Şaibeli gıdaları Türkiye'ye aklatacaklar

Yabancı üreticilerin özellikle jelatin gibi domuz kullanılan katkı maddelerinde Ortadoğu pazarına girmekte zorlandıklarını söyleyen UBM İstanbul Genel Müdürü Kerim Alain Bertnard; 'Bu markalar her ne kadar ürünlerine 'domuz yoktur' ibaresi koysalar da inandırıcı olamıyorlar. Ürünün Türkiye'den gitmesi kapıları açıyor' dedi.' Peki Türkiye bu şaibeli ürünleri aklar mı?

Şaibeli gıdaları Türkiye'ye aklatacaklar

"İngiliz UBM düzenlediği Fi İstanbul'a katılan 100'e yakın firmanın gündeminde Türkiye'deki yatırımlarını artırmak vardı. Fi İstanbul Fuarı'nda buluşan katkı devlerinin planı Ortadoğu'nun helal gıda bariyerini Türkiye'yle aşmak. 100'e yakın gıda katkı maddesi şirketi İstanbul'a geliyor. Fransız Roquette'ten Yunan Alinda Velco'ya kadar birçok şirket yatırım yapacak Katıtılımcıların yüzde 58'inin yabancı olduğunu söyleyen UBM İstanbul Genel Müdürü Kerim Alain Bertrand, kakao tozundan mayaya, renklendiricilerden meyve konsantresine kadar sektörün her alanındaki üreticilerin katıldığı fuarın Türkiye'de ilk ve tek olduğunu belirtti. Proteinler konusunda dünyaca ünlü Yunan Alinda Velco da Türkiye'yi Ortadoğu'ya açılan kapı olarak görüp yatırıma gelenlerden. İstanbul'da merkez ofis açan şirket, özellikle helal üretim konusunda Müslüman nüfusun yaşadığı ülkelere Türkiye'den gitmeyi planlıyor. Bertnard, katkı maddesinin GDO ile karıştırılmaması gerektiğini vurgulaydı."

Yukarıdaki giriş Sabah gazetesinden alınma... "Ortadoğu'nun hela gıda bariyerini" Türkiye üzerinden aşmak isteyen firmalar, Türkiye adına ne gibi tehlikelere yol açabilirler? Bu soruyu Gıda Hareketi Başkanı Kemal Özer'e sorduk. İşte yanıtı:

"Sektörün gerçek yüzünü itiraf ettiği için UBM İstanbul Genel Müdürü Kerim Alain Bertnard'e teşekkür borcumuz var. Ve bu ifadeler helal gıda sertifikasının niteliksiz ellerde ne denli kötü amaçla kullanılabileceğinin en büyük göstergesidir. Bu güne kadar ne yazık ki önemli ölçüde böyle kullanıldı ve bizim ana eleştirimiz de buna yönelikti. Bu itiraf Türkiye'ye materyalist endüstrinin kirlerini aklama merkezi rolü biçildiğini gösteriyor. Üzücü olansa Türkiye'de bu rolü üstlenmeye hazır çok kişi, şirket veya kurumun olmasıdır. Şayet Türkiye buna izin verir ise, yani "helal ve tayyib" olmayan ürünleri aklanmasına izin verir ise, burada rol alanları veya alacakları Allah'a havale ediyoruz. İslam Dünyası'ndaki Müslüman üretici ve tüketicileri basiretli olmaya davet ediyoruz."

www.iyibilgi.com  özel

 

Yorum Yap

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı!
CHP'den eksik ama doğru tohum hamlesi

CHP'den eksik ama doğru tohum hamlesi

2006 yılında çıkarılan ve yürürlükteki 5553 sayılı kanın kadim / atalık /ananevi / eski / fıtrî / tabii tohumlarla ilgili pek çok konuda yasaklar getiriyordu. Genetik yapısıyla oynanıp hibrit adı altında satılan tohumları dayatan ve tabii tohumlara yönelik yasak getiren kanunun değişmesi için CHP, TBMM'ye teklif sundu. Gıda Hareketi olarak tüm siyasi partilere bu teklifi destekleme ve bir an evvel kanunlaştırma çağrısı yapıyoruz.

Bayer insanlığı kanser yaptığını kabul etti

Bayer insanlığı kanser yaptığını kabul etti

Alman ilaç ve kimya devi Bayer, yabani otlara karşı kullanılan glifosat maddesinin kansere yol açtığı gerekçesiyle hakkında açılan davalarda anlaşma yoluna gitti. Bayer, davacılara 10 milyar 900 milyon dolar ödeyecek.

GDO'lu tohum yok cümleleri yalanmış, işte gerçekler

GDO'lu tohum yok cümleleri yalanmış, işte gerçekler

Türkiye’de GDO’lu tohumun üretim ve satışı yasak olmasına rağmen büyük bir skandal ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığının her türlü deneme ve incelemeleri yapılarak satışına izin verilen belgeli tohum da bile GDO tespit edildi.

Meyve ve sebzelerdeki büyüme hormonuna dikkat

Meyve ve sebzelerdeki büyüme hormonuna dikkat

Karpuzun içindeki çatlaklar çok büyük bir tehlikenin habercisi olabilir. Bu çatlaklar, forchlorfenuron adındaki büyümeyi artırıcı kimyasalın sonucunda oluşuyor.

Şeker ve şekerli içecekler kanser riskini artırıyor

Şeker ve şekerli içecekler kanser riskini artırıyor

Fransız bilim adamlarının yaptığı araştırma, günde fazladan 100 mililitre şekerli içeceğin, kansere yakalanma riskini yüzde 18 artırdığını gösterdi.

Gerçekler er geç ortaya çıkar: İşte ilginç bir araştırma

Gerçekler er geç ortaya çıkar: İşte ilginç bir araştırma

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesinde bir grup bilim insanı, deney hayvanlarıyla yaptığı çalışmada, yayık tereyağının 'öğrenmeyi olumlu etkilediğini', 'margarinin ise 'depresyonu tetiklediğini' tespit etti. Kaynak: Bilim adamları margarin, ayçiçek yağı, zeytinyağı ve tereyağını inceledi sonuç şaşırtıcı

'Aflatoksin içermeyen süt bulamadım'

'Aflatoksin içermeyen süt bulamadım'

Akredite laboratuarda yaptırdığım analiz sonuçlarında aflatoksin içermeyen süt bulamadım. Tamamen önlenebilir bu durum üretici hatası olup, sütü işleyen firmalarla hiçbir ilgisi yoktur.

Yerli sığır ırklarımız ve sağlıklı süt

Yerli sığır ırklarımız ve sağlıklı süt

Ülkemizde, dünya sığır ırkları listesine girmiş 4 ana sığır ırkı bulunmaktadır.

Gıda Hareketi bir kez daha haklı çıktı

Gıda Hareketi bir kez daha haklı çıktı

Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi'nin dünyada bir benzeri daha olmayan Ambalajlı İçme Suları Raporu yayınlandığında başta su firmaları olmak üzere Sağlık Bakanlığı'nın saldırısına maruz kalmıştı. Suç duyurularında bulunulmuş ancak savcılar Gıda Hareketi yetkililerini haklı bulmuştu.