Çikolata uyuşturucu mu?
Çikolatanın insanlar tarafından karşı konulamaz bulunduğunu anlamak için yapılan araştırmada, beyinde salgılanan bir kimyasalın, kısıtlama koymadan yemeye devam etmeye sebep olduğu anlaşıldı
Çikolatanın insanlar tarafından karşı konulamaz bulunduğunu anlamak için yapılan araştırmada, beyinde salgılanan bir kimyasalın, kısıtlama koymadan yemeye devam etmeye sebep olduğu anlaşıldı
Bir besinin kalitesini belirleyen unsuların başında geleneksel tohumdan elde edilmesi, tarım kimyasalı kullanılmaması, endüstriyel işlem görmemiş olması, taze olmasıdır. Ancak yeterli değildir. Gıdaların renk ve besin enerjileri de bir o kadar önemlidir. Unutulmaması gereken en önmeli noktası ise gıdalara sonradan eklenen gıda boyalarıdır ki bunlar bilinenin aksine bir o kadar tehlikelidir.
TSE karmin adlı katkı maddesi içeren ürünlere 'helal sertifikası' vermedi.
Bu hafta yayınlanan bir araştırma, dünyanın en çok satan zararlı bitki öldürücüsü ve ona dirençli genetiği değiştirilmiş mısır’ın tümöre, çoklu organ tahribatına ve erken ölümlere yol açtığını gösterdi.
Patlamış mısıra eklediği tereyağı aroması üreticiye pahalıya patladı. Mahkeme mısır üreticisini 7 milyon 200 bin dolar tazminata mahkum etti.
Gıda, tarım ve hayvancılık mevzuatı ve bunların denetiminde oldukça başarız bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na TBMM'den üstü kapalı eleştiri.
Bilim adamları, ağrı kesicilerin baş ağrısını kesmeyip bilakis ağrıya neden olabileceğini açıkladılar.
Rus bilimadamlarından sonra şimdi de Fransız bilimadamları GDO'nun bilinen risklerini birkez daha ispat etti. Fransız bilimadamları genetiği değiştirilmiş (GDO'lu) mısırla beslenen farelerin çoğunun kansere yakalandığı açıkladılar.
Bisfenol ve ftalat içeren plastik maddelerin kadınlık hormonu östrojene benzer maddeler açığa çıkararak erkeklik fonksiyonunu bozduğunu belirten uzmanlar, özellikle henüz baba olmamış erkeklerin plastik kaplarda sıcak içecek içmemelerini öneriyor.
New York’un sağlık komisyonu vali Michael Bloomberg’in şehirde yüksek şekerli içeceklere yasak getirilmesiyle ilgili tasarısını kabul etti.
Helal sertifikacıların 'helal gıda pazarının büyüklüğü 2 trilyon dolar' şeklindeki söylemi AB'yinin de gözlerini kamaştırdı. Bunun üzerine Avrupa Standardizasyon Komitesi (CEN)'nin de Helal Gıda Standardı çıkarma hazırlığı yaptığı öğrenildi.
AMerika'ya yapılan yeni bir araştırma herşeyi Google'a soranlarda zeka gerilemesi görüldüğünü açıkladı. İşte ayrıntılar...