GDO'lu ürünlerin riskinde kendini, ailesini ve çalışanlarını korumak isteyen Obama, Beyaz Saray'ın bahçesinde organik tarıma başlamıştı. Obama'dan etkilenen Kraliçe Elizabeth de ilk kez Buckingham Sarayı bahçesine sebze ektirdi. Çankaya ne mi yapıyor? Çankaya'yı bilmiyoruz ancak Ankara, Dünya Ticaret Örgütü, DB ve IMF'nin dayatması olan GDO yasasının çıkarmak çanhıraç çalışıyor...
Obamalardan sonra bu kez Kraliçe sarayın bahçesine sebze ekti. Beyaz Saray'ın bahçesine sebze ekerek bir ilki gerçekleştiren Amerikan first ladysi Michelle Obama İngiltere Kraliçesi Elizabeth'e ilham kaynağı
oldu. İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana sebze ekilmeyen Buckingham Sarayı'nın bahçesine Kraliçe Elizabeth'in talimatıyla sebze çeşitleri ekildi.
BAHÇESİNDE YOK YOK
Kraliyet Sarayı bahçesinin en özel bölümüne ekilen sebzeler arasında kara lahana, patates, domates, soğan, marul gibi çeşitler yer alıyor. Michelle de bahçesine tüm sebze çeşitlerinden ekmiş, çalışmalara da bizzat katılmıştı. Kraliçe'nin sebzelerinden tüm saray personeli faydalanacak. GDO'nun zararlarında bu şekilde korunacaklar.
2006 yılında çıkarılan ve yürürlükteki 5553 sayılı kanın kadim / atalık /ananevi / eski / fıtrî / tabii tohumlarla ilgili pek çok konuda yasaklar getiriyordu. Genetik yapısıyla oynanıp hibrit adı altında satılan tohumları dayatan ve tabii tohumlara yönelik yasak getiren kanunun değişmesi için CHP, TBMM'ye teklif sundu. Gıda Hareketi olarak tüm siyasi partilere bu teklifi destekleme ve bir an evvel kanunlaştırma çağrısı yapıyoruz.
Alman ilaç ve kimya devi Bayer, yabani otlara karşı kullanılan glifosat maddesinin kansere yol açtığı gerekçesiyle hakkında açılan davalarda anlaşma yoluna gitti. Bayer, davacılara 10 milyar 900 milyon dolar ödeyecek.
Türkiye’de GDO’lu tohumun üretim ve satışı yasak olmasına rağmen büyük bir skandal ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığının her türlü deneme ve incelemeleri yapılarak satışına izin verilen belgeli tohum da bile GDO tespit edildi.
Karpuzun içindeki çatlaklar çok büyük bir tehlikenin habercisi olabilir. Bu çatlaklar, forchlorfenuron adındaki büyümeyi artırıcı kimyasalın sonucunda oluşuyor.
Fransız bilim adamlarının yaptığı araştırma, günde fazladan 100 mililitre şekerli içeceğin, kansere yakalanma riskini yüzde 18 artırdığını gösterdi.
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesinde bir grup bilim insanı, deney hayvanlarıyla yaptığı çalışmada, yayık tereyağının 'öğrenmeyi olumlu etkilediğini', 'margarinin ise 'depresyonu tetiklediğini' tespit etti. Kaynak: Bilim adamları margarin, ayçiçek yağı, zeytinyağı ve tereyağını inceledi sonuç şaşırtıcı
Akredite laboratuarda yaptırdığım analiz sonuçlarında aflatoksin içermeyen süt bulamadım. Tamamen önlenebilir bu durum üretici hatası olup, sütü işleyen firmalarla hiçbir ilgisi yoktur.
Ülkemizde, dünya sığır ırkları listesine girmiş 4 ana sığır ırkı bulunmaktadır.
Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi'nin dünyada bir benzeri daha olmayan Ambalajlı İçme Suları Raporu yayınlandığında başta su firmaları olmak üzere Sağlık Bakanlığı'nın saldırısına maruz kalmıştı. Suç duyurularında bulunulmuş ancak savcılar Gıda Hareketi yetkililerini haklı bulmuştu.
Yorum Yap
Yorumlar