Buğday 'yeşil devrim' adlı 'kara bela'nın hibritleştirmek için üzerinde ilk işlem yapılan daha doğrusu şeyatının ilk mücadale ettiği bitki. İşte yeni 'buyday'ın zararları:
Sağlık haber portalı preventdisease.com'un bir analizine göre “modern buğday” kronik bir zehirmiş. Biz bu tarz haberleri ülkemizde son zamanlarda ivme kazanan “gıda güvenliği” ile ilgili hareketlere destek olsun diye veriyoruz, örneğin bir araştırmacı-yazar bizim tvlere çıkıp “buğdayın tehlikelerinden” bahsedince hemen birileri fena bozuluyor, ve horoz dövüştürme zihniyetinde program yapan tv yapımcılarımız olduğu sürece ortalık kuru gürültüden pek geçilmiyor.
Oysa işte preventdisease.com diye yeni bir portal keşfediyoruz, içinde normalde kendilerine pek mikrofon uzatılmayan doktorların ve gıda uzmanlarının görüşlerine yer veriliyor, ismi de manidar bu portalın “hastalıkları önleme”.
Zaten bütün mesele de bu değil mi, modern tıp insanı tedavi etmek üzerine kurulu, asıl mesele hastalıkların önüne geçmek.
YAPISINA MÜDAHALE EDİLMİŞ YENİ BUĞDAY KRONİK BİR ZEHİR
Buğday üzerine kitapları olan kardiyolog Dr.William Davis modern buğdayın aslında buğday ile ilgisi olmadığını, “kronik bir zehir” olduğunu iddia ediyor. Rafine edilmemiş haliyle bile buğday, “antik genetik bağlarına” kıyasla besin değerinin %30′unu kaybetmiş durumda, Davis'e göre.
Bu “kronik zehir” olarak adlandırılan buğday eklem iltihabından, obeziteye, depresyondan diabete kadar pek çok hastalığın tetikleyicisi olarak görülüyor. Dr.Davis insanlara “gerçek gıda” olarak avakado, zeytin, zeytin yağı ve sebze çeşitlerini tavsiye ediyor.
Bizce bu “modern buğday” tabiri önemli zira milyonlarca insan günümüzdeki buğdayın tarihteki buğday ile aynı olduğunu düşünebiliyor.
Bu videoda konu ile ilgili detaylı bilgi var, bizim ilgimizi çeken CBS gibi iri medyaların da böylesi konulara ilgi göstermesi.
2006 yılında çıkarılan ve yürürlükteki 5553 sayılı kanın kadim / atalık /ananevi / eski / fıtrî / tabii tohumlarla ilgili pek çok konuda yasaklar getiriyordu. Genetik yapısıyla oynanıp hibrit adı altında satılan tohumları dayatan ve tabii tohumlara yönelik yasak getiren kanunun değişmesi için CHP, TBMM'ye teklif sundu. Gıda Hareketi olarak tüm siyasi partilere bu teklifi destekleme ve bir an evvel kanunlaştırma çağrısı yapıyoruz.
Alman ilaç ve kimya devi Bayer, yabani otlara karşı kullanılan glifosat maddesinin kansere yol açtığı gerekçesiyle hakkında açılan davalarda anlaşma yoluna gitti. Bayer, davacılara 10 milyar 900 milyon dolar ödeyecek.
Türkiye’de GDO’lu tohumun üretim ve satışı yasak olmasına rağmen büyük bir skandal ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığının her türlü deneme ve incelemeleri yapılarak satışına izin verilen belgeli tohum da bile GDO tespit edildi.
Karpuzun içindeki çatlaklar çok büyük bir tehlikenin habercisi olabilir. Bu çatlaklar, forchlorfenuron adındaki büyümeyi artırıcı kimyasalın sonucunda oluşuyor.
Fransız bilim adamlarının yaptığı araştırma, günde fazladan 100 mililitre şekerli içeceğin, kansere yakalanma riskini yüzde 18 artırdığını gösterdi.
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesinde bir grup bilim insanı, deney hayvanlarıyla yaptığı çalışmada, yayık tereyağının 'öğrenmeyi olumlu etkilediğini', 'margarinin ise 'depresyonu tetiklediğini' tespit etti. Kaynak: Bilim adamları margarin, ayçiçek yağı, zeytinyağı ve tereyağını inceledi sonuç şaşırtıcı
Akredite laboratuarda yaptırdığım analiz sonuçlarında aflatoksin içermeyen süt bulamadım. Tamamen önlenebilir bu durum üretici hatası olup, sütü işleyen firmalarla hiçbir ilgisi yoktur.
Ülkemizde, dünya sığır ırkları listesine girmiş 4 ana sığır ırkı bulunmaktadır.
Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi'nin dünyada bir benzeri daha olmayan Ambalajlı İçme Suları Raporu yayınlandığında başta su firmaları olmak üzere Sağlık Bakanlığı'nın saldırısına maruz kalmıştı. Suç duyurularında bulunulmuş ancak savcılar Gıda Hareketi yetkililerini haklı bulmuştu.
Yorum Yap
Yorumlar