Kolesterol ilaçları: Sağlam insanı öldürür
Kolesterol ilaçlarının vücuttaki hastalıkları örttüğü tartışması büyüyor. Peki şimdi ne olacak bu ilaçları kullanmalı mı kullanmamalı mı?
Kolesterol ilaçlarının vücuttaki hastalıkları örttüğü tartışması büyüyor. Peki şimdi ne olacak bu ilaçları kullanmalı mı kullanmamalı mı?
Birçok kişide sakız çiğneme alışkanlığı var. Eski sakızlar faydalı idi ama yeni nesil sakızlar böyle mi acaba? İçlerinde bulunan birçok kimyasal madde sağlığımız için ne kadar tehlikeli. Yoksa zehir mi çiğniyoruz. Bültenimizin bu sayısında eski bir sakızsever olan Ata Kemal Şahin’in yeni nesil sakızların zararlarını anlatacak.
Sağlık Bakanlığı, ilaç gibi pazarlanan fakat kozmetik bildirimi yapılan ürünleri mercek altına aldı.
2001 yılından bu yana sanayileşmiş ve kalkınmanın eşiğindeki ülkeler, geri bırakılmış ülkelerde yaklaşık 227 milyon hektarlık arazi satın aldı. Buralarda üretilen gıda maddeleri, sadece yatırımı yapan ülkeye ihraç ediliyor, dev arazilerdeki yerli halk yerlerinden sürülüyor, tapusuz halk, bir hak da iddia edemiyor.
'Klavyeden bastıkları tuşlamalar, konum bilgileri, atılan ve alınan SMS'ler, izlenen videolar, batarya kullanım alışkanlıkları, telefonu fiziksel olarak ileri-geri ve aşağı-yukarı hareket ettirmeler de dahil olmak üzere neredeyse bütün mahrem bilgiler kopyalanıp, izlenebiliyor.
Yalanlarla savaşan profesörler Kardiyolog Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, Karatay Diyeti, çocuk hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Ahmet Aydın ezber bozacak tavsiyelerde bulundular.
Televizyondaki programında bazı ürünlerdeki arsenik seviyesinin yüksek olduğunu iddia eden Dr. Öz’ü, ABD’de yayınlanan güvenilir aylık tüketici dergisi Consumer Report (Tüketici Raporu) doğruladı.
Kolesterol tartışmaları kızıştı. Türk Kardiyoloji Derneği, bir basın toplantısı düzenleyerek ilaç firmalarının gözünden kolesterolü değerlendirdi.
Grip salgını ve soğuk algınlığı açısından en tehlikeli döneme girdik. Bu hastalıklardan korunmada maydanoz, havuç, mandalina ve pekmez gibi bağışıklığı güçlendiren besinlerden destek alın.
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, helal meselesinin sadece bir beslenme konusu değil aynı zamanda bir ahlak konusu olduğuna dikkat çekti.
Son zamanlarda adından sıkça söz ettiren Isparta S. D. Üniversitesi'nde yapılan bir deneyle kablosuz haberleşme cihazlarının kansere neden olduğu ispatlandı.
Körfez ülkelerinden Katar'ın yeni uygulaması ülkede yaşayan Müslümanları tedirgin etti. Ülkede yeni başlayan uygulamaya merkezi Katar'da bulunan Dünya Alimler Birliği'nin nasıl bir tepki vereceği merak konusu...