Bu kez de 'Ülker Hero Baby' adlı mamada GDO tespit edildi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın “Türkiye’de GDO yoktur” şeklindeki iddialarının aksine piyasa denetimleri sırasında bu kez de Ülker firmasınca üretilen 'Hero Baby'de GDO tespit edildiği ortaya çıktı.

Bu kez de 'Ülker Hero Baby' adlı mamada GDO tespit edildi

ÜLKER HERO BABY'DE GDO

İstanbul İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü elemanlarının piyasa denetimleri sırasında aldıkları
23064 parti nolu
Ülker Hero Baby Sütlü, Bisküvili, Muzlu, 8 Tahıllı Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdası 6-36 ay” ile

07063 parti nolu
Ülker Hero Baby Sütlü 8 Tahıllı Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdası 6-36 ay” ürünlerinin incelemesi sırasında GDO tespit edildiği, teyit için gönderildiği Bakanlığa ait Ankara Ulusal Referans laboratuarınca da GDO'nun varlığının teyit edildiği öğrenildi.

İŞTE SIRADANLAŞAN SKANDALIN BELGESİ

HAZİRAN'DA DA MİLUPA MAMALARINDA GDO TESPİT EDİLMİŞTİ.

Geçtiğimiz Haziran ayında da Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü elemanlarının piyasa denetimleri sırasında aldıkları “Milupa Aptamil Sütlü Tahıl Karışımı” ürünün incelemesi sırasında GDO tespit edilmişti.

Bununla da kalmamış aynı firmanın Milupa Aptamil Sütlü Tahıl Karışımı-Ekopaket” isimli ürününde de Ağustos ayında Zolguldak'ta alınan numunesinde deGDO tespit edilmişti.

GDO'LAR BAKANLIĞI MEVZUAT DEĞİŞİKLİĞİNE İTTİ

Milupa ürünlerindw GDO'nın varlığının yazılı bir açıklamayla kabul eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, gelişmeler üzerine mevzutta değişikliğine giderek firmaları kurtarmaya kalkmış, bunun üzerine de Gıda Hareketi değişikliğin iptali için Yüksek Mahkeme'ye dava açmıştı.

DANIŞTAY NEYİ BEKLİYOR?

Gıda Kontrol Müdürü İrfan Erol'un çok sayıda firmanın ürününde GDO tespit edildiği ancak hiç birinin teşhir edilmediğini itiraf etmesinin üzerine, Gıda Hareketi suç delilleriyle 7 Haziran 2014'de yürütmeyi durdurma ve iptal davası açmıştı. Aradan 5 ay geçmesine rağmen Danıştay, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın savunma vermediğini gerekçe göstererek yürütmeyi durdurmaya bile karar ver(e)medi.

EKŞİ SÖZLÜK UTANACAK MI?

Milüpa'da GDO tespit edildiğinde yaptığımız belge yayınını hazmedemeyen ve "sırf ülker hero baby'nin önünü açıp yandaş sermaye kazansın diye b..k atma politikasıdır", "ve "ülker hero baby pazarda nasıl tercih konusu hâline getirilebilir?" sorusuna birilerinin bulduğu garip çözüm" gibi edepsiz ifadelerle Gıda Hareketi'ne hakaret yağdıran Ekşi Sözlük'ün seviyesiz ve terbiyesiz yazarlarından özür beklemiyoruz. Zira onlar hak, hukuk, adalet, izan ve şeref kavramlarının ne anlamlarını bilirler, ne de böyle yazanların genlerinde bunlara yer vardır. Zira Ekşi Sözlük'ün her defasında Gıda Hareketi'ne ve başkanına yaptığı çirkin iftira ve hakaretler sadece kendi kimliklerinin izharıdır.

ÜLKER 4 AY SONRA BÖYLE SES VERDİ

Tarım Bakanlığı'nın piyasadaki Ülker Hero Baby ortaklığı dönemine ait denetimleri sırasında GDO tespiti ile ilgili resmi belgeyi 5 Kasım 2014'de yukarıda gözüktüğü üzere yayınlamıştık. Bu yayın sonrasında Ülker hiç ses vermemiş, buna karşın Tarım Bakanlığı belgenin gereğini yapmak yerine, "belgeyi kim sızdırdı" derdine düşmüş ve pek çok personeli sorgulamıştı.

Aradan geçen dört ayda sessizliğini sürdüren Ülker, bugün (11 Mart 2015) yazılı bir açıklama gönderdi. Klasik tepzip metinlerinden biri olan açıklamada ilginç bir şekilde GDO'suz üretimin imkansız olduğunu iddia ederek, GDO'lu üretimine meşruiyet sağlamaya çalışıyor. İşte açıklamayı olduğu gibi yayınlıyoruz lütfen dikkatle okuyunuz:

 

BİNDE 9 GDO NEDİR?

Günümüzde herhangi bir işlenmiş endüstriyel gıda(!) onlarca karışımdan meydana gelir. Mesela 100 gr'lık bir kekin içinde 1 gr soya olsa ve bu soya GDO'lu olsa söz konusu sözde bilimsel masal iddiaya göre bu binde 9'un altında kaldığı için GDO'lu değil bulaşan olarak gösteriliyor. 

İLGİLİ GELİŞMELER

DEHŞETİN BELGESİ: Milupa ürünlerinde GDO tespit edildi

Yine Milupa yine GDO

GDO yönetmeliğinin değiştirilmesinin gerçek amacı hakkında şok itiraflar

Ailelerden Milupa'ya dava hazırlığı

Milupa skandalı için AB, Türkiye'yi tehdit etti

Türkiye GDO'yu resmen serbest bıraktı

Gıda Hareketi GDO Yönetmeliği'nin iptali için dava açtı

İşte GDO Yönetmeliği İptal Davası Dilekçesi-2014
(İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN)

Milupa'dan aşırı iyotlu ürün

Milupa bakterili mamayı geri topluyor

Bebeğine tabiî mama yapmak yerine MILUPA kullanan anneler de şikayetçi

Sağlık Bakanlığı'ndan Aptamil PDF'yi toplatma kararı

Danone Türkiye'ye ağır suçlama: "Anneler yanıltılıyor"

Milupa ve Nestle'nin mamaları yetersiz

Milupa'da GDO alarmı

GDO'LU BUĞDAY TESPİT EDİLMİŞ VE ÜSTÜ KAPATILMIŞTI

Tarım Bakanlığı bunu bile yapmış

Yorum Yap

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı!
CHP'den eksik ama doğru tohum hamlesi

CHP'den eksik ama doğru tohum hamlesi

2006 yılında çıkarılan ve yürürlükteki 5553 sayılı kanın kadim / atalık /ananevi / eski / fıtrî / tabii tohumlarla ilgili pek çok konuda yasaklar getiriyordu. Genetik yapısıyla oynanıp hibrit adı altında satılan tohumları dayatan ve tabii tohumlara yönelik yasak getiren kanunun değişmesi için CHP, TBMM'ye teklif sundu. Gıda Hareketi olarak tüm siyasi partilere bu teklifi destekleme ve bir an evvel kanunlaştırma çağrısı yapıyoruz.

Bayer insanlığı kanser yaptığını kabul etti

Bayer insanlığı kanser yaptığını kabul etti

Alman ilaç ve kimya devi Bayer, yabani otlara karşı kullanılan glifosat maddesinin kansere yol açtığı gerekçesiyle hakkında açılan davalarda anlaşma yoluna gitti. Bayer, davacılara 10 milyar 900 milyon dolar ödeyecek.

GDO'lu tohum yok cümleleri yalanmış, işte gerçekler

GDO'lu tohum yok cümleleri yalanmış, işte gerçekler

Türkiye’de GDO’lu tohumun üretim ve satışı yasak olmasına rağmen büyük bir skandal ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığının her türlü deneme ve incelemeleri yapılarak satışına izin verilen belgeli tohum da bile GDO tespit edildi.

Meyve ve sebzelerdeki büyüme hormonuna dikkat

Meyve ve sebzelerdeki büyüme hormonuna dikkat

Karpuzun içindeki çatlaklar çok büyük bir tehlikenin habercisi olabilir. Bu çatlaklar, forchlorfenuron adındaki büyümeyi artırıcı kimyasalın sonucunda oluşuyor.

Şeker ve şekerli içecekler kanser riskini artırıyor

Şeker ve şekerli içecekler kanser riskini artırıyor

Fransız bilim adamlarının yaptığı araştırma, günde fazladan 100 mililitre şekerli içeceğin, kansere yakalanma riskini yüzde 18 artırdığını gösterdi.

Gerçekler er geç ortaya çıkar: İşte ilginç bir araştırma

Gerçekler er geç ortaya çıkar: İşte ilginç bir araştırma

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesinde bir grup bilim insanı, deney hayvanlarıyla yaptığı çalışmada, yayık tereyağının 'öğrenmeyi olumlu etkilediğini', 'margarinin ise 'depresyonu tetiklediğini' tespit etti. Kaynak: Bilim adamları margarin, ayçiçek yağı, zeytinyağı ve tereyağını inceledi sonuç şaşırtıcı

'Aflatoksin içermeyen süt bulamadım'

'Aflatoksin içermeyen süt bulamadım'

Akredite laboratuarda yaptırdığım analiz sonuçlarında aflatoksin içermeyen süt bulamadım. Tamamen önlenebilir bu durum üretici hatası olup, sütü işleyen firmalarla hiçbir ilgisi yoktur.

Yerli sığır ırklarımız ve sağlıklı süt

Yerli sığır ırklarımız ve sağlıklı süt

Ülkemizde, dünya sığır ırkları listesine girmiş 4 ana sığır ırkı bulunmaktadır.

Gıda Hareketi bir kez daha haklı çıktı

Gıda Hareketi bir kez daha haklı çıktı

Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi'nin dünyada bir benzeri daha olmayan Ambalajlı İçme Suları Raporu yayınlandığında başta su firmaları olmak üzere Sağlık Bakanlığı'nın saldırısına maruz kalmıştı. Suç duyurularında bulunulmuş ancak savcılar Gıda Hareketi yetkililerini haklı bulmuştu.