Dünyaca ünlü bebek maması ve bebek sütü üreticisi Milupa, Aptamil PDF adlı ürününün belirli bir serisini piyasadan toplatıyor. rp-online.de adlı haber sitesinde yer alan habere göre, söz konusu ürün hastaneden yeni çıkan erken doğmuş bebeklere verilen, toz şeklindeki özel bir ürün.
Firmadan yapılan açıklamada son kullanma tarihi "03.05.2015", ürün kodu 294432 olan ürünün iade edilmesi istendi. Şirket açıklamasında söz konusu ürünün sadece eczane, hastanelerde ve ebelerde bulunduğunu ve süper marketlerde satılmadığını açıkladı.
AŞIRI MİKTARDA İYOT TESPİT EDİLDİ
Firma açıklamasında, toplatılma kararı alınan üründeki iyot oranının olması gerekenin üzerinde olduğu, ancak ürünü alan bebeklerde alışılmışın dışında belirtilere rastlanılmadığının altı çizildi. Milupa, ürünü kullanan bebeklerde besin alma sırasında normal dışı bir matlık ya da halsizlik belirtisi görülmesi halinde derhal doktora başvurulması uyarısında bulunarak, bebeklerine bu ürünü veren ailelerin bu belirtileri beklemeden de çocuk doktorlarına başvurabileceklerinın altı çizildi. Haberde, ne bu ürünü kullanan herhangi bir aileden ne de hekimlerden herhangi bir sağlık sorunu ihbarı gelmediği bilgisi de yer aldı.
SORUN SADECE BİR ÜRÜNDE
Milupa yüksek iyot içeren ürünün sade toz versiyonu olduğu ve son kullanma tarihi 03.05.2015 tarihli diğer ürünlerde herhangi bir soruna rastlanmadığının altını çizdi. Firma yaptığı açıklamada, toplanmasına karar verilen ürünü satın almış olan ailelerin bu ürünü bebeklerine artık vermemelerini ve ürünü satın aldıkları yere iade etmelerini ya da ücretsiz olarak firmaya geri göndermelerini istedi.
İade adresi: Milupa GmbH Bahnstraße 14-30 61381 Friedrichsdorf
Konuyla ilgili her türlü sorunuz için “Aptamil Ebeveyn Servisi”ne ait şu ücretsiz bilgi hattını arayabilirsiniz: 0800 – 2782645
Kaynak: (Almanya Bülteni) – Düsseldorf
DEHŞETİN BELGESİ: Milupa ürünlerinde GDO tespit edildi
2006 yılında çıkarılan ve yürürlükteki 5553 sayılı kanın kadim / atalık /ananevi / eski / fıtrî / tabii tohumlarla ilgili pek çok konuda yasaklar getiriyordu. Genetik yapısıyla oynanıp hibrit adı altında satılan tohumları dayatan ve tabii tohumlara yönelik yasak getiren kanunun değişmesi için CHP, TBMM'ye teklif sundu. Gıda Hareketi olarak tüm siyasi partilere bu teklifi destekleme ve bir an evvel kanunlaştırma çağrısı yapıyoruz.
Alman ilaç ve kimya devi Bayer, yabani otlara karşı kullanılan glifosat maddesinin kansere yol açtığı gerekçesiyle hakkında açılan davalarda anlaşma yoluna gitti. Bayer, davacılara 10 milyar 900 milyon dolar ödeyecek.
Türkiye’de GDO’lu tohumun üretim ve satışı yasak olmasına rağmen büyük bir skandal ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığının her türlü deneme ve incelemeleri yapılarak satışına izin verilen belgeli tohum da bile GDO tespit edildi.
Karpuzun içindeki çatlaklar çok büyük bir tehlikenin habercisi olabilir. Bu çatlaklar, forchlorfenuron adındaki büyümeyi artırıcı kimyasalın sonucunda oluşuyor.
Fransız bilim adamlarının yaptığı araştırma, günde fazladan 100 mililitre şekerli içeceğin, kansere yakalanma riskini yüzde 18 artırdığını gösterdi.
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesinde bir grup bilim insanı, deney hayvanlarıyla yaptığı çalışmada, yayık tereyağının 'öğrenmeyi olumlu etkilediğini', 'margarinin ise 'depresyonu tetiklediğini' tespit etti. Kaynak: Bilim adamları margarin, ayçiçek yağı, zeytinyağı ve tereyağını inceledi sonuç şaşırtıcı
Akredite laboratuarda yaptırdığım analiz sonuçlarında aflatoksin içermeyen süt bulamadım. Tamamen önlenebilir bu durum üretici hatası olup, sütü işleyen firmalarla hiçbir ilgisi yoktur.
Ülkemizde, dünya sığır ırkları listesine girmiş 4 ana sığır ırkı bulunmaktadır.
Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi'nin dünyada bir benzeri daha olmayan Ambalajlı İçme Suları Raporu yayınlandığında başta su firmaları olmak üzere Sağlık Bakanlığı'nın saldırısına maruz kalmıştı. Suç duyurularında bulunulmuş ancak savcılar Gıda Hareketi yetkililerini haklı bulmuştu.
Yorum Yap
Yorumlar