Hatasını itiraf edene değin meşhur ve itibarlı bir klinik olarak bilinen Victory ART Laboratuvarı iki kadına tazminat ödendiğini açıkladı.
Hong Kong'da bir tüp bebek kliniği, tedavi gören iki kadına yanlış embriyolar yerleştirdiğini itiraf etti.
Hatasını itiraf edene değin meşhur ve itibarlı bir klinik olarak bilinen Victory ART Laboratuvarı iki kadına tazminat ödendiğini açıkladı.
Hong Kong yönetimine bağlı İnsan Üreme Teknolojisi Konseyi, kliniğin kapatılmasının sözkonusu olmayacağını söylüyor.
Konsey, insan hatasına dayalı bir yanlış yapıldığını, fakat sistemden kaynaklanan bir sorun görmediklerini açıkladı.
Hatanın nedeni olarak, klinikte çalışan bir doktorun tüplerin üzerindeki etiketleri okumayı ihmal ettiği açıklandı.
Victory ART Laboratuvarı, yapılan yanlışın vakit kaybetmeden anlaşıldığını ve embriyoların derhal alınarak imha edildiğini söylüyor.
Yerel basında çıkan haberlere göre kadınlara tazminatın yanısıra psikolojik tedavi de önerildi.
Haberin yayılması ardından aynı klinikte hamile kalmış diğer kadınlar internet sitelerinde kaygı ve öfke dolu tepkiler veriyor.
Kadınlardan biri, bebeği doğar doğmaz DNA testi yaptırarak kendisine ait olduğunu doğrulatmak istediğini kaydetti.
Malezya ve Filipinler'de de şubeleri olan klinikte tedavi gören kadınlar arasında Hong Kong sosyetesinin ünlüleri de yer alıyor.
BBC
2006 yılında çıkarılan ve yürürlükteki 5553 sayılı kanın kadim / atalık /ananevi / eski / fıtrî / tabii tohumlarla ilgili pek çok konuda yasaklar getiriyordu. Genetik yapısıyla oynanıp hibrit adı altında satılan tohumları dayatan ve tabii tohumlara yönelik yasak getiren kanunun değişmesi için CHP, TBMM'ye teklif sundu. Gıda Hareketi olarak tüm siyasi partilere bu teklifi destekleme ve bir an evvel kanunlaştırma çağrısı yapıyoruz.
Alman ilaç ve kimya devi Bayer, yabani otlara karşı kullanılan glifosat maddesinin kansere yol açtığı gerekçesiyle hakkında açılan davalarda anlaşma yoluna gitti. Bayer, davacılara 10 milyar 900 milyon dolar ödeyecek.
Türkiye’de GDO’lu tohumun üretim ve satışı yasak olmasına rağmen büyük bir skandal ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığının her türlü deneme ve incelemeleri yapılarak satışına izin verilen belgeli tohum da bile GDO tespit edildi.
Karpuzun içindeki çatlaklar çok büyük bir tehlikenin habercisi olabilir. Bu çatlaklar, forchlorfenuron adındaki büyümeyi artırıcı kimyasalın sonucunda oluşuyor.
Fransız bilim adamlarının yaptığı araştırma, günde fazladan 100 mililitre şekerli içeceğin, kansere yakalanma riskini yüzde 18 artırdığını gösterdi.
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesinde bir grup bilim insanı, deney hayvanlarıyla yaptığı çalışmada, yayık tereyağının 'öğrenmeyi olumlu etkilediğini', 'margarinin ise 'depresyonu tetiklediğini' tespit etti. Kaynak: Bilim adamları margarin, ayçiçek yağı, zeytinyağı ve tereyağını inceledi sonuç şaşırtıcı
Akredite laboratuarda yaptırdığım analiz sonuçlarında aflatoksin içermeyen süt bulamadım. Tamamen önlenebilir bu durum üretici hatası olup, sütü işleyen firmalarla hiçbir ilgisi yoktur.
Ülkemizde, dünya sığır ırkları listesine girmiş 4 ana sığır ırkı bulunmaktadır.
Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi'nin dünyada bir benzeri daha olmayan Ambalajlı İçme Suları Raporu yayınlandığında başta su firmaları olmak üzere Sağlık Bakanlığı'nın saldırısına maruz kalmıştı. Suç duyurularında bulunulmuş ancak savcılar Gıda Hareketi yetkililerini haklı bulmuştu.
Yorum Yap
Yorumlar