Damacana suda 'astım' tehlikesi
Columbia Üniversitesi'nin araştırmasına göre, BPA adıyla bilinen Türkiye'de içme sularının konulduğu damacanalarda da kullanılan ‘Bisfenol A' maddesi çocukta astım riskini artırıyor.
Columbia Üniversitesi'nin araştırmasına göre, BPA adıyla bilinen Türkiye'de içme sularının konulduğu damacanalarda da kullanılan ‘Bisfenol A' maddesi çocukta astım riskini artırıyor.
Sağlık Bakanlığı’nın anne sütü bankası konusunda girişimleri yeni bir boyut kazandı. Yeni gelişmeye göre kız çocuğu doğuran anneler kız çocuklarına, erkek çocuğu doğuranlar ise erkek çocuklarına süt verecek. Peki, bu durum sütkardeşliğini engeller mi?
Gün geçmiyor ki Gıda Hareketi'nin helal sertifika sisteminin sıkıntılı bir sistem olduğu yönündeki görüşlerini doğrulayan haberler ortaya çıkmasın. Büyüyen ekonomik pazardan pay almaya endekslenen 'helal sertifika' sistemi tüm dünyada çıkış amacından sapmış ve ihtiraslara kurban olmuştur. Pazardan pay almaya endekslenen ve diğer ürünlerden pek de farkı olmayan bu sistemin sorunları son gelişme ile açık seçik ortaya çıkmıştır. İşte ayrıntılar:
Anne Sütü Bankası'nın gecikmesinin nedeni anlaşıldı. Bakan ertelenmesinde tepkilerin etkili olduğunu belirtti ancak “Süt Bankası” projesinin iptal olmadığını adının ‘sütkardeşliği’ projesi olarak değiştireceğini belirtti. 'Gerekli tedbirleri almadan uygulamaya koymayacağız” diyen Bakan böylece önce tedbir almadıklarını da itiraf etmiş oldu
ABD'de genetiği değiştirilmiş somon, tezgaha konmak için gün saymaya başladı. GDO'lu balığın, derin dondurucuda 1 saat içinde tam 2 kat büyüdüğü ortaya çıktı.
Ülkemizde batı tarzı tıp eğitimi, 14 Mart 1827 de Tıbhaneyi Amire’nin kuruluşu ile başlar ve bu, her yıl 14 Mart tarihinde bir bayramla kutlanır. İlk kutlama işgal altında ki İstanbul’da Haydarpaşa Tıbbiyesi'nin İşgalcilere yiğitçe bir cevabıdır. Bu cevap ikinci defa 14 Mart 1921 de tekrarlanmıştır. 1935’ten sonra gelenekselleşen 14 Mart Tıp Bayramı'nın derinliğinde yurtseverliğin, cesaretin, direnişin ve teşkilatçılığın hikayesi vardır.
20 Eylül 2011’de Nature dergisine ait Cell Research’de çok önemli bir makale yayınlandı. İnsan kanında yenilen bitkilere ait genetik materyaller bulundu. Bu çok heyecan verici buluş yediğimiz gıdaların doğrudan doğruya vücudumuzun genlerine müdahale ettiğini göstermektedir. Mevcut sayımızda yazarlarımızdan Doç. Dr. Nezih Hekim bu yazının özetini kendi yorumu ile birlikte yazmış. İşte bu ilginç makale
Tüm dünyaya bilgisayar işletim sistemleri satmayı bırakıp birden bire dünyaya aşı satma derdine düşen Bill Gates bu seferde yaptığı çalışmaların zararlarından bahsedenleri susturmak için medyalara sponsor olmaya başladı.
Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun 'Anne Sütü Bankası' ile ilgili projenin uygulanmasında bir süre gecikme olacağı açıklamasını eleştirdi.
Bir bölümü Irak'în işgali sırasında Suriye'ye taşınan tabiî tohum arşivi Esad'la küresel tohumcular arasında varılan anlaşma gereği Küresel Tohum Deposu Svalbard'a kaldırıldı
Nureddin Yıldız hoca, süt kardeşliğinin nasıl ortaya çıktığını ve nasıl gerçekleştiğini ve fıkhı yönlerini ayrıntılarıyla anlatıyor.
İlaç yazma karşılığında, doktor, hastane ve ilaç şirketleri arasında dönen rüşvet çarkın belgeleri yayınlandı.