Muharrem Balcı, Yeşilay'a Genel Başkan oldu

Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi kurucularından ve Onur Kurulu Başkanı Av Muharrem Balcı Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nin Genel Başkanı seçildi.

Muharrem Balcı, Yeşilay'a Genel Başkan oldu

Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi'nin kurucularından olan ve İstanbul' Barosu'nun önceki dönemde Başkan adayı da olan seçkin avukatlardan Muharrem Balcı Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nin Genel Başkanı seçildi.

İşte Av Muharrem Balcı'nın ilk mesajı:

Çok Değerli ve Duyarlı dostlarım,

Uzun yıllar genç hukukçu arkadaşlarımla yaptığımız hukukun yaygınlaştırılması çalışmalarımız, ülke insanımızın geleceğine kast eden ve yaşam haklarını ellerinden alan her türlü kötü alışkanlıkların ve bağımlılıkların da ortadan kaldırılmasına yönelmiş bulunmaktadır. Birlikte gayret ve güvenimizle oluşturulan zincirin halkaları bu defa Yeşilay özelinde bizleri bir yeni göreve hazırlamaktadır.

Özellikle geleceğimiz olan gençlerimizin beden ve ruh sağlığını tahrip eden sigara, içki, kumar, fuhuş, internet ve ekran bağımlılıklarının tek tek bireyler olarak engellenmesi mümkün olmamaktadır. Bu nedenle 90 yıl önce hamiyetli insanlar tarafından kurulmuş ve kamuya yaralı statüsü tescilli Yeşilay'ımıza Genel Başkan olarak takdim ve tensip edildim. Yönetim ve Denetim Kurullarına seçilmiş değerli uzman arkadaşlarımla Yeşilay'ın bu güne kadar yaptığı faaliyetleri “Yeşilay Daha Fazlasını Yapabilir” düsturu ile daha da ileri götürmek azim ve karalığındayız.

Kurullarımızda her biri alanlarında deneyimli ve yüksek özverili değerli uzman Yeşilay Dostları'mız bulunmaktadır. Geçmiş dönemlerde görev almış Yeşilay Dostlarının da katkılarıyla yeni dönemde Yeşilay'ımızı umut olmaya devam ettireceğimize inanıyoruz. Özellikle Sayın Başbakanımız başta olmak üzere bizlere destek veren ve verecek olan tüm Yeşilay dostlarına gönüllü görevli arkadaşlarım adına şimdiden şükranlarımı sunuyorum.

Yeşilay'ımızın tüm çalışmalarından sizleri haberdar ederek, katkılarınızı talep edecek, her kurumun kapısını çalacağız. Tüm insanımızın evine misafir olacak, birlikte üretecek, Aile İçi Sağlıklı İletişimi sağlayacak ve geleceğimizi teminat altına almaya çalışacağız.

Sürekli gündem maddemiz, ‘Aile İçi Sağlıklı İletişim' ile ‘kamu ve özel kurumların Yeşilay'ımızın misyonuna uyarlı çalışmalara katkıları' olacaktır. Bu kapsamda “Yeşilay olarak sağlıklı yaşama kültürünü aşılayan, bilimsel veriler ve yeni yöntemlerle çalışan kurum olmaya çalışacağız. Tüm ulusal ve uluslar arası Sağlık Örgütleri ile irtibatlı ve eş zamanlı çalışmalarımızda dostlarımızı yanımızda görmek dileğimizdir.

Değerli Dostlarım,
Uluslar arası şer odaklarının arzuladığı ahlâkî çöküntünün giderilmesine yönelik çalışmalarımızda her tür katkıyı yanımızda hissedeceğimiz inancını hiçbir zaman yitirmeyeceğimize inanıyorum. Yeşilay camiasındaki tüm gönüllülerin bu yöndeki enerjileri ve heyecanları, dostlarımızın ilgileri ve katkıları çalışma esaslarımızın en önemli destekleri olacaktır.

Yeşilay'ımızın yeni döneminde tüm gönüllülerimize, görevlilerimize, siz değerli Yeşilay Dostları'na derin sevgi ve saygılarımı sunarım.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti

 

Yorum Yap

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı!
CHP'den eksik ama doğru tohum hamlesi

CHP'den eksik ama doğru tohum hamlesi

2006 yılında çıkarılan ve yürürlükteki 5553 sayılı kanın kadim / atalık /ananevi / eski / fıtrî / tabii tohumlarla ilgili pek çok konuda yasaklar getiriyordu. Genetik yapısıyla oynanıp hibrit adı altında satılan tohumları dayatan ve tabii tohumlara yönelik yasak getiren kanunun değişmesi için CHP, TBMM'ye teklif sundu. Gıda Hareketi olarak tüm siyasi partilere bu teklifi destekleme ve bir an evvel kanunlaştırma çağrısı yapıyoruz.

Bayer insanlığı kanser yaptığını kabul etti

Bayer insanlığı kanser yaptığını kabul etti

Alman ilaç ve kimya devi Bayer, yabani otlara karşı kullanılan glifosat maddesinin kansere yol açtığı gerekçesiyle hakkında açılan davalarda anlaşma yoluna gitti. Bayer, davacılara 10 milyar 900 milyon dolar ödeyecek.

GDO'lu tohum yok cümleleri yalanmış, işte gerçekler

GDO'lu tohum yok cümleleri yalanmış, işte gerçekler

Türkiye’de GDO’lu tohumun üretim ve satışı yasak olmasına rağmen büyük bir skandal ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığının her türlü deneme ve incelemeleri yapılarak satışına izin verilen belgeli tohum da bile GDO tespit edildi.

Meyve ve sebzelerdeki büyüme hormonuna dikkat

Meyve ve sebzelerdeki büyüme hormonuna dikkat

Karpuzun içindeki çatlaklar çok büyük bir tehlikenin habercisi olabilir. Bu çatlaklar, forchlorfenuron adındaki büyümeyi artırıcı kimyasalın sonucunda oluşuyor.

Şeker ve şekerli içecekler kanser riskini artırıyor

Şeker ve şekerli içecekler kanser riskini artırıyor

Fransız bilim adamlarının yaptığı araştırma, günde fazladan 100 mililitre şekerli içeceğin, kansere yakalanma riskini yüzde 18 artırdığını gösterdi.

Gerçekler er geç ortaya çıkar: İşte ilginç bir araştırma

Gerçekler er geç ortaya çıkar: İşte ilginç bir araştırma

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesinde bir grup bilim insanı, deney hayvanlarıyla yaptığı çalışmada, yayık tereyağının 'öğrenmeyi olumlu etkilediğini', 'margarinin ise 'depresyonu tetiklediğini' tespit etti. Kaynak: Bilim adamları margarin, ayçiçek yağı, zeytinyağı ve tereyağını inceledi sonuç şaşırtıcı

'Aflatoksin içermeyen süt bulamadım'

'Aflatoksin içermeyen süt bulamadım'

Akredite laboratuarda yaptırdığım analiz sonuçlarında aflatoksin içermeyen süt bulamadım. Tamamen önlenebilir bu durum üretici hatası olup, sütü işleyen firmalarla hiçbir ilgisi yoktur.

Yerli sığır ırklarımız ve sağlıklı süt

Yerli sığır ırklarımız ve sağlıklı süt

Ülkemizde, dünya sığır ırkları listesine girmiş 4 ana sığır ırkı bulunmaktadır.

Gıda Hareketi bir kez daha haklı çıktı

Gıda Hareketi bir kez daha haklı çıktı

Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi'nin dünyada bir benzeri daha olmayan Ambalajlı İçme Suları Raporu yayınlandığında başta su firmaları olmak üzere Sağlık Bakanlığı'nın saldırısına maruz kalmıştı. Suç duyurularında bulunulmuş ancak savcılar Gıda Hareketi yetkililerini haklı bulmuştu.