Sağlık Bakanlığı'na yönelttiğimiz ancak cevap alamadığımız bu sorular dava konusu oluyor.
SAĞLIK BAKANLIĞI'NA YÖNELTTİĞİMIZ SORULAR
1- Türkiye'de çocuklara hangi aşılar uygulanmaktadır?
2- Aşıların yıllık maliyetini kaç liradır?
3- Türkiye bu aşılardan hangilerini üretmektedir?
4- Üretilmeyen aşılar hangi üretici firmalardan tedarik edilmektedir?
5- Türkiye'nin aşıların tamamını üretme konusunda bir çalışması var mıdır?
6- Hangi aşıların uygulanması hangi hastalıkları hangi oranda yok etmiştir?
7- Aşıların riskleri konusunda bakanlığınız hangi çalışmaları yapmaktadır?
8- Çocuklara aşı yaptırmak zorunlu mudur? Zorunlu ise hangi mevzuat gereğidir?
9- Aşı yaptırmak istemeyen aileler ailelere hangi müeyyideler uygulanmaktadır?
10- Çocuğuna aşı yaptırmak istemeyen bir kişinin ‘çocuğuma aşı yaptırmak istemiyorum' şeklinde bir dilekçe vermesi aşı yapmayı engeller mi? Engeller veya engellemez ise yasal dayanağı nedir?
11- Bakanlık görevlisi olmayana kişilerin ailelere aşı konusunda baskı yaptığı konusunda tarafınıza bir şikâyet intikal etti mi ve etti ise neler yapıldı?
12- Aşı yapılması konusunda ticari kuruluşlardan eleman, maddi veya başkaca destekler alınmakta mıdır? Alınmakta ise bunlar nelerdir?
13- Domuz gribi için sipariş edilen 45 milyon aşıdan ne kadarı teslim alınmıştı? Ne kadarı iptal edildi? İptal edilen veya teslim alınmayan aşıların bedelleri direkt veya dolaylı olarak ödendi mi?
14- Aşı olduğu için sağlık sorunu yaşayan, felçli hale gelen, üreme yetisini kaybeden veya başkaca sağlık sorunu yaşan olmuş mudur varsa sayıları nelerdir?
15- Bill Melinda Gates Vakfı veya başka kuruluşlar ülkemize de aşı bağışında bulunmuş müdür? Bulunmuş ise bunlar hangi aşılardır ve miktarı nedir?
16- Tetanoz vb aşıların kısırlaştırıcı etkisi olduğu yönündeki çalışmalar hakkında bakanlığı bir çalışması veya incelemesi oldu mu, oldu ise hangi sonuca erişildi?
17- Bazı aşıların bağışıklık sistemini baskılayarak çocukları daha riskli hale getirdiği iddiaları konusunda bir çalışma yapıldı mı, yapıldı ise hangi bulgular elde edildi?
SAĞLIK BAKANLIĞI'NA YÖNELTTİĞİMİZ DİĞER SORULAR
1) Türkiye'de canlıdan böbrek naklinde
a) Verici ilk 5 yılda geçirebileceği major ve minor riskler nelerdir?
b) Vericilerin yüzde kaçı ilk 5 yılda yaşamını yetirmiştir?
c) Alıcıların yüzde kaçı ilk beş yılda hayatını yitirmiştir?
d) Alıcıların yüzde kaçı nakil dışı sağlık sorunları yaşamıştır?
e) Alıcıların yaşamları boyunca hangi ilaçları kullanmaları gereklidir?
2) Türkiye'de 2000 yılında kaç böbrek ve kronik böbrek hastası vardı, bu rakamlar 2012'de kaça yüksel veya düştü?
3) Kaç diyaliz merkezi var?
4) Abilify, Adderall, Celexa, Clozapine, Cymbalta, Depakote, Effexor, Geodon, Klonopin, Lamactil, Lexapro, Neurontin, Paxil, Prozac, Risperdal, Ritalin /Concerta, Seroquel, Strattera, Tegretol, Wellbutrin, Xanax, Zolofit, Zyprexa isimli ilaçlar Türkiye'de satılmakta mıdır?
5) Bu ilaçların “beyin kontüzyonu, beyin hasarı, beyin ölümü, beyin herniasyonu, beyin hipoksisis, beyin tümörü, beyin ödemi, beyin taraması, beyin sapı kanaması, beyin sapı damar tıkanıklığı, beyin sapı iskemisi, beyin sapı sendromu” gibi risklere yol açtığı iddiaları doğru mudur? Bu konularda teknik çalışmalar yapılmış mıdır?
İŞTE SAĞLIK BAKANLIĞI'NIN CEVABI
"Söz konusu bilgileri ne amaçla ve nerede kullanacağınızı bildirmeniz halinde tarafınıza cevap verilebilecektir."
CEVABIMIZ BU OLSA NE OLUR
Her halde şu cevap kendilerini tatmin eder: Mars'a gitmenizi engellemek için dünyadaki tüm ülkelere ait istihbarat teşkilatlarına servis edeceğiz.
2006 yılında çıkarılan ve yürürlükteki 5553 sayılı kanın kadim / atalık /ananevi / eski / fıtrî / tabii tohumlarla ilgili pek çok konuda yasaklar getiriyordu. Genetik yapısıyla oynanıp hibrit adı altında satılan tohumları dayatan ve tabii tohumlara yönelik yasak getiren kanunun değişmesi için CHP, TBMM'ye teklif sundu. Gıda Hareketi olarak tüm siyasi partilere bu teklifi destekleme ve bir an evvel kanunlaştırma çağrısı yapıyoruz.
Alman ilaç ve kimya devi Bayer, yabani otlara karşı kullanılan glifosat maddesinin kansere yol açtığı gerekçesiyle hakkında açılan davalarda anlaşma yoluna gitti. Bayer, davacılara 10 milyar 900 milyon dolar ödeyecek.
Türkiye’de GDO’lu tohumun üretim ve satışı yasak olmasına rağmen büyük bir skandal ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığının her türlü deneme ve incelemeleri yapılarak satışına izin verilen belgeli tohum da bile GDO tespit edildi.
Karpuzun içindeki çatlaklar çok büyük bir tehlikenin habercisi olabilir. Bu çatlaklar, forchlorfenuron adındaki büyümeyi artırıcı kimyasalın sonucunda oluşuyor.
Fransız bilim adamlarının yaptığı araştırma, günde fazladan 100 mililitre şekerli içeceğin, kansere yakalanma riskini yüzde 18 artırdığını gösterdi.
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesinde bir grup bilim insanı, deney hayvanlarıyla yaptığı çalışmada, yayık tereyağının 'öğrenmeyi olumlu etkilediğini', 'margarinin ise 'depresyonu tetiklediğini' tespit etti. Kaynak: Bilim adamları margarin, ayçiçek yağı, zeytinyağı ve tereyağını inceledi sonuç şaşırtıcı
Akredite laboratuarda yaptırdığım analiz sonuçlarında aflatoksin içermeyen süt bulamadım. Tamamen önlenebilir bu durum üretici hatası olup, sütü işleyen firmalarla hiçbir ilgisi yoktur.
Ülkemizde, dünya sığır ırkları listesine girmiş 4 ana sığır ırkı bulunmaktadır.
Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi'nin dünyada bir benzeri daha olmayan Ambalajlı İçme Suları Raporu yayınlandığında başta su firmaları olmak üzere Sağlık Bakanlığı'nın saldırısına maruz kalmıştı. Suç duyurularında bulunulmuş ancak savcılar Gıda Hareketi yetkililerini haklı bulmuştu.
Yorum Yap
Yorumlar