Vatandaş nasıl bir yönetici hayal ediyor!

Ekmek değil zehir yediriyorlarmış, biz de yiyormuşuz da haberimiz yok. Dün gece, NTV'deki haberlerde, Gıda Hareketi Başkanı Kemal Özer'in ekmek konusundaki açıklamasını dinledim.

Vatandaş nasıl bir yönetici hayal ediyor!

Yediğimiz ekmeğin yüzde doksanüçünü ekmek dışı maddelerin oluşturduğunu, kullanılan katkı maddesinin çok zararlı kimyasal madde içerdiğini, mide-barsak hastalıklarına yol açan, alzheimer hastalığına neden olan maddelerin bunlardan ençok bilinenler olduğunu, bu maddelerin kullanımının yasak olmadığını, Avrupa sağlık örgütlerinin ekmek sorununu halletmemiz halinde yaşanılan sağlık sorunlarımızın yüzde otuzundan kurtulacağımızı söylemekte olduğunu, Dünya nüfusunun yüzde birini oluşturmamıza rağmen ekmek tüketimimizin Dünya toplamının yüzde beşini kapsadığını, beslenmemizin yarısını ekmek ile sağladığımızı ve daha birçok bilgiyi hayretle izlerken bir kez daha ne kadar sahipsiz bir toplum olduğumuzu, yetkili ve ilgililerin lay lay lom oynadıklarını dehşetle gördüm. Çare ne diye soran spikere verdiği cevap ise '' kendi ekmeğini kendin yap'' doğrultusunda oldu.

Sucuk bozuk, ben mi yapacağım; peynir bozuk, ben mi yapacağım; çilek üstünde ilaç kalmış, ben mi ekeceğim; domates hormonlu, ben mi yetiştireceğim; mısır GDO'lu ben mi yetiştireceğim; tavuk antibiyotikli, kümes mi alacağım; yumurta hastalıklı, ben mi yapacağım, yani soruyorum: Ben ne yapacağım? Biliyorum ne yapacağımı; param olsa insana değer verilen, hizmetlerin türbün için değil de halk için yapıldığı bir ülkeye kacacağım!

Devlet niçin var, Cumhurun Başkanı neden sorumlu, Baş Bakan bakanlarının ne yaptığına bakmayan bakan mı, Gıda Bakanı her gıdaya baktırır mı, Sağlık Bakanı ilgilileri halkı için titretiyor mu, Bu ülkede bağımsız yargı var da bağımsız konuşabilen ve hakikaten bilen bilim adamı yok mu, yoksa onlarda mı pes etti; yoksa gıda ve sağlık bürokratına verilen görevler, ödenen maaşlar, lojmanlar, servisler, tatiller, seyahat harcirahları hepsi boşu boşuna mı? Yani ekmeğimi ben yapayım, gıdamı ben kontrol edeyim, bozuk malı ben anlayayım, böyle olacaksa bu ilgililer niçin var, veya sayı ve nitelikleri mi kafi değil?

''Piyasada tüketiminize sunulan gıda maddelerini annenizin ak sütüne (gerçi anne sütünde de zararlı madde saptanmış ama..) güvendiğiniz gibi, kuşku duymadan tüketebilirsiniz; denetimimiz dışında ve zararlı madde içeren hiçbir ürüne geçit vermeyecek kadar hakıyla görevimizi yerine getiriyoruz, kazancımız helaldir, çocuklarımız geleceğimizdir, onların hastaneye düşmesinde gıda ve sağlık bakanlığının hiçbir günahı yoktur'' diyebilecek yetkililer hayal ediyoruz. Sorumlu onlardır, gıda uzmanı onlardır. Halkın gıda uzmanı olmasını beklemek, dikkatine havale etmek görevi savsaklamak demektir. Yarın sanayi bakanı der ki elektriğini üret, su bakanı der ki sular kötü suyunu bul, savunma bakanı der ki silahını seç, eğitim bakanı der ki çocuğunu kendin okut...

Yarın bize yedirilen bu kimyasal maddeler ve oynanmış genetikler yüzünden hastane koridorlarında, kuyruklarda, enjektör uçlarında, bıçak altlarında, MR tünelinde, tomografi altında, ameliyathanede, kemoterapi ve şuadan inim inim inlerken, servisteki hasta yatağında nezaman ve nasıl öleceğimiz korkusu zayıf düşmüş bedenimizi sarmış iken, sevdiklerimizden vakitsiz ayrılıp erken vedalaşmanın ızdırabını kemiklerimizde hissederken keşke diyecekmiyiz; keşke bizi bu hale düşüren zalimlerle biraz daha can-ı gönülden uğraşsaydım diyecekmiyiz, daha duyarlı insanlara oy verseydik, biz gümüledik evlatlarımızı bari yakmasalar diyecekmiyiz. Yoksa geç mi kalmış olacağız?

Sarp Dikkaya Yen / Milliyet blog

Yorum Yap

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı!
CHP'den eksik ama doğru tohum hamlesi

CHP'den eksik ama doğru tohum hamlesi

2006 yılında çıkarılan ve yürürlükteki 5553 sayılı kanın kadim / atalık /ananevi / eski / fıtrî / tabii tohumlarla ilgili pek çok konuda yasaklar getiriyordu. Genetik yapısıyla oynanıp hibrit adı altında satılan tohumları dayatan ve tabii tohumlara yönelik yasak getiren kanunun değişmesi için CHP, TBMM'ye teklif sundu. Gıda Hareketi olarak tüm siyasi partilere bu teklifi destekleme ve bir an evvel kanunlaştırma çağrısı yapıyoruz.

Bayer insanlığı kanser yaptığını kabul etti

Bayer insanlığı kanser yaptığını kabul etti

Alman ilaç ve kimya devi Bayer, yabani otlara karşı kullanılan glifosat maddesinin kansere yol açtığı gerekçesiyle hakkında açılan davalarda anlaşma yoluna gitti. Bayer, davacılara 10 milyar 900 milyon dolar ödeyecek.

GDO'lu tohum yok cümleleri yalanmış, işte gerçekler

GDO'lu tohum yok cümleleri yalanmış, işte gerçekler

Türkiye’de GDO’lu tohumun üretim ve satışı yasak olmasına rağmen büyük bir skandal ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığının her türlü deneme ve incelemeleri yapılarak satışına izin verilen belgeli tohum da bile GDO tespit edildi.

Meyve ve sebzelerdeki büyüme hormonuna dikkat

Meyve ve sebzelerdeki büyüme hormonuna dikkat

Karpuzun içindeki çatlaklar çok büyük bir tehlikenin habercisi olabilir. Bu çatlaklar, forchlorfenuron adındaki büyümeyi artırıcı kimyasalın sonucunda oluşuyor.

Şeker ve şekerli içecekler kanser riskini artırıyor

Şeker ve şekerli içecekler kanser riskini artırıyor

Fransız bilim adamlarının yaptığı araştırma, günde fazladan 100 mililitre şekerli içeceğin, kansere yakalanma riskini yüzde 18 artırdığını gösterdi.

Gerçekler er geç ortaya çıkar: İşte ilginç bir araştırma

Gerçekler er geç ortaya çıkar: İşte ilginç bir araştırma

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesinde bir grup bilim insanı, deney hayvanlarıyla yaptığı çalışmada, yayık tereyağının 'öğrenmeyi olumlu etkilediğini', 'margarinin ise 'depresyonu tetiklediğini' tespit etti. Kaynak: Bilim adamları margarin, ayçiçek yağı, zeytinyağı ve tereyağını inceledi sonuç şaşırtıcı

'Aflatoksin içermeyen süt bulamadım'

'Aflatoksin içermeyen süt bulamadım'

Akredite laboratuarda yaptırdığım analiz sonuçlarında aflatoksin içermeyen süt bulamadım. Tamamen önlenebilir bu durum üretici hatası olup, sütü işleyen firmalarla hiçbir ilgisi yoktur.

Yerli sığır ırklarımız ve sağlıklı süt

Yerli sığır ırklarımız ve sağlıklı süt

Ülkemizde, dünya sığır ırkları listesine girmiş 4 ana sığır ırkı bulunmaktadır.

Gıda Hareketi bir kez daha haklı çıktı

Gıda Hareketi bir kez daha haklı çıktı

Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi'nin dünyada bir benzeri daha olmayan Ambalajlı İçme Suları Raporu yayınlandığında başta su firmaları olmak üzere Sağlık Bakanlığı'nın saldırısına maruz kalmıştı. Suç duyurularında bulunulmuş ancak savcılar Gıda Hareketi yetkililerini haklı bulmuştu.