Antibiyotikle zehirleniyoruz!
Sağlık Bakanlığı'nın bu yıl ilk kez gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Türkiye antibiyotik kullanımında 40 Avrupa ülkesi arasında birinci sırada. Peki bu veriler gerçekçi mi? İşte en sıra dışı ayrıntı
Sağlık Bakanlığı'nın bu yıl ilk kez gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Türkiye antibiyotik kullanımında 40 Avrupa ülkesi arasında birinci sırada. Peki bu veriler gerçekçi mi? İşte en sıra dışı ayrıntı
Polis, İstanbul’da ekmeğin fiyatının belirlenmesinden marketlerdeki satışına kadar müdahale eden bir çetenin olduğunu orataya çıkardı. Çete üyelerinin ‘Ben bunu bir daha vurayım. İşin hakkı 5-6 milyar’ şeklindeki konuşmaları dinlemeye takıldı.
Gıda Maddeleri ve Tüketici Hakları Birliği’nden (BLL) Marcus Girnau, acı bir gerçeği şöyle dile getiriyor: “Yüzde 100 gen teknolojisi değmemiş ürünleri, öyle olduğu iddia edilen organik veya GDO’suz etiketli ürünlerde bile bulmak mümkün değildir. Yani gen teknolojisinden yüzde 100 arınmış besin maddelerinin günümüzde garantisini vermek çok zor.”
naturalnews.com sitesinin haberine göre Bolivya halkı dünyanın fast-food devi Mc.Donalds’a kapıyı göstermiş. Halk istemediği, protesto ettiği ve rağbet göstermediği için firma ülke genelinde ki tüm restoranlarını kapama kararı alıyormuş.
Gıda Hareketi Başkanı, gazeteci Kemal Özer, 9 Kasım Cumartesi 14'de TÜYAP Kitap Fuarı'nda kitaplarını imzalıyor.
Gıda hareketi Lideri gazeteci Kemal Özer sıradışı eserlerine bir yenisini daha ekledi. Özer'in 'Organ Nakli Hakkında Gizlenen Gerçekler' adlı yeni eseri konu itibariyle Türkiye'de bir ilk. Eser Beyin ölümü ve organ nakliyle ilgili gizlenen gerçekleri masaya yatırıyor.
Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi'nin bir önerisi daha hayata geçiyor. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yeni çıkartılacak Torba Kanun ile hileli gıda satan, vatandaşların sağlığıyla oynayan ve yanıltıcı reklam yapan kişilere para cezasının yanında hapis cezasının verileceğini söyledi.
Prof. Dr. İbrahim Ak; 'Kurdun veya böceğin yaşamadığı bir ürünü biz tüketiyoruz. Ne kadar kimyasal aldığımızı ve ne kadar risk aldığımızı düşünün!'
Hayata geri döndürme işlemlerinin etik yanına değinen Columbia Üniversitesi Nöroloji Bölümü'nden Dr. Stephan Mayer, 'Beyin hasarı ile ölüm hakkında, yeterli bilgiye sahip değiliz. Hastanın ne kadar nörolojik hasara uğradığını ve bu hasarın geri çevrilip çevrilemeyeceğini de her zaman kesin bir biçimde kestiremiyoruz. Bu nedenle hastayla ilgili alınılacak acil kararlar, aslında devam edebilecek bir hayatın sona ermesine yol açabilir' ifadelerini kullandı.
Türkiyede Gıda terörü hız kesmeden devam ediyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının domuzu kasaplık et statüsüne almasının ardından, domuz eti ve domuz katkılı ürünler adeta vatandaşın kâbusu oldu.
Gazetelerin haber başlığı şöyle: '4 yaşındaki ada kansere yenildi!' Hiç kimse '4 yaşında bir çocuk nasıl olurda kansere yenilir' diye soran yok? Hiç kimse 'bu çocuğun 'katili' kim' diye de sormuyor? Sahi bu sabinni ölümün kim yol açtı?
DSÖ Başkanının 2010 yılında yaptığı uyarının ardından Newsweek Dergisi'nin antibiyotik konusundaki son yayını dünyayı hayli tedirgin etmişse benziyor. Ancak çok da tedirgin olacak bir durum yok. Bilakis insanlık açısından hayırlı bir sürece doğru evrildiğimiz dahi söylenebilir. Çünkü antibiyotik doğru bir tür değildi ve kötü bir devrin sona ermesi açısından hayırlı bir gelişme bile diyebiliriz.