Herkes yiyor ama o, alkol kadar zararlı!

Koroner kalp hastalıkları, beyin damarlarında tıkanmalar, beyin kanamaları, vücut yükünün artmasına bağlı olarak omurga hastalıkları ortaya çıkıyor. Beslenmemize mutlaka dikkat etmek lazım.

Herkes yiyor ama o, alkol kadar zararlı!

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Faik Özveren, “Tatlı aşırı miktarda tüketildiğinde alkol kadar zararlı etkilere yol açabilir” dedi.

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Faik Özveren, tatlının çok fazla tüketildiğinde alkol kadar vücuda zarar verebildiğine dikkat çekerek, “Tatlı aşırı miktarda tüketildiğinde alkol kadar zararlı etkilere yol açabilir. Bunun etkileri bir anda ortaya çıkmaz. Yavaş yavaş yıllar içerisinde oluşuyor. Hem vücudun ağırlığının artması hem de diyabete yol açması nedeniyle tehlikeli bir maddedir” diye konuştu.

Prof. Dr. Özveren, tatlının çok fazla tüketilmemesi gerektiğine işaret ederek, “Normalde vücuda giren karbonhidrat, protein, yağ bağırsaktan emildikten sonra insülin dediğimiz bir hormon kandaki glikoz değerini düşürür. Ama bunun vücutta bir kapasitesi var. Banka gibi düşünün. Belli bir para miktarı var ama siz bunu sürekli kullanıyorsunuz. Vücuda tatlı girmesi böyle bir duruma yol açıyor. Eğer tatlı tüketimi aşırı miktarda olursa insülin miktarı çok fazla salgılanacağı için pankreasın zaman içinde iflas etmesine neden oluyor” şeklinde konuştu.
“Glikozu doğrudan almamak gerekiyor” diyen Prof. Dr. Özveren, şöyle devam etti:

“Tatlı, aşırı miktarda vücuda girdiğinde kan şekeri yükseliyor. Kan şekeri yükseldiğinde birçok zararlı durumlara yol açıyor. Glikozun miktarını düşürmek için aşırı insülin salgılanıyor. Bir dönem sonra fazla enerji vücutta yağa dönüyor. Yağın iyi tipli ve kötü tipi vardır. Kötü tip vücuda aşırı miktarda alındığında genetik olarak bazı durumlarda kanda fazlalaşmaya başlıyor. Bu durum damarların içerisinde tabakalar oluşmasına neden oluyor. Kuşkusuz alkol de zararlı bir maddedir. Bu şekilde aşırı miktarda yüksek enerji vücuda girdiğinde vücut bunu depolamak için yağa çeviriyor. Bu yağ da damarların tıkanmasına ve vücudun kilosunun artmasına neden oluyor.

Koroner kalp hastalıkları, beyin damarlarında tıkanmalar, beyin kanamaları, vücut yükünün artmasına bağlı olarak omurga hastalıkları ortaya çıkıyor. Beslenmemize mutlaka dikkat etmek lazım. Dikkat etmek lazım derken çok yemek değil, doğrusu az yemektir. Tatlı aşırı miktarda tüketildiğinde alkol kadar zararlı etkilere yol açabilir. Bunun etkileri bir anda ortaya çıkmaz. Yavaş yavaş yıllar içerisinde oluşuyor. Hem vücudun ağırlığının artması hem de diyabete yol açması nedeniyle tehlikeli bir maddedir.”

Yorum Yap

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı!
CHP'den eksik ama doğru tohum hamlesi

CHP'den eksik ama doğru tohum hamlesi

2006 yılında çıkarılan ve yürürlükteki 5553 sayılı kanın kadim / atalık /ananevi / eski / fıtrî / tabii tohumlarla ilgili pek çok konuda yasaklar getiriyordu. Genetik yapısıyla oynanıp hibrit adı altında satılan tohumları dayatan ve tabii tohumlara yönelik yasak getiren kanunun değişmesi için CHP, TBMM'ye teklif sundu. Gıda Hareketi olarak tüm siyasi partilere bu teklifi destekleme ve bir an evvel kanunlaştırma çağrısı yapıyoruz.

Bayer insanlığı kanser yaptığını kabul etti

Bayer insanlığı kanser yaptığını kabul etti

Alman ilaç ve kimya devi Bayer, yabani otlara karşı kullanılan glifosat maddesinin kansere yol açtığı gerekçesiyle hakkında açılan davalarda anlaşma yoluna gitti. Bayer, davacılara 10 milyar 900 milyon dolar ödeyecek.

GDO'lu tohum yok cümleleri yalanmış, işte gerçekler

GDO'lu tohum yok cümleleri yalanmış, işte gerçekler

Türkiye’de GDO’lu tohumun üretim ve satışı yasak olmasına rağmen büyük bir skandal ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığının her türlü deneme ve incelemeleri yapılarak satışına izin verilen belgeli tohum da bile GDO tespit edildi.

Meyve ve sebzelerdeki büyüme hormonuna dikkat

Meyve ve sebzelerdeki büyüme hormonuna dikkat

Karpuzun içindeki çatlaklar çok büyük bir tehlikenin habercisi olabilir. Bu çatlaklar, forchlorfenuron adındaki büyümeyi artırıcı kimyasalın sonucunda oluşuyor.

Şeker ve şekerli içecekler kanser riskini artırıyor

Şeker ve şekerli içecekler kanser riskini artırıyor

Fransız bilim adamlarının yaptığı araştırma, günde fazladan 100 mililitre şekerli içeceğin, kansere yakalanma riskini yüzde 18 artırdığını gösterdi.

Gerçekler er geç ortaya çıkar: İşte ilginç bir araştırma

Gerçekler er geç ortaya çıkar: İşte ilginç bir araştırma

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesinde bir grup bilim insanı, deney hayvanlarıyla yaptığı çalışmada, yayık tereyağının 'öğrenmeyi olumlu etkilediğini', 'margarinin ise 'depresyonu tetiklediğini' tespit etti. Kaynak: Bilim adamları margarin, ayçiçek yağı, zeytinyağı ve tereyağını inceledi sonuç şaşırtıcı

'Aflatoksin içermeyen süt bulamadım'

'Aflatoksin içermeyen süt bulamadım'

Akredite laboratuarda yaptırdığım analiz sonuçlarında aflatoksin içermeyen süt bulamadım. Tamamen önlenebilir bu durum üretici hatası olup, sütü işleyen firmalarla hiçbir ilgisi yoktur.

Yerli sığır ırklarımız ve sağlıklı süt

Yerli sığır ırklarımız ve sağlıklı süt

Ülkemizde, dünya sığır ırkları listesine girmiş 4 ana sığır ırkı bulunmaktadır.

Gıda Hareketi bir kez daha haklı çıktı

Gıda Hareketi bir kez daha haklı çıktı

Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi'nin dünyada bir benzeri daha olmayan Ambalajlı İçme Suları Raporu yayınlandığında başta su firmaları olmak üzere Sağlık Bakanlığı'nın saldırısına maruz kalmıştı. Suç duyurularında bulunulmuş ancak savcılar Gıda Hareketi yetkililerini haklı bulmuştu.