Televizyondaki programında bazı ürünlerdeki arsenik seviyesinin yüksek olduğunu iddia eden Dr. Öz’ü, ABD’de yayınlanan güvenilir aylık tüketici dergisi Consumer Report (Tüketici Raporu) doğruladı.
ABD'de bazı meyve suları, içme suyu ve yenilenen içerikleriyle popüler çocuk içeceklerinde arsenik oranının öngörülebilen sınırları aştığı açıklandı. Consumer Report (Tüketici Raporu) Dergisi'nin Ocak 2012 sayısında yer alacak makalede; 88 örnek üzerinde yapılan analizde, 5 elma ve 4 üzüm suyunda yasal sınırları aşan arsenik tespit edildiği bildiriliyor.
Raporda, içme suyu için standartların belirlendiği, ancak meyve suları ve diğer içecekler için böyle bir durumun söz konusu olmadığı ifade ediliyor. Çocukların beslenmesinde temel dayanak olan meyve sularının arsenikle birleşmesi halinde, savunmasız bünyelerde bazı kanser türlerinin oluşabileceği belirtiliyor.
YÜKSEK SEVİYEDE ÖLDÜRÜYOR
Toprak, su ve havada doğal olarak bulunan arsenik, yüksek düzeyde solunursa boğazı ve akciğeri tahriş edebiliyor. Arseniğe düşük seviyede maruz kalmak ise bulantı, kurma ve deri renginde solmaya neden oluyor. Çok yüksek seviyelerde ise ölüme yol açıyor.
HT Gazete
2006 yılında çıkarılan ve yürürlükteki 5553 sayılı kanın kadim / atalık /ananevi / eski / fıtrî / tabii tohumlarla ilgili pek çok konuda yasaklar getiriyordu. Genetik yapısıyla oynanıp hibrit adı altında satılan tohumları dayatan ve tabii tohumlara yönelik yasak getiren kanunun değişmesi için CHP, TBMM'ye teklif sundu. Gıda Hareketi olarak tüm siyasi partilere bu teklifi destekleme ve bir an evvel kanunlaştırma çağrısı yapıyoruz.
Alman ilaç ve kimya devi Bayer, yabani otlara karşı kullanılan glifosat maddesinin kansere yol açtığı gerekçesiyle hakkında açılan davalarda anlaşma yoluna gitti. Bayer, davacılara 10 milyar 900 milyon dolar ödeyecek.
Türkiye’de GDO’lu tohumun üretim ve satışı yasak olmasına rağmen büyük bir skandal ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığının her türlü deneme ve incelemeleri yapılarak satışına izin verilen belgeli tohum da bile GDO tespit edildi.
Karpuzun içindeki çatlaklar çok büyük bir tehlikenin habercisi olabilir. Bu çatlaklar, forchlorfenuron adındaki büyümeyi artırıcı kimyasalın sonucunda oluşuyor.
Fransız bilim adamlarının yaptığı araştırma, günde fazladan 100 mililitre şekerli içeceğin, kansere yakalanma riskini yüzde 18 artırdığını gösterdi.
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesinde bir grup bilim insanı, deney hayvanlarıyla yaptığı çalışmada, yayık tereyağının 'öğrenmeyi olumlu etkilediğini', 'margarinin ise 'depresyonu tetiklediğini' tespit etti. Kaynak: Bilim adamları margarin, ayçiçek yağı, zeytinyağı ve tereyağını inceledi sonuç şaşırtıcı
Akredite laboratuarda yaptırdığım analiz sonuçlarında aflatoksin içermeyen süt bulamadım. Tamamen önlenebilir bu durum üretici hatası olup, sütü işleyen firmalarla hiçbir ilgisi yoktur.
Ülkemizde, dünya sığır ırkları listesine girmiş 4 ana sığır ırkı bulunmaktadır.
Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi'nin dünyada bir benzeri daha olmayan Ambalajlı İçme Suları Raporu yayınlandığında başta su firmaları olmak üzere Sağlık Bakanlığı'nın saldırısına maruz kalmıştı. Suç duyurularında bulunulmuş ancak savcılar Gıda Hareketi yetkililerini haklı bulmuştu.
Yorum Yap
Yorumlar