansere yakalananların yüzde 80′inden fazlası, baz istasyonlarına 500 metre civarında yakında oturuyorlarmış. Araştırmayı yürüten bilim adamları prostat, meme ve akciğer kanseri türlerini direkt olarak EMF'ye maruz kalmaya bağlamışlar, Yani elektro manyetik alan.
EMF sensitivity diye bir tabir batıda tıp literatürüne bile girdi, yani EMF'ye duyarlı olmak. Bu tarz bir elektro manyetik alana, geceleri bile avuçlarında uykuya cep telefonları ile dalan insanlar maruz kalıyor, bu da her türlü kansere davetiye çıkarmak demek.
Araştırmayı yöneten Dr.Adilza Condessa Dode baz istasyonlarına yakın oturdukça kanser riskinin çok arttığını söylüyor, kendi yürüttükleri araştırmada 7000 kanser vakasını incelemişler.
Doktorlar, baz istasyonlarından yayınlan EMF dalgalarının sadece kanser yapmayıp, aşağıdaki “sorunlara” davetiye çıkardığını söylüyorlar.
• Genetik mutasyon
• Hafıza bozukluğu
• Öğrenme zorluğu
• ADD, yani dikkat bozukluğu
• Uykusuzluk
• Zihinsel arızalar
• Hormonal dengesizlikler
• Kısırlık
• Psikosomatik bozukluklar
• Kalp rahatsızlıkları
Bütün bu verilere rağmen insanlar neden özellikle “akıllı” telefonlarını ellerinden bırakmazlar, bu anlamsız saplantının ve tutkunun kökeni nedir, bunun üzerine de psikiyatrik bir çalışma lazım. (haricihaber.com)
2006 yılında çıkarılan ve yürürlükteki 5553 sayılı kanın kadim / atalık /ananevi / eski / fıtrî / tabii tohumlarla ilgili pek çok konuda yasaklar getiriyordu. Genetik yapısıyla oynanıp hibrit adı altında satılan tohumları dayatan ve tabii tohumlara yönelik yasak getiren kanunun değişmesi için CHP, TBMM'ye teklif sundu. Gıda Hareketi olarak tüm siyasi partilere bu teklifi destekleme ve bir an evvel kanunlaştırma çağrısı yapıyoruz.
Alman ilaç ve kimya devi Bayer, yabani otlara karşı kullanılan glifosat maddesinin kansere yol açtığı gerekçesiyle hakkında açılan davalarda anlaşma yoluna gitti. Bayer, davacılara 10 milyar 900 milyon dolar ödeyecek.
Türkiye’de GDO’lu tohumun üretim ve satışı yasak olmasına rağmen büyük bir skandal ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığının her türlü deneme ve incelemeleri yapılarak satışına izin verilen belgeli tohum da bile GDO tespit edildi.
Karpuzun içindeki çatlaklar çok büyük bir tehlikenin habercisi olabilir. Bu çatlaklar, forchlorfenuron adındaki büyümeyi artırıcı kimyasalın sonucunda oluşuyor.
Fransız bilim adamlarının yaptığı araştırma, günde fazladan 100 mililitre şekerli içeceğin, kansere yakalanma riskini yüzde 18 artırdığını gösterdi.
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesinde bir grup bilim insanı, deney hayvanlarıyla yaptığı çalışmada, yayık tereyağının 'öğrenmeyi olumlu etkilediğini', 'margarinin ise 'depresyonu tetiklediğini' tespit etti. Kaynak: Bilim adamları margarin, ayçiçek yağı, zeytinyağı ve tereyağını inceledi sonuç şaşırtıcı
Akredite laboratuarda yaptırdığım analiz sonuçlarında aflatoksin içermeyen süt bulamadım. Tamamen önlenebilir bu durum üretici hatası olup, sütü işleyen firmalarla hiçbir ilgisi yoktur.
Ülkemizde, dünya sığır ırkları listesine girmiş 4 ana sığır ırkı bulunmaktadır.
Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi'nin dünyada bir benzeri daha olmayan Ambalajlı İçme Suları Raporu yayınlandığında başta su firmaları olmak üzere Sağlık Bakanlığı'nın saldırısına maruz kalmıştı. Suç duyurularında bulunulmuş ancak savcılar Gıda Hareketi yetkililerini haklı bulmuştu.
Yorum Yap
Yorumlar