Amerika'da garip hastalık daha ortaya çıktı. 1.116 çocukta görülen ve 12'sinin ölümüne yol açan hastalığın bir labaratuar virusu olma ihtimali tartışılıyor. Bu henüz adı konulmamış hastalığın bir biyolojik silah olma ihtimalini şaşırtıcı bir şekilde CNN ortaya atıyor.
ABD'de gatip bir hastalık ortaya çıktı. İlk ihbarlar ağustos 2014 de gelmeye başlamış, bu güne kadar 75 çocukta bu garip hastalık teşhisi konulmuş.
İlk vakalar çocukların virus ile ilişkili solunum problemleri ile acil servise gitmeye başladı. İlk olarak Colorado eyaletinde Ağustos da bildirildi. Son aylarda 47 eyalette ve Washington DC nin içinde olduğu 1.116 vaka rapor edilmiş durumda.
12 ÇOCUK ÖLMÜŞ
Virüs nedeni ile oniki çocuk öldü.
Hastalık çocuk felçine benzer ciddi kas zayıflığı ile ortaya çıkıyor. Tam felç gelişmeden önce yaklaşık bir hafta içinde bir ateş ve solunum semptomları oluşuyor. Çocukların çoğunda manyetik rezonans görüntü veya MRG ile görülebilir durumda omurilik ile ilgili sorunlar görülebiliyor.
GEÇMİŞİ BİLİNMİYOR
Hastalığın orjini hakkında bilgi yok. Ancak sadece çocukları etkiliyor olması oldukça ilginç bir durum.
Virusun yine bir labaratuar virusu olma ihtimali mevcut, virus dizilimi nedeni ile doğal virus diziliminde bulunmuyor. Yapay yolla elde edilme ihtimali yüksek.
Dünyanın virus salgınları gün geçtikçe artıyor. Ebola ile baş edilmeden henüz ismi konulmamış bu virusun çok yakında dünya çapında çocukları etkilemesi söz konusu.
Aşılardan geçme ihtimali gözardı edilmemesi bu hastalığın son günlerdeki çocuk felçi açılarıyla benzer zamanda ortaya çıkması tesadüf olmayabilir.
Konuyla ilgili CNN de yer alan haber.
2006 yılında çıkarılan ve yürürlükteki 5553 sayılı kanın kadim / atalık /ananevi / eski / fıtrî / tabii tohumlarla ilgili pek çok konuda yasaklar getiriyordu. Genetik yapısıyla oynanıp hibrit adı altında satılan tohumları dayatan ve tabii tohumlara yönelik yasak getiren kanunun değişmesi için CHP, TBMM'ye teklif sundu. Gıda Hareketi olarak tüm siyasi partilere bu teklifi destekleme ve bir an evvel kanunlaştırma çağrısı yapıyoruz.
Alman ilaç ve kimya devi Bayer, yabani otlara karşı kullanılan glifosat maddesinin kansere yol açtığı gerekçesiyle hakkında açılan davalarda anlaşma yoluna gitti. Bayer, davacılara 10 milyar 900 milyon dolar ödeyecek.
Türkiye’de GDO’lu tohumun üretim ve satışı yasak olmasına rağmen büyük bir skandal ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığının her türlü deneme ve incelemeleri yapılarak satışına izin verilen belgeli tohum da bile GDO tespit edildi.
Karpuzun içindeki çatlaklar çok büyük bir tehlikenin habercisi olabilir. Bu çatlaklar, forchlorfenuron adındaki büyümeyi artırıcı kimyasalın sonucunda oluşuyor.
Fransız bilim adamlarının yaptığı araştırma, günde fazladan 100 mililitre şekerli içeceğin, kansere yakalanma riskini yüzde 18 artırdığını gösterdi.
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesinde bir grup bilim insanı, deney hayvanlarıyla yaptığı çalışmada, yayık tereyağının 'öğrenmeyi olumlu etkilediğini', 'margarinin ise 'depresyonu tetiklediğini' tespit etti. Kaynak: Bilim adamları margarin, ayçiçek yağı, zeytinyağı ve tereyağını inceledi sonuç şaşırtıcı
Akredite laboratuarda yaptırdığım analiz sonuçlarında aflatoksin içermeyen süt bulamadım. Tamamen önlenebilir bu durum üretici hatası olup, sütü işleyen firmalarla hiçbir ilgisi yoktur.
Ülkemizde, dünya sığır ırkları listesine girmiş 4 ana sığır ırkı bulunmaktadır.
Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi'nin dünyada bir benzeri daha olmayan Ambalajlı İçme Suları Raporu yayınlandığında başta su firmaları olmak üzere Sağlık Bakanlığı'nın saldırısına maruz kalmıştı. Suç duyurularında bulunulmuş ancak savcılar Gıda Hareketi yetkililerini haklı bulmuştu.
Yorum Yap
Yorumlar