İnternet korsanlarının, tıbbi implantlara erişim sağlayıp hastaların sağlığını tehlikeye atabileceği hatta ölümlerine neden olabileceği öne sürüldü. Ancak bu gelişmeden sonra ünlü hacker öldürüldü.
Bu iddia her ne kadar modern bir korku filminden alınma bir komplo gibi görünse de güvenlik uzmanları, böyle bir senaryonun gerçekleşmesinin aslında gayet mümkün olduğunu belirtti.
Bir siber güvenlik uzmanının bildirdiğine göre, hackerlar için, insan bedeninin içinde bulunan elektronik aygıtların uzaktan kumanda sisteminin ele geçirilmesi oldukça kolay. Çünkü bu sistemlerin güncellenmesi, tamamen korumasız kablosuz ağlarla sağlanıyor.
Ağa ulaşan sanal suçlunun, aygıtı kapatmak ya da hastaya aşırı doz ilaç enjekte edilmesi komutu vermek gibi ölümle sonuçlanabilecek işlemler yapabileceği ifade ediliyor.
Uzmanlar, şimdiye dek böyle bir saldırıyla karşılaşmadıklarını, ancak implant mekanizmalarının korunması için daha fazla çalışma yapılması gerektiğini söylüyor.
ŞEKER KOMASINA SOKMAK İÇİN KÜÇÜK BİR ANTEN YETERLİ
Güvenlik yazılımları şirketi McAfee'nin analistlerinden, eski hacker Barnaby Jack, insan bedenine gerekli zamanlarda insülin salan bir pompayı iki hafta içinde ele geçirebileceğini ve bunun için sadece küçük bir anten kullanmanın yeterli olduğunu belirtti.
Jack, hastaya tehlike durumunda sinyal veren sistemi de etkisiz hale getirebileceğinin altını çizdi.
GÜVENLİĞİ ŞAŞIRTICI DERECEDE ZAYIF
Tıbbi malzeme üreten firmalar için sorun, beden içinde kullanılan cihazların güncellenmesinin ve bunlardan akan bilginin sadece bilgisayara benzer aygıtlar tarafından alınabiliyor olması. Uzmanlar, bu aygıtların güvenlik sistemlerinin şaşırtıcı derecede zayıf olduğunun altını çiziyor.
Massachusetts Üniversitesi'nde, 2008 yılında, kalp pillerinin bir hacker tarafından sıfırlanabileceğinin ortaya çıkmasından beri, güvenliği artırmak için çalışmalar yapılıyor.
Geçen yıl Ağustos ayında Profesör Kevin Fu, sanal müdahaleleri engelleyebilecek giyilebilir bir kalkan ürettiklerini açıklamıştı.
Jack'in ölümü korsanlar aleminde bir şok etkisi yarattı. Cep telefonu hacker'ı Tyler Shields, Twitter'dan "Vay be... Söyleyecek söz bulamıyorum" mesajını paylaşırken, geçmişte McAfee için çalışan genç korsanın son işvereni IOActive Inc.'in tweet'inde, "Sevgili korsanımızı kaybettik ama asla unutmayacağız, Barnaby Jack hayatını kaybetti" denildi.
SAĞLIK CİHAZLARI VE ATM'LER
Nasıl öldüğü henüz belli olmayan genç hacker özellikle ATM'lerdeki ve sağlık cihazlarındaki açıkları bulmasıyla ünlüydü.
Jack, kalp implantı takılı birini yaklaşık 10 metre mesafeden öldürebilen bir teknik keşfettiğini açıklamıştı. Jack, önümüzdeki hafta San Francisco'da düzenlenecek Black Hat korsanlık fuarında bu tekniği dünyaya anlatacaktı.
Özellikle, 2010 yılında "Jackpotting" adını verdiği ve ATM'lerin para püskürtmesini sağladığı gösteriyle dünyanın en ünlü bilgisayar korsanlarından biri olmuştu.
Yaratıcılığı ve şovmenliğiyle hacker fuarlarında büyük takdir toplayan ve geniş bir takipçi kitlesi oluşturan Jack'in dostları ve hayranları @barnaby_jack şeklindeki Twitter hesabına mesajlar yağdırdı.(Hürriyet)
2006 yılında çıkarılan ve yürürlükteki 5553 sayılı kanın kadim / atalık /ananevi / eski / fıtrî / tabii tohumlarla ilgili pek çok konuda yasaklar getiriyordu. Genetik yapısıyla oynanıp hibrit adı altında satılan tohumları dayatan ve tabii tohumlara yönelik yasak getiren kanunun değişmesi için CHP, TBMM'ye teklif sundu. Gıda Hareketi olarak tüm siyasi partilere bu teklifi destekleme ve bir an evvel kanunlaştırma çağrısı yapıyoruz.
Alman ilaç ve kimya devi Bayer, yabani otlara karşı kullanılan glifosat maddesinin kansere yol açtığı gerekçesiyle hakkında açılan davalarda anlaşma yoluna gitti. Bayer, davacılara 10 milyar 900 milyon dolar ödeyecek.
Türkiye’de GDO’lu tohumun üretim ve satışı yasak olmasına rağmen büyük bir skandal ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığının her türlü deneme ve incelemeleri yapılarak satışına izin verilen belgeli tohum da bile GDO tespit edildi.
Karpuzun içindeki çatlaklar çok büyük bir tehlikenin habercisi olabilir. Bu çatlaklar, forchlorfenuron adındaki büyümeyi artırıcı kimyasalın sonucunda oluşuyor.
Fransız bilim adamlarının yaptığı araştırma, günde fazladan 100 mililitre şekerli içeceğin, kansere yakalanma riskini yüzde 18 artırdığını gösterdi.
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesinde bir grup bilim insanı, deney hayvanlarıyla yaptığı çalışmada, yayık tereyağının 'öğrenmeyi olumlu etkilediğini', 'margarinin ise 'depresyonu tetiklediğini' tespit etti. Kaynak: Bilim adamları margarin, ayçiçek yağı, zeytinyağı ve tereyağını inceledi sonuç şaşırtıcı
Akredite laboratuarda yaptırdığım analiz sonuçlarında aflatoksin içermeyen süt bulamadım. Tamamen önlenebilir bu durum üretici hatası olup, sütü işleyen firmalarla hiçbir ilgisi yoktur.
Ülkemizde, dünya sığır ırkları listesine girmiş 4 ana sığır ırkı bulunmaktadır.
Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi'nin dünyada bir benzeri daha olmayan Ambalajlı İçme Suları Raporu yayınlandığında başta su firmaları olmak üzere Sağlık Bakanlığı'nın saldırısına maruz kalmıştı. Suç duyurularında bulunulmuş ancak savcılar Gıda Hareketi yetkililerini haklı bulmuştu.
Yorum Yap
Yorumlar