Enerji içecekleri son zamanlarda özellikle gençler ve yeni yetişen çocuklar tarafından en çok tüketilen içecek haline geldi. Ancak aileler bu içeceklerin güvenli olup olmadığını tam olarak bilmiyorlar ve çocuklarının karşı karşıya oldukları tehlikenin farkında değiller.
Enerji içeceklerindeki tehlikeF oxNews'de yer alan haberde, enerji içeceklerinde kafein bulunuyor ve kafeinin de idrar söktürücü özelliğe sahip olduğuna dikkat çekiliyor.
"SUSUZ BIRAKIP ÖLDÜREBİLİR"
Bu içeceklerin bir porsiyonunun bir fincan kahveyle aynı oranda kafein miktarına sahip olduğunu söyleyen uzmanlar, vücudun susuz kalmasına yol açabileceğini açıklıyor.
Yapılan araştırmalar, fiziksel aktivite öncesinde makul ölçülerde kafein tüketen çocukların bile kan basıncının yükseldiğini gösteriyor.
"ENERJİ İÇECEKLERİ GÜVENİLİR DEĞİL"
Hackensack Üniversitesi Tıp Merkezi'de görevli Dr. Robert Tozzi, enerji içeceklerinin güvenilir olmadığını ve idmanda performansı artırmadığını söylüyor.
"HAZIR İÇECEKLERİ DEĞİL YALNIZCA SU İÇİN"
Dengeli bir beslenmede suyun en iyi içecek olduğunu söyleyen Tozzi, dengeli beslenmenin koyu yeşil sebzeleri kapsaması gerektiğini, çünkü bu sebzelerde bol miktarda magnezyum olduğunu ve bunun da kaslarınızı gevşettiğini belirtiyor. Böylece spor yaptıktan sonraki kas spazmlarınız ve kramplarınız azalacaktır.
PORTAKAL YİYİN
Ayrıca portakal dilimleri ve tuzlu kraker yemek de enerji içeceklerine başka bir alternatif olabilir. Portakal suyu kaslara giden kan akışını artıracaktır. Bunu hiçbir enerji içeceği yapamaz.
ENERJİ İÇECEKLERİNDEN TEHLİKE SAYISI ÇOK FAZLA
Enerji içeceğinin içindeki tek tehlikeli madde kafein değildir. Bunun yanında enerji içecekleri bol miktarda şeker ve bitkisel uyaranlar içeriyor. Araştırmalara göre, enerji içeceği tüketen çocuklarda ve gençlerde uykusuzluk, yatağını ıslatma ve anksiyete gibi problemler görülebiliyor. Bunun yanı sıra günde iki ya da daha fazla enerji içeceği içen çocuklar sinirli, endişeli ve gergin olabiliyorlar.
Ölüm için acelesi olanlar bunu içsin
2006 yılında çıkarılan ve yürürlükteki 5553 sayılı kanın kadim / atalık /ananevi / eski / fıtrî / tabii tohumlarla ilgili pek çok konuda yasaklar getiriyordu. Genetik yapısıyla oynanıp hibrit adı altında satılan tohumları dayatan ve tabii tohumlara yönelik yasak getiren kanunun değişmesi için CHP, TBMM'ye teklif sundu. Gıda Hareketi olarak tüm siyasi partilere bu teklifi destekleme ve bir an evvel kanunlaştırma çağrısı yapıyoruz.
Alman ilaç ve kimya devi Bayer, yabani otlara karşı kullanılan glifosat maddesinin kansere yol açtığı gerekçesiyle hakkında açılan davalarda anlaşma yoluna gitti. Bayer, davacılara 10 milyar 900 milyon dolar ödeyecek.
Türkiye’de GDO’lu tohumun üretim ve satışı yasak olmasına rağmen büyük bir skandal ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığının her türlü deneme ve incelemeleri yapılarak satışına izin verilen belgeli tohum da bile GDO tespit edildi.
Karpuzun içindeki çatlaklar çok büyük bir tehlikenin habercisi olabilir. Bu çatlaklar, forchlorfenuron adındaki büyümeyi artırıcı kimyasalın sonucunda oluşuyor.
Fransız bilim adamlarının yaptığı araştırma, günde fazladan 100 mililitre şekerli içeceğin, kansere yakalanma riskini yüzde 18 artırdığını gösterdi.
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesinde bir grup bilim insanı, deney hayvanlarıyla yaptığı çalışmada, yayık tereyağının 'öğrenmeyi olumlu etkilediğini', 'margarinin ise 'depresyonu tetiklediğini' tespit etti. Kaynak: Bilim adamları margarin, ayçiçek yağı, zeytinyağı ve tereyağını inceledi sonuç şaşırtıcı
Akredite laboratuarda yaptırdığım analiz sonuçlarında aflatoksin içermeyen süt bulamadım. Tamamen önlenebilir bu durum üretici hatası olup, sütü işleyen firmalarla hiçbir ilgisi yoktur.
Ülkemizde, dünya sığır ırkları listesine girmiş 4 ana sığır ırkı bulunmaktadır.
Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi'nin dünyada bir benzeri daha olmayan Ambalajlı İçme Suları Raporu yayınlandığında başta su firmaları olmak üzere Sağlık Bakanlığı'nın saldırısına maruz kalmıştı. Suç duyurularında bulunulmuş ancak savcılar Gıda Hareketi yetkililerini haklı bulmuştu.
Yorum Yap
Yorumlar