Sakız mı dediniz: Bir daha düşünün!

Ferahlamak için birçok insanın vazgeçilmezleri arasında bulunan naneli sakızların kilo aldırdığı ortaya çıktı. Ayrıca birçok zararlı kimyasal içeren sakızları hem sokakları kirletmekle kalmıyor insan sağlığını da tehdit ediyor.

Sakız mı dediniz: Bir daha düşünün!

ABD'de bulunan Ohia Eyalet Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre, naneli sakızlar şeker içerikli besinlerin daha çok tüketilmesi isteğini uyandırarak kilo almaya yol açıyor.

Araştırmayı yapan grubun başkanı Dr. Christine Swoboda, araştırma sürecinde 44 gönüllüyü gözlemlediklerini, naneli sakızların bu kişilerde meyve ve şekerli gıda tüketimini artırdığını belirlediklerini söyledi. (Sabah)

Türkiye'de ne kadar sakız çiğniyor?

Türkiye'de sakız tüketimi aylık 1.000 tona yakın. Tüketimin yüzde 33'ünü, tatlandırıcılı draje sakızlar, yüzde 21'ini şekersiz ve yüzde 28'ini şekerli, yüzde 12'sini stik sakızlar oluşturuyor. Türkiye'de sakız çiğneyen 43 milyon kişi var. Bu kişilerin yüzde 24'ü haftada 2 ila 5 kez, yüzde 25'i haftada bir, yüzde 12'si ise günde bir veya daha fazla sakız tüketiyor. Sakız çiğneyen kadınların sayısı erkeklere göre daha fazla ama sakıza hayır demeyen erkeklerin sayısı da her geçen gün artıyor.

Sakın hem bağımlılık yapar hem de içerdiği zararlı katkıların bedene alınmasına yol açar.

SAKIZLARA EKLENEN ZARARLI KATKI MADDELERİ

Piyasada satılan sakızın ana maddesini sentetik kauçuk polyisobutylene oluşturmaktadır. Bu madde bastekbol topununda ana meddelerindendir. Bununla birlikte günümüz sakızlarına bir çok katkı maddeleri katılmaktadır.

Sakız mayası: Petrol bazlı. Sentetik kauçuk polimer. (basket topunun da üretildiği madde)

Nane aroması: Naneli sigaralarda da bulunur. Beden ve ruh dengesinin bozulmasına neden olabilir.

Ayrıca Maltitol, Sorbitol, Ksilitol, Mannitol, Aspartam, Asesülfam-K, Sukraloz, Jelatin, Gliserol, Soya lesitini, Şellak, Karnauba Mumu, Fenilalanin, E133, E171 benzeri renklendiriciler, E320 gibi katkı maddeleri içerirler

Bu karanlık tablodan sonra sakız çiğnemeye veda etmeniz gerekmiyor. Damla akızı kullanmaya ne dersiniz...

SATIN ALMAK İÇİN

AYRINTILI BİLGİ İÇİN

Yorum Yap

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı!
CHP'den eksik ama doğru tohum hamlesi

CHP'den eksik ama doğru tohum hamlesi

2006 yılında çıkarılan ve yürürlükteki 5553 sayılı kanın kadim / atalık /ananevi / eski / fıtrî / tabii tohumlarla ilgili pek çok konuda yasaklar getiriyordu. Genetik yapısıyla oynanıp hibrit adı altında satılan tohumları dayatan ve tabii tohumlara yönelik yasak getiren kanunun değişmesi için CHP, TBMM'ye teklif sundu. Gıda Hareketi olarak tüm siyasi partilere bu teklifi destekleme ve bir an evvel kanunlaştırma çağrısı yapıyoruz.

Bayer insanlığı kanser yaptığını kabul etti

Bayer insanlığı kanser yaptığını kabul etti

Alman ilaç ve kimya devi Bayer, yabani otlara karşı kullanılan glifosat maddesinin kansere yol açtığı gerekçesiyle hakkında açılan davalarda anlaşma yoluna gitti. Bayer, davacılara 10 milyar 900 milyon dolar ödeyecek.

GDO'lu tohum yok cümleleri yalanmış, işte gerçekler

GDO'lu tohum yok cümleleri yalanmış, işte gerçekler

Türkiye’de GDO’lu tohumun üretim ve satışı yasak olmasına rağmen büyük bir skandal ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığının her türlü deneme ve incelemeleri yapılarak satışına izin verilen belgeli tohum da bile GDO tespit edildi.

Meyve ve sebzelerdeki büyüme hormonuna dikkat

Meyve ve sebzelerdeki büyüme hormonuna dikkat

Karpuzun içindeki çatlaklar çok büyük bir tehlikenin habercisi olabilir. Bu çatlaklar, forchlorfenuron adındaki büyümeyi artırıcı kimyasalın sonucunda oluşuyor.

Şeker ve şekerli içecekler kanser riskini artırıyor

Şeker ve şekerli içecekler kanser riskini artırıyor

Fransız bilim adamlarının yaptığı araştırma, günde fazladan 100 mililitre şekerli içeceğin, kansere yakalanma riskini yüzde 18 artırdığını gösterdi.

Gerçekler er geç ortaya çıkar: İşte ilginç bir araştırma

Gerçekler er geç ortaya çıkar: İşte ilginç bir araştırma

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesinde bir grup bilim insanı, deney hayvanlarıyla yaptığı çalışmada, yayık tereyağının 'öğrenmeyi olumlu etkilediğini', 'margarinin ise 'depresyonu tetiklediğini' tespit etti. Kaynak: Bilim adamları margarin, ayçiçek yağı, zeytinyağı ve tereyağını inceledi sonuç şaşırtıcı

'Aflatoksin içermeyen süt bulamadım'

'Aflatoksin içermeyen süt bulamadım'

Akredite laboratuarda yaptırdığım analiz sonuçlarında aflatoksin içermeyen süt bulamadım. Tamamen önlenebilir bu durum üretici hatası olup, sütü işleyen firmalarla hiçbir ilgisi yoktur.

Yerli sığır ırklarımız ve sağlıklı süt

Yerli sığır ırklarımız ve sağlıklı süt

Ülkemizde, dünya sığır ırkları listesine girmiş 4 ana sığır ırkı bulunmaktadır.

Gıda Hareketi bir kez daha haklı çıktı

Gıda Hareketi bir kez daha haklı çıktı

Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi'nin dünyada bir benzeri daha olmayan Ambalajlı İçme Suları Raporu yayınlandığında başta su firmaları olmak üzere Sağlık Bakanlığı'nın saldırısına maruz kalmıştı. Suç duyurularında bulunulmuş ancak savcılar Gıda Hareketi yetkililerini haklı bulmuştu.