Human Reproduction dergisinde yayımlanan araştırmada, şarküteri ürünleri, cipsler, yağlı hamur işleri, kırmızı et, margarin, tereyağu, palmiye yağı gibi doymuş yağ tüketiminin sper kalitesini geniş ölçüde etkilediği belirtildi.
ABD'de yapılan bir araştırmada, yağ açısından zengin bir beslenme tarzının spermin kalitesini etkileyebileceği belirlendi.
SPERM KALİTESİ BESLENME KALİTESİNE BAĞLI
Human Reproduction dergisinde yayımlanan araştırmada, yağlı beslenme ve sperm kalitesi arasındaki ilişkinin, aynı zamanda kalp-damar hastalıkları açısından risk faktörü olduğu bilinen şarküteri ürünleri, cipsler, yağlı hamur işleri, kırmızı et, margarin, tereyağı, palmiye yağı gibi doymuş yağ tüketimine geniş ölçüde bağlı olduğuna işaret edildi.
EN SAĞLIKLI YAĞ, SIZMA ZEYTİNYAĞI
ABD'de 2006 ve 2010 yılları arasında deneklerin beslenme alışkanlıkları incelenerek ve sperm tahlilleri yapılarak yürütülen araştırmada, ayrıca balık ve zeytin yağında bolca bulunan omega-3 yağ asitlerini daha fazla tüketen erkeklerin, bunları daha az yiyen erkeklere oranla biraz daha sağlıklı sperme sahip oldukları görüldü.
Araştırmanın başında yer alan Profesör Jill Attaman, erkeklerin beslenmelerini doymuş yağ açısından azaltıp, omega-3 tüketimini artırmaları durumunda, bunun sadece sağlıklarını düzeltmekle kalmayıp, üreme sağlıklarını da olumlu etkileyeceğinin altını çizdi.
Araştırmada, doymuş yağları daha çok yiyen erkeklerin, bunu daha az tüketen erkeklere göre yüzde 35 daha az sperm sayısına ve yüzde 38 daha düşük sperm konsantrasyonuna sahip oldukları tespit edildi.
2006 yılında çıkarılan ve yürürlükteki 5553 sayılı kanın kadim / atalık /ananevi / eski / fıtrî / tabii tohumlarla ilgili pek çok konuda yasaklar getiriyordu. Genetik yapısıyla oynanıp hibrit adı altında satılan tohumları dayatan ve tabii tohumlara yönelik yasak getiren kanunun değişmesi için CHP, TBMM'ye teklif sundu. Gıda Hareketi olarak tüm siyasi partilere bu teklifi destekleme ve bir an evvel kanunlaştırma çağrısı yapıyoruz.
Alman ilaç ve kimya devi Bayer, yabani otlara karşı kullanılan glifosat maddesinin kansere yol açtığı gerekçesiyle hakkında açılan davalarda anlaşma yoluna gitti. Bayer, davacılara 10 milyar 900 milyon dolar ödeyecek.
Türkiye’de GDO’lu tohumun üretim ve satışı yasak olmasına rağmen büyük bir skandal ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığının her türlü deneme ve incelemeleri yapılarak satışına izin verilen belgeli tohum da bile GDO tespit edildi.
Karpuzun içindeki çatlaklar çok büyük bir tehlikenin habercisi olabilir. Bu çatlaklar, forchlorfenuron adındaki büyümeyi artırıcı kimyasalın sonucunda oluşuyor.
Fransız bilim adamlarının yaptığı araştırma, günde fazladan 100 mililitre şekerli içeceğin, kansere yakalanma riskini yüzde 18 artırdığını gösterdi.
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesinde bir grup bilim insanı, deney hayvanlarıyla yaptığı çalışmada, yayık tereyağının 'öğrenmeyi olumlu etkilediğini', 'margarinin ise 'depresyonu tetiklediğini' tespit etti. Kaynak: Bilim adamları margarin, ayçiçek yağı, zeytinyağı ve tereyağını inceledi sonuç şaşırtıcı
Akredite laboratuarda yaptırdığım analiz sonuçlarında aflatoksin içermeyen süt bulamadım. Tamamen önlenebilir bu durum üretici hatası olup, sütü işleyen firmalarla hiçbir ilgisi yoktur.
Ülkemizde, dünya sığır ırkları listesine girmiş 4 ana sığır ırkı bulunmaktadır.
Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi'nin dünyada bir benzeri daha olmayan Ambalajlı İçme Suları Raporu yayınlandığında başta su firmaları olmak üzere Sağlık Bakanlığı'nın saldırısına maruz kalmıştı. Suç duyurularında bulunulmuş ancak savcılar Gıda Hareketi yetkililerini haklı bulmuştu.
Yorum Yap
Yorumlar