Kanibalizm hortladı: Et ürünlerinde insan eti

Avrupa'yı günlerce meşgul eden et ürünlerindeki at eti skandalı Güney Afrika'da 'korkunç' bir boyut kazandı. Güney Afrika'da sosis ve kıymada insan DNA'sına rastlandı.

Kanibalizm hortladı: Et ürünlerinde insan eti

Güney Afrika'da Stellenbosch Üniversitesi'nin et ürünleri üzerinde yaptığı araştırmanın sonuçları Avrupa merkezli "Food Control" dergisinde yayımlandı.

Stellenbosch Üniversitesi sosis ve sığır kıyması olarak satılan ürünlerde, eşek, bizon ve dağ keçisi etine rastladı. Araştırmayı yapan bilim insanlarını şok eden gelişme ise, bazı kırmızı et ve et ürünlerinde insan DNA'sına rastlanması oldu. Araştırmayı yapan uzmanlar, insan DNA'sına rastlanmasının ne anlama geldiğini bilmediklerini belirtti.

Bilim adamları 139 et ürünü numunesi üzerinde araştırma yaptı. Söz konusu numunelerin yüzde 68'inin içeriğiyle uyuşmadığı ortaya çıktı. Sığır eti olarak tüketicilere sunulan gıda ürünlerinde eşek, bizon ve dağ keçisi etine rastlandı.

Araştırma kırmızı et ve et ürünü olarak tüketiciye sunulan gıda ürünlerinin sadece yüzde 15'nin içeriğiyle uyumlu olduğunu gösterdi.

'DİNİ DEĞERLER DE ZEDELENİYOR'

Stellenbosch Üniversitesi adına araştırmayı yapan uzmanlardan Louwrens C. Hoffman, "Bu araştırma, Güney Afrika'da işlenmiş et ürünlerinde hile yapmanın olağan bir durum olduğunu gösteriyor. Bu durum sadece ticari ahlakı zedelemiyor, aynı zamanda insanların inançlarını, ahlaki değerlerini ve sağlıklarını etkiliyor" dedi.

Araştırmanın sonuçları Güney Afrika'da tüketici dernekleri ve bazı dini cemaatler tarafından tepkiyle karşılandı.

Güney Afrika geçtiğimiz yıl gıda ürünleriyle ilgili yeni bir yasal düzenlemeye gitti. Yasayla, gıda ürünlerinin üretim ve işlenmesi süreçlerine katı kurallar getirildi. (Ntvmsnbc)

KANİBALİZM=YAMAYAMLIK HORTLADI

Kanibalizm, antropofaji yani yamyamlık. Ya da bir canlının özellikle de insanının, kendi türünde bir canlının etini yeme eylemi ya da alışkanlığı.

Özellikle hamburger, tost, pizza türü ürünler başta olmak üzere bazı gıda ürünlerinde kullanılan E920 Sistain türü katkı maddeleri kullanılıyor. Bu tür katkılar insan organlarından da elde edilebiliyor. Şimdi durum ise insan etlerinin et ürünlerine karıştırılmasıdır. Aslında ikisi arasında bir fark yok. İkisi de insanın kendi türünü yemesidir. Bugün dünyada ve Türkiye'de hayvanın daha hızlı büyümesi ve hayvansal protein elde edebilmesi maskesiyle tavuklara tavuk kan ve atıkları, sığırlara ise sığır kan ve atıkları yetiriliyor. Kendi türünü yiyen hayvanlarda yamyamlaşıyor. Yamyamlaşmış türleri tüketmek, insanlarda ne tür değişim yapar? İşte bu incelemeye muhtaç bir sorun.

Yorum Yap

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı!
CHP'den eksik ama doğru tohum hamlesi

CHP'den eksik ama doğru tohum hamlesi

2006 yılında çıkarılan ve yürürlükteki 5553 sayılı kanın kadim / atalık /ananevi / eski / fıtrî / tabii tohumlarla ilgili pek çok konuda yasaklar getiriyordu. Genetik yapısıyla oynanıp hibrit adı altında satılan tohumları dayatan ve tabii tohumlara yönelik yasak getiren kanunun değişmesi için CHP, TBMM'ye teklif sundu. Gıda Hareketi olarak tüm siyasi partilere bu teklifi destekleme ve bir an evvel kanunlaştırma çağrısı yapıyoruz.

Bayer insanlığı kanser yaptığını kabul etti

Bayer insanlığı kanser yaptığını kabul etti

Alman ilaç ve kimya devi Bayer, yabani otlara karşı kullanılan glifosat maddesinin kansere yol açtığı gerekçesiyle hakkında açılan davalarda anlaşma yoluna gitti. Bayer, davacılara 10 milyar 900 milyon dolar ödeyecek.

GDO'lu tohum yok cümleleri yalanmış, işte gerçekler

GDO'lu tohum yok cümleleri yalanmış, işte gerçekler

Türkiye’de GDO’lu tohumun üretim ve satışı yasak olmasına rağmen büyük bir skandal ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığının her türlü deneme ve incelemeleri yapılarak satışına izin verilen belgeli tohum da bile GDO tespit edildi.

Meyve ve sebzelerdeki büyüme hormonuna dikkat

Meyve ve sebzelerdeki büyüme hormonuna dikkat

Karpuzun içindeki çatlaklar çok büyük bir tehlikenin habercisi olabilir. Bu çatlaklar, forchlorfenuron adındaki büyümeyi artırıcı kimyasalın sonucunda oluşuyor.

Şeker ve şekerli içecekler kanser riskini artırıyor

Şeker ve şekerli içecekler kanser riskini artırıyor

Fransız bilim adamlarının yaptığı araştırma, günde fazladan 100 mililitre şekerli içeceğin, kansere yakalanma riskini yüzde 18 artırdığını gösterdi.

Gerçekler er geç ortaya çıkar: İşte ilginç bir araştırma

Gerçekler er geç ortaya çıkar: İşte ilginç bir araştırma

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesinde bir grup bilim insanı, deney hayvanlarıyla yaptığı çalışmada, yayık tereyağının 'öğrenmeyi olumlu etkilediğini', 'margarinin ise 'depresyonu tetiklediğini' tespit etti. Kaynak: Bilim adamları margarin, ayçiçek yağı, zeytinyağı ve tereyağını inceledi sonuç şaşırtıcı

'Aflatoksin içermeyen süt bulamadım'

'Aflatoksin içermeyen süt bulamadım'

Akredite laboratuarda yaptırdığım analiz sonuçlarında aflatoksin içermeyen süt bulamadım. Tamamen önlenebilir bu durum üretici hatası olup, sütü işleyen firmalarla hiçbir ilgisi yoktur.

Yerli sığır ırklarımız ve sağlıklı süt

Yerli sığır ırklarımız ve sağlıklı süt

Ülkemizde, dünya sığır ırkları listesine girmiş 4 ana sığır ırkı bulunmaktadır.

Gıda Hareketi bir kez daha haklı çıktı

Gıda Hareketi bir kez daha haklı çıktı

Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi'nin dünyada bir benzeri daha olmayan Ambalajlı İçme Suları Raporu yayınlandığında başta su firmaları olmak üzere Sağlık Bakanlığı'nın saldırısına maruz kalmıştı. Suç duyurularında bulunulmuş ancak savcılar Gıda Hareketi yetkililerini haklı bulmuştu.