Amerikalı Prof. Ahmet Sakr, hormonlu gıdaların insanlık için tehlike oluşturduğunu, ürünlerde verim arttırılması için kullanılan ostrojen'in erkekleri kadınlaştırdığını söyledi.
ARAM LOKMA HASTA EDİYOR
Müslüman toplumların helal talebi konulu oturumu, Endonezya ulame Konseyi Başkanı ve Dünya Helal Konseyi Başkanı Dr. Nadratuzzaman Hosen yönetti. Oturumda Prof. Dr. Hayrettin Kahraman'ın Helal Gıda Sertifikası ile ilgili problemler konulu tebliği okundu.
Kaliforniya İslami Eğitim Merkezi Müdürü / IFANCA Yönetim Kurulu Üyesi, Dr. Ahmed SAKR, “Helal Gıdalar Hakkındaki Yanlış Anlayışlar” konusunu ele aldı. Helal gıda meselesiyle uğraşanların hem İslami ilimleri hem de fen ilimlerini çok iyi bilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Sakr, “Rebiha ile helal arasında farklar vardır. Rebiha bir kesim biçimidir. Bir hayvan İslami usullere göre kesilmesine rağmen helal olmayabilir. Bu hayvana et ve kan ürünleri verildiyse 40 ün boyunca karantinaya alınmalıdır. Para hırsına bürünen üreticiler birçok hayvana et ve kan türevleri veriyorlar. Bugün helal haramlığına bakmadan herkes organik gıdaya yöneliyor. Birçok satıcı eti daha koyu göstermek için sodyum nitrat sıkıyor. Bu eti güzel gösteriyor ama kanserojen bir maddedir.” Dedi.
HORMONLU ÜRÜNLER ERKEKLERİ GAYLEŞTİRİYOR
Beyrut'ta Amerikan Kolejinde okuduğu sıralarda, östrojenli gıdaların insanları ne hale çevidiğini gördüğünü anlatan Prof. Sakr, “Bugün ostrojenli gıdaları selilüt için tavsiye ediyorlar. Oysa Ostrojen kadınlık hormonu demek. Beyrut'ta aşırı ostrojenli gıda alan birçok kimsenin, yüzündeki kılların döküldüğünü, seslerinin inceldiğini, erkeklerde kadınsı cinsel dürtülerin arttığını, erkeklerin gayleştiğini gördüm” şeklinde konuştu.
ABD'DE MÜSLÜMANLAR KOŞER SERTİFİKALI ÜRÜN ALIYOR
Eski İstanbul Milletvekili Merve Kavakçı ise, ABD'de yaşayan Müslümanların haram yememek için Yahudilerin Koşer sertifikalı ürünlerini tercih ettiklerini söyledi. ABD'de yaşayan Müslümanların yediklerinin helal olup olmadığına dikkat ettikleri halde Türkiye'deki Müslümanların böyle bir kaygusunun bulunmadığına işaret eden Kavakçı, “Artık Amerika'da sadece helal ürün satan marketler var. Ben içindeki şüpheli maddeler sebebiyle Amerika'da yemediğim peynirlerin Türkiye'de alışveriş merkezlerinde satıldıklarını gördüm. Ümraniye Carrefur'da domuz kıyması ile dana kıymasının yan yana satıldığına şahit olduk. İstanbul Çevresinde 80'in üzerinde kaçak domuz çiftliğinin bulunduğunu biliyoruz. ABD toplumunun yüzde 2'ini oluşturan Yahudilerin Koşar belgeli ürünleri pazarda yüzde 25'lik bir pay elde edebiliyor. Amerikada 7 milyon koşer sertifikalı ürün müşterisi var. Yılda 3 milyar dolar bir pazara hükmediyorlar. Müslümanlar tek ses tek yürek olamadıkları için bu pazardan gereken payı alamıyorlar” dedi.
İNSANIN GIDA İLE İMTİHANI
İlk insan Hz. Adem ile Havva'nın ilk imtihanlarının gıda ile olduğunu belirten Prof. Dr. Mustafa Nutku, Müslüman tüketici ile helal gıda arasına çeşitli engellerin koyulduğuna işaret etti. Nutku, yüzde 98'i Müslüman olan bir ülkede devletin laik olması sebebiyle domuz çiftliklerinin yasaklanmadığını, domuz eti satışının durdurulamadığını belirterek, “Devlet laik olabilir. Ancak laik olmayan bireyler helal gıda taleplerini uygulayacak metodları bulmalıdırlar. Müslüman ile helal gıda arasında, ferdi, ilmi, ictimai, iktisadi ve siyasi engeller konulmaktadır. Helal gıda konusunda sivil toplum kuruluşları çalışma yapabilirler laik devlet ise, bu kuruluşları denetleyerek suistimali önleyebilir” şeklinde konuştu.
2006 yılında çıkarılan ve yürürlükteki 5553 sayılı kanın kadim / atalık /ananevi / eski / fıtrî / tabii tohumlarla ilgili pek çok konuda yasaklar getiriyordu. Genetik yapısıyla oynanıp hibrit adı altında satılan tohumları dayatan ve tabii tohumlara yönelik yasak getiren kanunun değişmesi için CHP, TBMM'ye teklif sundu. Gıda Hareketi olarak tüm siyasi partilere bu teklifi destekleme ve bir an evvel kanunlaştırma çağrısı yapıyoruz.
Alman ilaç ve kimya devi Bayer, yabani otlara karşı kullanılan glifosat maddesinin kansere yol açtığı gerekçesiyle hakkında açılan davalarda anlaşma yoluna gitti. Bayer, davacılara 10 milyar 900 milyon dolar ödeyecek.
Türkiye’de GDO’lu tohumun üretim ve satışı yasak olmasına rağmen büyük bir skandal ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığının her türlü deneme ve incelemeleri yapılarak satışına izin verilen belgeli tohum da bile GDO tespit edildi.
Karpuzun içindeki çatlaklar çok büyük bir tehlikenin habercisi olabilir. Bu çatlaklar, forchlorfenuron adındaki büyümeyi artırıcı kimyasalın sonucunda oluşuyor.
Fransız bilim adamlarının yaptığı araştırma, günde fazladan 100 mililitre şekerli içeceğin, kansere yakalanma riskini yüzde 18 artırdığını gösterdi.
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesinde bir grup bilim insanı, deney hayvanlarıyla yaptığı çalışmada, yayık tereyağının 'öğrenmeyi olumlu etkilediğini', 'margarinin ise 'depresyonu tetiklediğini' tespit etti. Kaynak: Bilim adamları margarin, ayçiçek yağı, zeytinyağı ve tereyağını inceledi sonuç şaşırtıcı
Akredite laboratuarda yaptırdığım analiz sonuçlarında aflatoksin içermeyen süt bulamadım. Tamamen önlenebilir bu durum üretici hatası olup, sütü işleyen firmalarla hiçbir ilgisi yoktur.
Ülkemizde, dünya sığır ırkları listesine girmiş 4 ana sığır ırkı bulunmaktadır.
Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi'nin dünyada bir benzeri daha olmayan Ambalajlı İçme Suları Raporu yayınlandığında başta su firmaları olmak üzere Sağlık Bakanlığı'nın saldırısına maruz kalmıştı. Suç duyurularında bulunulmuş ancak savcılar Gıda Hareketi yetkililerini haklı bulmuştu.
Yorum Yap
Yorumlar