İtiraf: Raporumuz Türkiye’yi çalkalamış

Bugün Sabah gazetesinin İnternet sitesinde ‘bir benzeri dünyada yok’ başlıklı bir yazı yayınlandı. Cevap vermeye değer bir yazı değil, ama insanlar okuyup ‘neden sessiz kaldınız’ diye ya da ‘oh be ne kaçtık kabilenden yalancı bir sevince’ yol açılmasın diye kısa bir cevap şart olsa gerek.

İtiraf: Raporumuz Türkiye’yi çalkalamış

Yazı İlknur Menlik'e ait. Yazarın kim olduğuna geçmeden önce yazarın incilerinden birkaç kesit sunalım.

Hanımefendi diyor ki: “birkaç gündür Türkiye, kendilerine Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi ismini uygun gören bir sivil toplum kuruluşunun hazırladığı “Ambalajlı Su Raporu” ve bu rapordan hareketle yapılan haberlerle çalkalanıyor.”

Giriş cümlesinde kullanılan ifadeler yazarın maksadı hakkında ipucu verse de hak verdimiz bir nokta var. Hakikaten hazırladığımız rapor Türkiye'yi çalkaladı. Çalkalamaya devam da edecek.

İlknur Menlik'e göre hiçbir ‘bilimsel kritere dayanmayan' raporumuzun “hangi maksatla hazırlandığı anlaşılama”mamış.

Anlayan anladı ama (Şekerli Mamul Sanayicileri Derneği, Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği, Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği, Geleneksel Alkollü İçki Üreticileri Derneği, Gıda Katkı ve Yardımcı Madde Sanayicileri Derneği, Meşrubatçılar Derneği, Salça, Dondurulmuş ve Konserve Gıda Sanayicileri Derneği, Meyve Suyu Endüstrisi Derneği, Pirinç Değirmencileri Derneği, Tüm Gıda Dış Ticaret Derneği, Tarım Ürünleri, Hububat, Bakliyat İşleme Ve Paketleme Sanayicileri Derneği, Nişasta Ve Glikoz Üreticileri Derneği, Türkiye Susam, Tahin, Helva ve Reçel İmalatçıları Derneği, Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği, Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği, Organik Ürün Üreticileri ve Sanayicileri Derneği, Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği, Diyabetik ve Fonksiyonel Gıda Üreticileri Derneği, Bebek Besinleri Sanayicileri Derneği, Bal Paketleyicileri, İhracatçıları ve Sanayicileri Derneği, Şarap Üreticileri Derneği, Bira ve Malt Üreticileri Derneği, Maden Suyu Üreticileri Derneği ve Ambalajlı Su Üreticileri Derneği'nin üyesi olduğu) “Türkiye Gıda Dernekleri Federasyonu”nun Kurumsal İletişim Direktörü olan yazar anlayamamış.

Gerçi anlamasını bekliyor değiliz. İstese de bu mümkün değil zaten.

Biyogüvenlik Kurulu'na GDO'lu ürün ithal etmek için müracaat etmiş bir Federasyonun iletişim sorumlusunun anlamasını kim bekler ki zaten?

Türkiye'de özellikle büyük ölçekli tüm yiyecek ve içecek üreticileri bu Federasyonun üyesi. Dolayısıyla gıda ile ilgili yaşadığımız sorunların kahir ekseriyetinin failleri oluyor kendileri.

Gözardı edilmemesi gereken noktalardan biri de, yazarın aynı zamanda ‘Ambalajlı Su Üreticileri Derneği'nin de temsilcisi olması.

Daha fazla yazıp da vaktinizi almaya gerek var mı? Elbette yok! Yazılanlar harf, kelime ve zaman israftan öte bir değeri olmayan laf-ı güzaftan ibaret.

Biz kendilerine daha önce böyle rest çekmiştik. Biraz da kuyruk acısı var tabi.

İşte bir başka gariplik ise bu tür ticari yazıların gazetelerin hep ekonomi bölümlerinde yer alması. Anlayan bunu da anladı.

Gıda Hareketi'nden TGDF'ye GDO resti!

 

 
 

 

Yorum Yap

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı!
CHP'den eksik ama doğru tohum hamlesi

CHP'den eksik ama doğru tohum hamlesi

2006 yılında çıkarılan ve yürürlükteki 5553 sayılı kanın kadim / atalık /ananevi / eski / fıtrî / tabii tohumlarla ilgili pek çok konuda yasaklar getiriyordu. Genetik yapısıyla oynanıp hibrit adı altında satılan tohumları dayatan ve tabii tohumlara yönelik yasak getiren kanunun değişmesi için CHP, TBMM'ye teklif sundu. Gıda Hareketi olarak tüm siyasi partilere bu teklifi destekleme ve bir an evvel kanunlaştırma çağrısı yapıyoruz.

Bayer insanlığı kanser yaptığını kabul etti

Bayer insanlığı kanser yaptığını kabul etti

Alman ilaç ve kimya devi Bayer, yabani otlara karşı kullanılan glifosat maddesinin kansere yol açtığı gerekçesiyle hakkında açılan davalarda anlaşma yoluna gitti. Bayer, davacılara 10 milyar 900 milyon dolar ödeyecek.

GDO'lu tohum yok cümleleri yalanmış, işte gerçekler

GDO'lu tohum yok cümleleri yalanmış, işte gerçekler

Türkiye’de GDO’lu tohumun üretim ve satışı yasak olmasına rağmen büyük bir skandal ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığının her türlü deneme ve incelemeleri yapılarak satışına izin verilen belgeli tohum da bile GDO tespit edildi.

Meyve ve sebzelerdeki büyüme hormonuna dikkat

Meyve ve sebzelerdeki büyüme hormonuna dikkat

Karpuzun içindeki çatlaklar çok büyük bir tehlikenin habercisi olabilir. Bu çatlaklar, forchlorfenuron adındaki büyümeyi artırıcı kimyasalın sonucunda oluşuyor.

Şeker ve şekerli içecekler kanser riskini artırıyor

Şeker ve şekerli içecekler kanser riskini artırıyor

Fransız bilim adamlarının yaptığı araştırma, günde fazladan 100 mililitre şekerli içeceğin, kansere yakalanma riskini yüzde 18 artırdığını gösterdi.

Gerçekler er geç ortaya çıkar: İşte ilginç bir araştırma

Gerçekler er geç ortaya çıkar: İşte ilginç bir araştırma

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesinde bir grup bilim insanı, deney hayvanlarıyla yaptığı çalışmada, yayık tereyağının 'öğrenmeyi olumlu etkilediğini', 'margarinin ise 'depresyonu tetiklediğini' tespit etti. Kaynak: Bilim adamları margarin, ayçiçek yağı, zeytinyağı ve tereyağını inceledi sonuç şaşırtıcı

'Aflatoksin içermeyen süt bulamadım'

'Aflatoksin içermeyen süt bulamadım'

Akredite laboratuarda yaptırdığım analiz sonuçlarında aflatoksin içermeyen süt bulamadım. Tamamen önlenebilir bu durum üretici hatası olup, sütü işleyen firmalarla hiçbir ilgisi yoktur.

Yerli sığır ırklarımız ve sağlıklı süt

Yerli sığır ırklarımız ve sağlıklı süt

Ülkemizde, dünya sığır ırkları listesine girmiş 4 ana sığır ırkı bulunmaktadır.

Gıda Hareketi bir kez daha haklı çıktı

Gıda Hareketi bir kez daha haklı çıktı

Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi'nin dünyada bir benzeri daha olmayan Ambalajlı İçme Suları Raporu yayınlandığında başta su firmaları olmak üzere Sağlık Bakanlığı'nın saldırısına maruz kalmıştı. Suç duyurularında bulunulmuş ancak savcılar Gıda Hareketi yetkililerini haklı bulmuştu.