İngiliz bilim insanları abur cuburun, çocukların zeka gelişimini olumsuz etkilediği sonucuna vardı.
Çocukların zekası ve abur cubur yemesi arasında yeni bir bağlantı bulundu.
Bugüne kadar abur cuburun zararları, hep obeziteyle ilişkilendirilirdi. Ancak İngiliz bilim insanları abur cuburun, çocukların zeka gelişimini olumsuz etkilediği sonucuna vardı. Uzmanlara göre, özellikle 0-2 yaş arasındaki çocuklar, şeker ve tuzdan uzak tutulmalı.
Bristol Üniversitesi'nin araştırmasına göre, çocukların beyin gelişiminin tamamlandığı dönem olan 0-2 yaş arası fazla tüketilmesi zekayı olumsuz etkiliyor...
14 bin'e yakın çocuk üzerinde yapılan araştırmada küçük yaşlarda aşırı yağ, şeker ve tuz bulunan işlenmiş gıdaları tüketen çocukların zeka seviyesi, balık, sebze ve meyve yiyenlere oranla daha düşük çıktı.
Çocuk sağlığı ve çocuk hastalıkları uzman Dr. Arzu Özgeneci Öngün, "Japonya'da yapılmış da çalışmalar var sabah kahvaltılarında ekmek mi pirinç mi verelim diye ekmek verilen grupta zekaların daha düşük olduğunu kanıtlamışlar..." diyor...
Uzmanlara göre ebeveynler 0-2 yaş arası çocuklar şekerden uzak tutmalı...
Öngün: "Demirden zengin gıdalar yumurta, bulgur, kırmızı et ve de pekmez diyebilirim annenin bir sabah kahvaltısında reçel yerine pekmez tercih etmesi hem okuluna hem zeka gelişimine hem de davranışına yararlı olacaktır..."
ntv
2006 yılında çıkarılan ve yürürlükteki 5553 sayılı kanın kadim / atalık /ananevi / eski / fıtrî / tabii tohumlarla ilgili pek çok konuda yasaklar getiriyordu. Genetik yapısıyla oynanıp hibrit adı altında satılan tohumları dayatan ve tabii tohumlara yönelik yasak getiren kanunun değişmesi için CHP, TBMM'ye teklif sundu. Gıda Hareketi olarak tüm siyasi partilere bu teklifi destekleme ve bir an evvel kanunlaştırma çağrısı yapıyoruz.
Alman ilaç ve kimya devi Bayer, yabani otlara karşı kullanılan glifosat maddesinin kansere yol açtığı gerekçesiyle hakkında açılan davalarda anlaşma yoluna gitti. Bayer, davacılara 10 milyar 900 milyon dolar ödeyecek.
Türkiye’de GDO’lu tohumun üretim ve satışı yasak olmasına rağmen büyük bir skandal ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığının her türlü deneme ve incelemeleri yapılarak satışına izin verilen belgeli tohum da bile GDO tespit edildi.
Karpuzun içindeki çatlaklar çok büyük bir tehlikenin habercisi olabilir. Bu çatlaklar, forchlorfenuron adındaki büyümeyi artırıcı kimyasalın sonucunda oluşuyor.
Fransız bilim adamlarının yaptığı araştırma, günde fazladan 100 mililitre şekerli içeceğin, kansere yakalanma riskini yüzde 18 artırdığını gösterdi.
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesinde bir grup bilim insanı, deney hayvanlarıyla yaptığı çalışmada, yayık tereyağının 'öğrenmeyi olumlu etkilediğini', 'margarinin ise 'depresyonu tetiklediğini' tespit etti. Kaynak: Bilim adamları margarin, ayçiçek yağı, zeytinyağı ve tereyağını inceledi sonuç şaşırtıcı
Akredite laboratuarda yaptırdığım analiz sonuçlarında aflatoksin içermeyen süt bulamadım. Tamamen önlenebilir bu durum üretici hatası olup, sütü işleyen firmalarla hiçbir ilgisi yoktur.
Ülkemizde, dünya sığır ırkları listesine girmiş 4 ana sığır ırkı bulunmaktadır.
Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi'nin dünyada bir benzeri daha olmayan Ambalajlı İçme Suları Raporu yayınlandığında başta su firmaları olmak üzere Sağlık Bakanlığı'nın saldırısına maruz kalmıştı. Suç duyurularında bulunulmuş ancak savcılar Gıda Hareketi yetkililerini haklı bulmuştu.
Yorum Yap
Yorumlar