SGK'nın hiçbir sınırlama olmaksızın sahip olduğu gayri maddi hakları 3. kişilere satabilmesinin önünü açan düzenlemenin, SGK'nın gelir elde edebilmesi için getirildiği belirtiliyor
Gelir İdaresi Başkanlığı'nın tebliğleri, SGK'nın talep ettiği ‘gayri maddi hakları' detaylı bir şekilde tanımlıyor. Buna göre, ‘patent, ticari marka, ticari unvan, tasarım ya da model gibi sınaî varlıkların kullanım hakkı ile edebi, sanatsal eserlerin mülkiyet hakları ile ticari bilgi birikimi ve ticari sırlar gibi fikri haklar' gayri maddi haklar olarak tanımlanıyor. TBMM 'de konuyla ilgili tasarıyı görüşen alt komisyonun kabul ettiği 34. maddede de hiçbir sınırlama olmaksızın SGK'nın tüm gayrimaddi hakları satabileceği ifade ediliyor. Maddenin gerekçesinde de, SGK'nın sahip olduğu gayrimaddi hakları 3. kişilere satarak gelir elde etmesi için düzenlemenin getirildiği belirtiliyor.
SGK, KİŞİSEL VERİLERİNİZİ SAĞLIK MAFYASINA (SEKTÖRÜ DENİLİYORDU YOKSA) SİZİ BİLE SATABİLİR
Hacer Boyacıoğlu'nun Radikal'de yer alan haberine göre, 34. madde, üst komisyonda da bu haliyle geçerse Türkiye'de herkesin kayıtlarını ve bilgilerini tutan SGK'ya çok geniş bir alanda ‘bilgi satış yetkisi' verilmiş olacak.
SGK, bir süredir sağlıkta istatistiki niteliğindeki bazı verileri sağlık sektörü firmalarına satabiliyor.
Bu konuda da 11 Temmuz 2012 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanmış olan ‘Genel Sağlık Sigortası Verilerinin Güvenliği ve Paylaşımına İlişkin Yönetmeliği' esas alıyor.
2006 yılında çıkarılan ve yürürlükteki 5553 sayılı kanın kadim / atalık /ananevi / eski / fıtrî / tabii tohumlarla ilgili pek çok konuda yasaklar getiriyordu. Genetik yapısıyla oynanıp hibrit adı altında satılan tohumları dayatan ve tabii tohumlara yönelik yasak getiren kanunun değişmesi için CHP, TBMM'ye teklif sundu. Gıda Hareketi olarak tüm siyasi partilere bu teklifi destekleme ve bir an evvel kanunlaştırma çağrısı yapıyoruz.
Alman ilaç ve kimya devi Bayer, yabani otlara karşı kullanılan glifosat maddesinin kansere yol açtığı gerekçesiyle hakkında açılan davalarda anlaşma yoluna gitti. Bayer, davacılara 10 milyar 900 milyon dolar ödeyecek.
Türkiye’de GDO’lu tohumun üretim ve satışı yasak olmasına rağmen büyük bir skandal ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığının her türlü deneme ve incelemeleri yapılarak satışına izin verilen belgeli tohum da bile GDO tespit edildi.
Karpuzun içindeki çatlaklar çok büyük bir tehlikenin habercisi olabilir. Bu çatlaklar, forchlorfenuron adındaki büyümeyi artırıcı kimyasalın sonucunda oluşuyor.
Fransız bilim adamlarının yaptığı araştırma, günde fazladan 100 mililitre şekerli içeceğin, kansere yakalanma riskini yüzde 18 artırdığını gösterdi.
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesinde bir grup bilim insanı, deney hayvanlarıyla yaptığı çalışmada, yayık tereyağının 'öğrenmeyi olumlu etkilediğini', 'margarinin ise 'depresyonu tetiklediğini' tespit etti. Kaynak: Bilim adamları margarin, ayçiçek yağı, zeytinyağı ve tereyağını inceledi sonuç şaşırtıcı
Akredite laboratuarda yaptırdığım analiz sonuçlarında aflatoksin içermeyen süt bulamadım. Tamamen önlenebilir bu durum üretici hatası olup, sütü işleyen firmalarla hiçbir ilgisi yoktur.
Ülkemizde, dünya sığır ırkları listesine girmiş 4 ana sığır ırkı bulunmaktadır.
Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi'nin dünyada bir benzeri daha olmayan Ambalajlı İçme Suları Raporu yayınlandığında başta su firmaları olmak üzere Sağlık Bakanlığı'nın saldırısına maruz kalmıştı. Suç duyurularında bulunulmuş ancak savcılar Gıda Hareketi yetkililerini haklı bulmuştu.
Yorum Yap
Yorumlar