Manisa Yırca'da zeytin ağaçlarını kesenler Prof Dr Canan Karatay'ın yeğenleri çıktı. Ağaçların katletmesine sinirlenen Karatay, zeytin kesen akrabalarını IŞİD'e benzetti.
Manisa Yırca'da 6 bin zeytin ağacının kesilmesiyle ilgili en sert yorum Prof. Dr. Canan Karatay'dan geldi. Karatay, Yırca'daki ağaç kesimiyle ilgili "O zeytinleri öldürülenlerin IŞİD'ten farkı yok" dedi.
Zeytin ve zeytinyağının dünyanın en önemli sağlık gıdası olduğunu söyleyen Prof Karatay, "Zeytinin kendisi altındır, yağı da altın suyudur. Bir damlayı ziyan etmek, bir dalı bile koparmak büyük bir cinayettir. Kusura bakmasınlar. O zeytinleri öldürenleri IŞİD'ten farkı yok."
BÜLENT ARINÇ ŞAŞIRTTI
'Dağ taş zeytin ağaçlarıyla dolmuştur' diyen Bülent Arınç, "Danıştay'ın verdiği karar, yürütmeyi durdurma kararıdır. Bu karara uymak ve gereklerini yerine getirmek bizim içinde görevdir. İlgili şirket Danıştay'ın verdiği karara uymalı, biz bu konuda taraf değiliz" dedi.
Arınç, "Türkiye'de bazı bölgeler hükümetimizin verdiği destek nedeniyle her taraf zeytin tarlası olmuştur. Dağ taş zeytin ağaçlarıyla dolmuştur. Ama Türkiye'nin enerjiye de ihtiyacı var. Zeytin alanlarıyla ilgili sıkıntı sadece termik santral yapılmasıyla ilgili değil" diye konuştu.
ZEYTİN KESEN FİRMADAN GERİ ADIM
Manisa'nın Soma İlçesi Yırca Mahallesi'nde, Kolin Grubu tarafından termik santral yapılacak bölgedeki 6 bin zeytin ağacının iş makinalarıyla kesilmesine tepkiler çığ gibi büyüyünce firma yaptıklarına pişman olduğunu yerine 60 bin zeytin ağacı dikeceğini açıkladı.
Firma 60 bin ağacı nerede dikeceğini ise belirtmedi.
TEBRİKLER KARATAY'A
Gıda Gareketi olarak, zeytin ağaçlarını kesen akrabasına yapılabilecek en sert eleştiriyi yönelten Canan Karatay hocayı tebrik ederiz.
2006 yılında çıkarılan ve yürürlükteki 5553 sayılı kanın kadim / atalık /ananevi / eski / fıtrî / tabii tohumlarla ilgili pek çok konuda yasaklar getiriyordu. Genetik yapısıyla oynanıp hibrit adı altında satılan tohumları dayatan ve tabii tohumlara yönelik yasak getiren kanunun değişmesi için CHP, TBMM'ye teklif sundu. Gıda Hareketi olarak tüm siyasi partilere bu teklifi destekleme ve bir an evvel kanunlaştırma çağrısı yapıyoruz.
Alman ilaç ve kimya devi Bayer, yabani otlara karşı kullanılan glifosat maddesinin kansere yol açtığı gerekçesiyle hakkında açılan davalarda anlaşma yoluna gitti. Bayer, davacılara 10 milyar 900 milyon dolar ödeyecek.
Türkiye’de GDO’lu tohumun üretim ve satışı yasak olmasına rağmen büyük bir skandal ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığının her türlü deneme ve incelemeleri yapılarak satışına izin verilen belgeli tohum da bile GDO tespit edildi.
Karpuzun içindeki çatlaklar çok büyük bir tehlikenin habercisi olabilir. Bu çatlaklar, forchlorfenuron adındaki büyümeyi artırıcı kimyasalın sonucunda oluşuyor.
Fransız bilim adamlarının yaptığı araştırma, günde fazladan 100 mililitre şekerli içeceğin, kansere yakalanma riskini yüzde 18 artırdığını gösterdi.
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesinde bir grup bilim insanı, deney hayvanlarıyla yaptığı çalışmada, yayık tereyağının 'öğrenmeyi olumlu etkilediğini', 'margarinin ise 'depresyonu tetiklediğini' tespit etti. Kaynak: Bilim adamları margarin, ayçiçek yağı, zeytinyağı ve tereyağını inceledi sonuç şaşırtıcı
Akredite laboratuarda yaptırdığım analiz sonuçlarında aflatoksin içermeyen süt bulamadım. Tamamen önlenebilir bu durum üretici hatası olup, sütü işleyen firmalarla hiçbir ilgisi yoktur.
Ülkemizde, dünya sığır ırkları listesine girmiş 4 ana sığır ırkı bulunmaktadır.
Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi'nin dünyada bir benzeri daha olmayan Ambalajlı İçme Suları Raporu yayınlandığında başta su firmaları olmak üzere Sağlık Bakanlığı'nın saldırısına maruz kalmıştı. Suç duyurularında bulunulmuş ancak savcılar Gıda Hareketi yetkililerini haklı bulmuştu.
Yorum Yap
Yorumlar