İlginç ve çarpıcı haberlere imza atmasıyla tanınan NaturalNews yine ilginç bir haber yayınladı. Türkiye'de de farklı ve çarpıcı bir habercilik yapan haricihaber.com ise bu haberi her zaman olduğugu gibi farklı bir üslüpla sundu. İşte o çarpıcı haber:
NaturalNews'ün bir haberine göre gazlı ve sodalı içecekler içen çocuklar agresif davranış konusunda daha çok eğilimli oluyorlarmış, araştırmayı New York Columbia üniversitesi yapmış.
Bu noktada gazlı içecekler tabiri hakkında bir düzeltme yapmamız gerek, çevirmen özürlü bizim basın bazen daha da abartıp “karbonatlı içecekler” diyorlar bu tabire.
Sokaktan çevirin bir Türk annesini “Çocuğunuza karbonatlı içecek veriyor musunuz?” diye sorun, “Ne münasebet, o da ne ki?” diye cevaplar sizi, oysa içirir.
Bu yüzden sodalı, gazlı, karbonatlı içecekler diye tabirler tehlikeyi tam olarak karşılamıyor, bu yüzden reklam yapma pahasına tam anlaşılacak lafı söyleyelim: Bu araştırmada kast edilen, kola-fanta-her-türlü gazoz gibi içecekler.
Aynı haber Reuters'in Health blogunda da çıkmış, gerçi orada bu milyar dolarlık endüstriyi korumak için haberi sulandırma operasyonu hemen göze çarpıyor, bizim satırlarımızı okuyan doktorlara hemen not düşelim, onlar bu “bilimsellik” tuzağına düşmeden.
İşte zaten böylesi bir araştırmaya gerek var mıydı diye soruyoruz, kendi bedenini biraz olsun gözlemleyen herkes bilebilir ki, bu tarz gazlı içecekler, aklı-selim pek çok psikiyatristin iddia ettiği gibi, insanın “duygusal tepkilerinin merkezi” olan karın böleci kısmındaki kaslarını kasmaya yarar. Bu yüzden bu içecekleri içen çocukların “agresif” olmaları kadar doğal bir şey olamaz.
Bu görüşümüzü naturalnews'ün haberi sadece teyit etmiş oluyor.
Sodalı içecekler diye medyada geçen bu tabire dikkat, elin Amerikalısı kolaya, fantaya sodalı içecek der, bizim anneler de bu tehlikenin farkında olmazlar, sodalı içecek nedir onu bilmezler.
Araştırma The Journal of Pediatrics'de yayınlanmış. NaturalNews bu haberi yorumlarken şöyle bir not düşmüş, diyorlar ki, belki de bu sodalı içeceklerin içindeki glikoz şekeri asıl agresif davranışı körüklüyordur.
Bu kadar “bilimsel” araştırmaya gerek yok, insanın karın kaslarını kasmasına sebep olan her şey onu agresifleştirir, bu kadar basit. (habricihaber.com)
2006 yılında çıkarılan ve yürürlükteki 5553 sayılı kanın kadim / atalık /ananevi / eski / fıtrî / tabii tohumlarla ilgili pek çok konuda yasaklar getiriyordu. Genetik yapısıyla oynanıp hibrit adı altında satılan tohumları dayatan ve tabii tohumlara yönelik yasak getiren kanunun değişmesi için CHP, TBMM'ye teklif sundu. Gıda Hareketi olarak tüm siyasi partilere bu teklifi destekleme ve bir an evvel kanunlaştırma çağrısı yapıyoruz.
Alman ilaç ve kimya devi Bayer, yabani otlara karşı kullanılan glifosat maddesinin kansere yol açtığı gerekçesiyle hakkında açılan davalarda anlaşma yoluna gitti. Bayer, davacılara 10 milyar 900 milyon dolar ödeyecek.
Türkiye’de GDO’lu tohumun üretim ve satışı yasak olmasına rağmen büyük bir skandal ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığının her türlü deneme ve incelemeleri yapılarak satışına izin verilen belgeli tohum da bile GDO tespit edildi.
Karpuzun içindeki çatlaklar çok büyük bir tehlikenin habercisi olabilir. Bu çatlaklar, forchlorfenuron adındaki büyümeyi artırıcı kimyasalın sonucunda oluşuyor.
Fransız bilim adamlarının yaptığı araştırma, günde fazladan 100 mililitre şekerli içeceğin, kansere yakalanma riskini yüzde 18 artırdığını gösterdi.
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesinde bir grup bilim insanı, deney hayvanlarıyla yaptığı çalışmada, yayık tereyağının 'öğrenmeyi olumlu etkilediğini', 'margarinin ise 'depresyonu tetiklediğini' tespit etti. Kaynak: Bilim adamları margarin, ayçiçek yağı, zeytinyağı ve tereyağını inceledi sonuç şaşırtıcı
Akredite laboratuarda yaptırdığım analiz sonuçlarında aflatoksin içermeyen süt bulamadım. Tamamen önlenebilir bu durum üretici hatası olup, sütü işleyen firmalarla hiçbir ilgisi yoktur.
Ülkemizde, dünya sığır ırkları listesine girmiş 4 ana sığır ırkı bulunmaktadır.
Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi'nin dünyada bir benzeri daha olmayan Ambalajlı İçme Suları Raporu yayınlandığında başta su firmaları olmak üzere Sağlık Bakanlığı'nın saldırısına maruz kalmıştı. Suç duyurularında bulunulmuş ancak savcılar Gıda Hareketi yetkililerini haklı bulmuştu.
Yorum Yap
Yorumlar