Yine Milupa yine GDO

Danone tarafından üretilen “Milupa Aptamil Sütlü Tahıl Karışımı” üründe GDO tespit edilmesinden sonra şimdi de “Milupa Aptamil Sütlü Tahıl Karışımı-Ekopaket”te GDO tespit edildi.

Yine Milupa yine GDO

Zonguldak Gıda, Tarım ve Hayvanlık İl Müdürlüğü denetim ekiplerinin piyasadan aldığı  Milupa Aptamil Sütlü Tahıl Karışımı-Ekopaket” isimli ürününde de GDO tespit edildi.

Zonguldak Valiliği'nin 135924 sayı ve 1 Temmuz 2014 tarihli yazısında Ankara'da Ulusal Gıda Referans Laboratuarı'na gönderilen numunenin incelemesinde de GDO tespit edildiği belirtiliyor.

1 Temmuz 2014 tarihli Zonguldak İl Müdürlüğü'nün resmi yazısında da görüleceği üzere tüm ilçe müdürlüklerine toplatma yazısı gönderdi.

BURSA'DA DA TESPİT EDİLMİŞTİ

Mayıs 2014'de Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü elemanlarının piyasa denetimleri sırasında aldıkları “Milupa Aptamil Sütlü Tahıl Karışımı” ürününde de GDO tespit etmişler ve toplatılmasına karar verilmişti.

Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi'nin Milupa ürünlerinde GDO tespit edildiğine dair belgeyi kamuoyu paylaşması hem Gıda tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, hem adı geçen firma, hem de gıda sektörünü tedirgin etmiş, bunun üzerine GDO'cuları kurtarmak için Bakanlık üç gün içerisinde yönetmeliği değişikliğine gitmişti.

Dev bir gıda firmasının Vakfı'nda da görevi olan Gıda Kontrol Genel Müdürü İrfal Erol, katıldığı bir televizyon programında yönetmeliği değişikliği hakkında şu acı itiraflarda bulunmuştu.

“MAMA DIŞINDA GDO TESPİT EDİLEN ÜRÜNLER VAR”

Savcılığa intikal eden ama kamuoyuna açıklanmayan başka GDO'lu ürün var mı? 

İrfan Erol: Var. Savcılığa intikal etmiş GDO'lu başka ürünlerde var!

Başka gıdalarda var diyorsunuz?

İrfan Erol: Var! Onlar hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunduk tabi.

Şu an onları açıklamıyorsunuz?

İrfan Erol: Onlarla ilgili yargı süreci devam ediyor.

DO YÖNETMELİĞİ CEZA ALACAK FİRMALARIN HAK MAHRUMİYETİNİN AŞILMASI İÇİN HAZIRLANDI

Biyogüvenlik Yasası'na göre aslında sıfır tolerans tanına GDO'da bir bulaşma oranı kabul edilip, bir risk oranı binde 9 gibi bir oran açıklandı. Bu aslında daha önce yasada olmayan bir tanım. Yasada sıfır tolerans varken yönetmelikle binde 9 getirmiş oldu.  Tam da bu değişiklik bebek mamasındaki GDO skandalının ortaya çıkmasına paralel bir şekilde ortaya çıktı. İnsanın aklına şu geliyor acaba, Bakanlık bu uluslararası gıda tröstünü kurtarmak için, onların yöneticilerini kurtarmak için bir yönetmelik değişikliği mi yaptı?

İrfan Erol: Bu konuda bakanımız da bir açıklama yaptı. Bu düzenleme gıda ile ilgili değil onu söyleyeyim. Bunların giderilmesi amacıyla öteden beri bir çalışılıyordu. Biyogüvenlik Kurulu'nun kararıyla bu çalışmalar yapıldı. Bizim Güvenlik Kanunumuzda “bulaşan” ifadesi olmasına rağmen “GDO bulaşanı” olarak bir ifade yok. Yani GDO bulaşanını tanımıyor. Dolayısıyla bu eksiklik görüldüğü için… Böyle bir tanım olmadığı için birçok yargıya intikal etmiş olaylarda kasti değil, kusri olarak ortaya çıkan durumlarla ilgili olarak… Yine hak mahrumiyeti var 1 yıldan 12 yıla kadar, bunların aşılması amacıyla bir yönetmelik hazırlandı.

GDO YÖNETMELİĞİNE İPTAL DAVASI AÇILDI

Başta Milupa olmak üzere 200 kadar firmanın ürününde GDO tespit edilmesi ve sanıkların savcılığa sevk edilmesi üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bu firmaları teşhir etmek yerine alelacele yönetmelik değişikliği yaparak bu firmaları kurtarmaya girişmişti. Bunun üzerine Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi, kanuna aykırı yönetmeliği iptali için Danıştay'a dava açmıştı.

BAKANLIK TEŞHİR ETMEK BİR AYNA GDO'CULARI KORUYOR

Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi'nin ele geçirdiği belge, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca henüz teşhir edilmedi. Sürekli küçük firmaların gıda mevzuatına aykırı suçlarının küçük bir kesitini teşhir eden bakanlık, milleti zehirleyen GDO'cuları teşhir etmek bir yana, onlara açıklamaya yetkisi olmadığını iddia ederek koruduğunu itiraf ediyor.

MİLUPA'DAN YENİ AÇIKLAMA

Yukarıdaki belgeyi yayınlamamız üzerine üretici firma yazılı bir açıklama gönderdi. Bugün ise (9 Temmuz 2014) noter ihtarnamesi göndererek resmi belgeyi kaldırmamızı istiyor.

Kaynak: gidahareketi.org

DEHŞETİN BELGESİ: Milupa ürünlerinde GDO tespit edildi

Gıda Hareketi GDO Yönetmeliği'nin iptali için dava açtı

Ürünlerinde fındık yerine GDO'lu soya kullanmışlar

İşte tüm ayrıntılarıyla Mersin GDO operasyonu

GIDA KONTROL MÜDÜRÜ GDO SANIĞI MI?

GDO'LU BUĞDAY TESPİT EDİLMİŞ VE ÜSTÜ KAPATILMIŞTI

GDO yönetmeliğinin değiştirilmesinin gerçek amacı hakkında şok itiraflar

Milupa'dan aşırı iyotlu ürün

Milupa bakterili mamayı geri topluyor

Bebeğine tabiî mama yapmak yerine MILUPA kullanan anneler de şikayetçi

Sağlık Bakanlığı'ndan Aptamil PDF'yi toplatma kararı

Danone Türkiye'ye ağır suçlama: "Anneler yanıltılıyor"

Milupa ve Nestle'nin mamaları yetersiz

Milupa'da GDO alarmı

 

 

Yorum Yap

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı!
CHP'den eksik ama doğru tohum hamlesi

CHP'den eksik ama doğru tohum hamlesi

2006 yılında çıkarılan ve yürürlükteki 5553 sayılı kanın kadim / atalık /ananevi / eski / fıtrî / tabii tohumlarla ilgili pek çok konuda yasaklar getiriyordu. Genetik yapısıyla oynanıp hibrit adı altında satılan tohumları dayatan ve tabii tohumlara yönelik yasak getiren kanunun değişmesi için CHP, TBMM'ye teklif sundu. Gıda Hareketi olarak tüm siyasi partilere bu teklifi destekleme ve bir an evvel kanunlaştırma çağrısı yapıyoruz.

Bayer insanlığı kanser yaptığını kabul etti

Bayer insanlığı kanser yaptığını kabul etti

Alman ilaç ve kimya devi Bayer, yabani otlara karşı kullanılan glifosat maddesinin kansere yol açtığı gerekçesiyle hakkında açılan davalarda anlaşma yoluna gitti. Bayer, davacılara 10 milyar 900 milyon dolar ödeyecek.

GDO'lu tohum yok cümleleri yalanmış, işte gerçekler

GDO'lu tohum yok cümleleri yalanmış, işte gerçekler

Türkiye’de GDO’lu tohumun üretim ve satışı yasak olmasına rağmen büyük bir skandal ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığının her türlü deneme ve incelemeleri yapılarak satışına izin verilen belgeli tohum da bile GDO tespit edildi.

Meyve ve sebzelerdeki büyüme hormonuna dikkat

Meyve ve sebzelerdeki büyüme hormonuna dikkat

Karpuzun içindeki çatlaklar çok büyük bir tehlikenin habercisi olabilir. Bu çatlaklar, forchlorfenuron adındaki büyümeyi artırıcı kimyasalın sonucunda oluşuyor.

Şeker ve şekerli içecekler kanser riskini artırıyor

Şeker ve şekerli içecekler kanser riskini artırıyor

Fransız bilim adamlarının yaptığı araştırma, günde fazladan 100 mililitre şekerli içeceğin, kansere yakalanma riskini yüzde 18 artırdığını gösterdi.

Gerçekler er geç ortaya çıkar: İşte ilginç bir araştırma

Gerçekler er geç ortaya çıkar: İşte ilginç bir araştırma

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesinde bir grup bilim insanı, deney hayvanlarıyla yaptığı çalışmada, yayık tereyağının 'öğrenmeyi olumlu etkilediğini', 'margarinin ise 'depresyonu tetiklediğini' tespit etti. Kaynak: Bilim adamları margarin, ayçiçek yağı, zeytinyağı ve tereyağını inceledi sonuç şaşırtıcı

'Aflatoksin içermeyen süt bulamadım'

'Aflatoksin içermeyen süt bulamadım'

Akredite laboratuarda yaptırdığım analiz sonuçlarında aflatoksin içermeyen süt bulamadım. Tamamen önlenebilir bu durum üretici hatası olup, sütü işleyen firmalarla hiçbir ilgisi yoktur.

Yerli sığır ırklarımız ve sağlıklı süt

Yerli sığır ırklarımız ve sağlıklı süt

Ülkemizde, dünya sığır ırkları listesine girmiş 4 ana sığır ırkı bulunmaktadır.

Gıda Hareketi bir kez daha haklı çıktı

Gıda Hareketi bir kez daha haklı çıktı

Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi'nin dünyada bir benzeri daha olmayan Ambalajlı İçme Suları Raporu yayınlandığında başta su firmaları olmak üzere Sağlık Bakanlığı'nın saldırısına maruz kalmıştı. Suç duyurularında bulunulmuş ancak savcılar Gıda Hareketi yetkililerini haklı bulmuştu.