Warwick Üniversitesi ve Johns Hopkins Tıp Fakültesi'nde yapılan araştırmasına göre, vitamin haplarının çoğu kanser, kalp hastalıkları ve bunamayı önlemiyor.
Warwick Üniversitesi ve Johns Hopkins Tıp Fakültesi'nden bilim insanlarının araştırmaları, vitamin hapı kullanmanın para israfı olduğunu ortaya koydu.
Kalp krizi geçirdikten 6 hafta sonra her gün yüksek dozda multivitamin ve mineral hapı içen kişilerin sağlık durumuyla, hap kullanmayanlarınki arasında fark görülmedi.
Vitamin haplarının kanser riskini de azaltmadığı vurgulandı. Ayrıca, 12 yıl boyunca vitamin hapı kullananların bilişsel becerilerinin, hap içmeyenlerinkinden farklı olmadığı ortaya çıktı.
Vitaminlerin kronik hastalık ya da ölüm riskini azaltmadığını belirten uzmanlar, bu hapları satın almak yerine daha fazla sebze-meyve yenmesi, doymuş yağ oranı yüksek yiyeceklerin tüketimi, kalori alımının azaltılması ve fiziksel aktivitenin artırılması önerisinde bulundu.
Daha önce konuyla ilgili binlerce kişinin katılımıyla yapılan 3 çalışmayı inceleyen bilim insanlarının araştırma sonuçları, "Annals of Internal Medicine" dergisinde yayımlandı. (AA)
EN İYİ VİTAMİN KAYNAĞI
En iyi vitamin kaynağı, mevsiminde, geleneksel yöntemlerle üretilmiş sebze ve meyvedir.Ayrıntılar için bakınız www.geleneksel.com.tr
2006 yılında çıkarılan ve yürürlükteki 5553 sayılı kanın kadim / atalık /ananevi / eski / fıtrî / tabii tohumlarla ilgili pek çok konuda yasaklar getiriyordu. Genetik yapısıyla oynanıp hibrit adı altında satılan tohumları dayatan ve tabii tohumlara yönelik yasak getiren kanunun değişmesi için CHP, TBMM'ye teklif sundu. Gıda Hareketi olarak tüm siyasi partilere bu teklifi destekleme ve bir an evvel kanunlaştırma çağrısı yapıyoruz.
Alman ilaç ve kimya devi Bayer, yabani otlara karşı kullanılan glifosat maddesinin kansere yol açtığı gerekçesiyle hakkında açılan davalarda anlaşma yoluna gitti. Bayer, davacılara 10 milyar 900 milyon dolar ödeyecek.
Türkiye’de GDO’lu tohumun üretim ve satışı yasak olmasına rağmen büyük bir skandal ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığının her türlü deneme ve incelemeleri yapılarak satışına izin verilen belgeli tohum da bile GDO tespit edildi.
Karpuzun içindeki çatlaklar çok büyük bir tehlikenin habercisi olabilir. Bu çatlaklar, forchlorfenuron adındaki büyümeyi artırıcı kimyasalın sonucunda oluşuyor.
Fransız bilim adamlarının yaptığı araştırma, günde fazladan 100 mililitre şekerli içeceğin, kansere yakalanma riskini yüzde 18 artırdığını gösterdi.
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesinde bir grup bilim insanı, deney hayvanlarıyla yaptığı çalışmada, yayık tereyağının 'öğrenmeyi olumlu etkilediğini', 'margarinin ise 'depresyonu tetiklediğini' tespit etti. Kaynak: Bilim adamları margarin, ayçiçek yağı, zeytinyağı ve tereyağını inceledi sonuç şaşırtıcı
Akredite laboratuarda yaptırdığım analiz sonuçlarında aflatoksin içermeyen süt bulamadım. Tamamen önlenebilir bu durum üretici hatası olup, sütü işleyen firmalarla hiçbir ilgisi yoktur.
Ülkemizde, dünya sığır ırkları listesine girmiş 4 ana sığır ırkı bulunmaktadır.
Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi'nin dünyada bir benzeri daha olmayan Ambalajlı İçme Suları Raporu yayınlandığında başta su firmaları olmak üzere Sağlık Bakanlığı'nın saldırısına maruz kalmıştı. Suç duyurularında bulunulmuş ancak savcılar Gıda Hareketi yetkililerini haklı bulmuştu.
Yorum Yap
Yorumlar